Plat ve zkušební lhůtě

J

Re:Plat ve zkušební lhůtě
« Odpověď #30 kdy: 29. 10. 2015, 00:13:03 »
No, me hned po skole taky v jedne firme v Praze nabizeli 18tisic, tak jsem jim podekoval, v duchu jsem se zasmal a sel hledat dal.
A taky jsem asi o dva tydny pozdeji uspel, cca 40 + bonusy, od te doby jsem uz ale mnohem vys :)

Jo a to nejsem ing :)

J

« Odpověď #31 kdy: 29. 10. 2015, 00:16:11 »
A jedna takova poucka do budoucna, musis byt spokojeny se zakladem, protoze, ze ti nekdo slibi, ze premie budou na 100% nic neznamena.

Snow

« Odpověď #32 kdy: 29. 10. 2015, 00:18:53 »
Je rozdil programator a "programator". Kazdopadne tady mame inzenyra ktery nevi ani za kolik maka.
jo ale tohle je malo i pro toho "programatora", takovejhle plat maš tak v mekači...

Zdenek Henek nereg

Re:Plat ve zkusebni lhute
« Odpověď #33 kdy: 29. 10. 2015, 08:55:56 »
Zdravim,
 příjde vám normální mít ve zkušební lhůtě na .NET progrmátora (jsem absolvent Ing.) plat v podstatě 65,- Kč/hodinu? Jsem domluvený tak, že to budu mít bez pohyblivé složky a tu mi proplatí až po zkušebce (to by pak dalo nějakých 107,- na hodiny), no ale stejně, ale když mě pak po 3 měsících vyhodí, tak 65,- Kč plat jsem neměl ani jako dělník u lopaty...

Máte nějaké lepší zkušenosti se sjednanou mzdou ve zkušební lhůtě u absolventa?
Ne rozhodně ne a jestli ses nechal zaměstnat za takovouhle almužnu tak seš (slušně řečeno) magor.
Já na nástupku sem měl o nějakejch 5 tisíc míň o proti normálnímu platu.
Zdravim,
 příjde vám normální mít ve zkušební lhůtě na .NET progrmátora (jsem absolvent Ing.) plat v podstatě 65,- Kč/hodinu? Jsem domluvený tak, že to budu mít bez pohyblivé složky a tu mi proplatí až po zkušebce (to by pak dalo nějakých 107,- na hodiny), no ale stejně, ale když mě pak po 3 měsících vyhodí, tak 65,- Kč plat jsem neměl ani jako dělník u lopaty...

ach jo,

Proc resis penize? Mel jsi lepsi nabidku? Pokud ano, poloz si otazku, proc jsi sel tam, kde jsi ted.

Prvni rok az dva me plat vubec nezajimal. Chtel jsem delat neco, co me zajimalo, neco, co me posune dal. Ve chvili, kdy jsem zacal delat praci, ktera me nikam neposouvala, tak jsem sel jinam.

Musis mit dobrou znalost nejen programovani, ale i domeny ve ktere programujes (ekonomicke systemy, gis , .... cokoli co Te zajima, jen tak muzes byt na danou vec expert, jinak tomu ty tisice hodin proste nedas, aby ses stal expertem)
Pak budes mit klidne i nekolikanasobne vyssi plat a hlavne zacnes posouvat sam sebe a nebudes muset menit firmu, abys delal neco co Te zajima, protoze Ti ve firme, kde budes pracovat daji prostor. Expertu se nikdo nezbavuje jen tak.
Tohle je úsměvné, to žiješ v mamahotelu, že tě plat vůbec nezajímá? tohle říkaj přesně lidi (včetně mě) co nemaj hluboko do kapsy, ale s platem co tě neuspokojuje by si mluvil jinak.

Ja nepisu delat za 0 kc, ale ze neni nutne tlacit na plat v prvnim roce. Tri mesice s 13K prezije a pak dostane zbytek (az bude mit hypoteku a manzelku s dvouma detma na materske zustane mu z vyplaty mnomem mene... ). Za tuto opicarnu podekujte "zakoniku prace" kde neni mozne uzavrit s absolventem pracovni pomer na dobu urcitou. Pokud je ve firme mene jak rok, tak se jim jednoznacne nevyplati. Protoze pul roku trva, nez zjisti co a jak.

Kdyz jsem zacinal(2004), tak me plat opravdu nezajimal, respektive jsem neresil, jestli nekde dostanu o 5000 nebo 10000 vic. Dulezitejsi pro me bylo jestli delam neco zajimaveho, neco co ma perspektivu. Ted nemluvim o programovacich jazycich, ale o aplikacni domene (ucetnictvi, vyrobni systemy, gis, dopln si sam ...., v mem pripade to byl gis) Tento pristup se mi rozhodne vyplatil!

Takze jeste jednou

NENI DULEZITE ZA KOLIK ZACINAM, ale KDE A CO DELAM. Pri hledani dalsi prace vetsinou o vas projevi zajem podobne firmy.

Zdenek Henek nereg

« Odpověď #34 kdy: 29. 10. 2015, 09:06:39 »
Dobrý den
Trochu mě mrzí, že takovou záležitost vytahujete ve veřejné diskusi, ale budiž...
Mluvili jsme o Vašich schopnostech s Vaším přímým nadřízeným, a v podstatě jsme se shodli, že po zkušební době dostanete přidáno.
Nebudu prozrazovat kolik (cca 81 Kč/h), ale je to už v podstatě schválené. Nikoho tak skilled v CSS nemáme, takže jsme Vám v podstatě vydáni "na milost".
Zároveň to znamená i prodloužení pracovní doby o 2h/denně a některé další bonusy.
Hezký den a zítra nashledanou :)
P.

Jste TRIDA, ze to berete takto s nadhledem :)

jk

« Odpověď #35 kdy: 29. 10. 2015, 09:39:33 »
Hmm, mě nabízeli v krajském městě částku 100,- Kč/hod, a to před asi 5 lety, moje praxe byla 0, ještě jsem neměl ani dostudováno a navíc studoval aplik. informatiku "jen" na "opovrhovaném" pajdáku. Slušně jsem jim poděkoval a šel si rozjet vlastní podnikání. Zaplaťpánbuh za takové firmy, jinak by se člověk nikdy nedokopal k tomu, aby se sebou něco udělal. No vidím, že od té doby jsou podmínky čím dál lepší :D

Pupi1

« Odpověď #36 kdy: 29. 10. 2015, 09:58:31 »
Ja nepisu delat za 0 kc, ale ze neni nutne tlacit na plat v prvnim roce. Tri mesice s 13K prezije a pak dostane zbytek (az bude mit hypoteku a manzelku s dvouma detma na materske zustane mu z vyplaty mnomem mene... ). Za tuto opicarnu podekujte "zakoniku prace" kde neni mozne uzavrit s absolventem pracovni pomer na dobu urcitou. Pokud je ve firme mene jak rok, tak se jim jednoznacne nevyplati. Protoze pul roku trva, nez zjisti co a jak.

Kdyz jsem zacinal(2004), tak me plat opravdu nezajimal, respektive jsem neresil, jestli nekde dostanu o 5000 nebo 10000 vic. Dulezitejsi pro me bylo jestli delam neco zajimaveho, neco co ma perspektivu. Ted nemluvim o programovacich jazycich, ale o aplikacni domene (ucetnictvi, vyrobni systemy, gis, dopln si sam ...., v mem pripade to byl gis) Tento pristup se mi rozhodne vyplatil!

Takze jeste jednou

NENI DULEZITE ZA KOLIK ZACINAM, ale KDE A CO DELAM. Pri hledani dalsi prace vetsinou o vas projevi zajem podobne firmy.

Podla mna, je 13000kc uplne smiesna suma. Este ti to zdania a nic ti neostane. To nemusel studovat a mohol ist hned po strednej robit programatora, pretoze by bol na tom istom, ako je teraz. Tolko penazi maju za pasom a nie niekto, co sa uchadza o post programatora.
Ja som raz hladal pracu a bol som v jednej firme, kde mi ponukli 900e :D a to uz som mal asi 2 roky praxe. Bolo to v Bratislave. Hned mi bolo jasne, ze menezment a vedenie su kkti, lebo dat 900e v Bratislave cloveku, ktory ma uz co to za sebou, je len okradanie. To som mal popri skole 6e a robil som z domu. Od takych suplikantov ruky prec. No a neskor som si nasiel pracu na zivnost kde som mal na zaciatok 11e/h a neskor 13e/h. Teraz som nasiel pracu ako SZCO a 2800e/mesacne. Jednoducho 67kc/h je zdieranie.

A cloveka plat zaujima! Nepojdem niekam za par supov. Co myslis, po tom roku to bude mat kolko? 20 000? To je vyhra. Treba aj z niecoho zit a setrit si prachy na byvanie. Darmo ma bude praca bavit, ked budem jest suchy chleba...

Snow

« Odpověď #37 kdy: 29. 10. 2015, 10:45:42 »
Zdravim,

Ne rozhodně ne a jestli ses nechal zaměstnat za takovouhle almužnu tak seš (slušně řečeno) magor.
Já na nástupku sem měl o nějakejch 5 tisíc míň o proti normálnímu platu.
Zdravim,

ach jo,

Proc resis penize? Mel jsi lepsi nabidku? Pokud ano, poloz si otazku, proc jsi sel tam, kde jsi ted.

Prvni rok az dva me plat vubec nezajimal. Chtel jsem delat neco, co me zajimalo, neco, co me posune dal. Ve chvili, kdy jsem zacal delat praci, ktera me nikam neposouvala, tak jsem sel jinam.

Musis mit dobrou znalost nejen programovani, ale i domeny ve ktere programujes (ekonomicke systemy, gis , .... cokoli co Te zajima, jen tak muzes byt na danou vec expert, jinak tomu ty tisice hodin proste nedas, aby ses stal expertem)
Pak budes mit klidne i nekolikanasobne vyssi plat a hlavne zacnes posouvat sam sebe a nebudes muset menit firmu, abys delal neco co Te zajima, protoze Ti ve firme, kde budes pracovat daji prostor. Expertu se nikdo nezbavuje jen tak.
Tohle je úsměvné, to žiješ v mamahotelu, že tě plat vůbec nezajímá? tohle říkaj přesně lidi (včetně mě) co nemaj hluboko do kapsy, ale s platem co tě neuspokojuje by si mluvil jinak.

Takze jeste jednou

Tak jestli to bereš takhle ta si asi sen každého zaměstnavatele... Jistě je fajn pracovat na něčem co má smysl, ale za to si nic nekoupíš...

asdfasdf

« Odpověď #38 kdy: 29. 10. 2015, 11:04:00 »
Tak jestli to bereš takhle ta si asi sen každého zaměstnavatele... Jistě je fajn pracovat na něčem co má smysl, ale za to si nic nekoupíš...
Ked ma clovek viac penazi ako potrebuje, tak to tak neriesi a nemusi sa ani jednat o mamahotel. U extremne malych ciastok by ma to asi stvalo, ale ci sa zaraba v cistom 60 alebo 80 (k CZK), to uz nie je velmi citit, hoci je to druhe o tretinu vyssi plat.
Nepotrebujem sa prevazat na BMW, ked ma rovnako prevezie Skoda. Nepotrebujem kaviar a sampanske, ked mam svieckovu alebo bryndzove halusky. Nepotrebujem chodit do Karibiku, ked som este nepreliezol cele Tatry. Co by mi to dalo?

Pripustam, ze to tak nemusi platit pre kazdeho.

Doněk

« Odpověď #39 kdy: 29. 10. 2015, 11:10:56 »
Snow buď té výchovy, a zdrž se osobního napadání, obzvlášt když neumíš číst a není ti znám kontext někoho jednání.

Nic moc extra další nabídky v okolí nejsou, jen takové větší společnosti jako Tieto známé tím, že od nich lidi prchají pryč. Prostě 25tis po zkušebce mi na absolventa připadá normál, jen prostě se podivuju nad tím, že ve zkušebce budu pracovat za míň než u lopaty. Jenže na druhou stranu u lopaty člověk z fleku pracuje, já se budu muset hlavně učit.

Taky mě teď třeba štve, že někde jinde berou a jako benefit je tam 6 týdnů dovolené, ale bez praxe si v mojem kraji zkratka nemůžu dovolovat. Jinak mi hlavně příjde málo to zvýšení platu o 3000,- po roce, ale na druhou stranu to už je pak jejich problém, když jim kvůli toho odejdu pryč. Ono ta firma mi připadá jako docela montovna sw, develop oddělení je v ní dost malé na to, aby se něco extra tvořilo, takže kdožví jestli oni nepotřebují právě jen montéra. Ale pro mě bez praxe i tak dobrý :-)

Snow

« Odpověď #40 kdy: 29. 10. 2015, 11:41:05 »
Ked ma clovek viac penazi ako potrebuje, tak to tak neriesi a nemusi sa ani jednat o mamahotel. U extremne malych ciastok by ma to asi stvalo, ale ci sa zaraba v cistom 60 alebo 80 (k CZK), to uz nie je velmi citit, hoci je to druhe o tretinu vyssi plat.
Nepotrebujem sa prevazat na BMW, ked ma rovnako prevezie Skoda. Nepotrebujem kaviar a sampanske, ked mam svieckovu alebo bryndzove halusky. Nepotrebujem chodit do Karibiku, ked som este nepreliezol cele Tatry. Co by mi to dalo?

Pripustam, ze to tak nemusi platit pre kazdeho.
Ano s tím naprosto souhlasím, ale 65 určitě nebude víc kolik potřebuje i když se uskromní...
Já mám teď taky plat na druhém místě, ale právě proto že mě ten plat pokryje moje náklady a i mě něco zbude, kdyby to tak nebylo tak bych ho sakra řešil.

Snow buď té výchovy, a zdrž se osobního napadání, obzvlášt když neumíš číst a není ti znám kontext někoho jednání.

Nic moc extra další nabídky v okolí nejsou, jen takové větší společnosti jako Tieto známé tím, že od nich lidi prchají pryč. Prostě 25tis po zkušebce mi na absolventa připadá normál, jen prostě se podivuju nad tím, že ve zkušebce budu pracovat za míň než u lopaty. Jenže na druhou stranu u lopaty člověk z fleku pracuje, já se budu muset hlavně učit.

Taky mě teď třeba štve, že někde jinde berou a jako benefit je tam 6 týdnů dovolené, ale bez praxe si v mojem kraji zkratka nemůžu dovolovat. Jinak mi hlavně příjde málo to zvýšení platu o 3000,- po roce, ale na druhou stranu to už je pak jejich problém, když jim kvůli toho odejdu pryč. Ono ta firma mi připadá jako docela montovna sw, develop oddělení je v ní dost malé na to, aby se něco extra tvořilo, takže kdožví jestli oni nepotřebují právě jen montéra. Ale pro mě bez praxe i tak dobrý :-)
Tím že se necháš najmout za tuhle cenu akorát podporuješ tohle vykořisťování lidí, nic jiného to není za tuhle cenu.
U IT je super že můžeš dělat věci i dálkově, nemusíš bejt závislej na jednom místě, spousta firem už ze startu nabízejí homeoffice a dojíždění do firmy třeba jen jednou týdně, což se dá vydržet. Ano praxe, ale tu si můžeš udělat klidně sám a pak jen předkládat třeba github... Ano někdo chce klasickou praxi, (asi většinou korporáty) ale když sem nedávno přemýšlel o změně místa, firmy zajímal spíš ten github než kde že sem to dělal...
(A za toho magora sorry, nicméně si řekni sám: studoval si tak dlouho proto aby ses nechal zaměstnat za minimální plat v IT? Takovejhle plat nedostane ani PHP matlal bez praxe...)

« Odpověď #41 kdy: 29. 10. 2015, 12:05:18 »
Je rozdil programator a "programator". Kazdopadne tady mame inzenyra ktery nevi ani za kolik maka.
jo ale tohle je malo i pro toho "programatora", takovejhle plat maš tak v mekači...

Jenze on proste nemuze mit tolik kolik psal proste protoze zakon. Lakuje nas tady. Minimalni mzda na jeho pozici je cca 100,- / hod aktualne.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Petr

« Odpověď #42 kdy: 29. 10. 2015, 12:09:21 »
No ja nevim jak Olomouc, ale na malych mestech a vesnicich se obecne min plati. Co jit nekam do zahranici, kdyz uz se stehovat? Jsou staty, kde je najimani Freelanceru daleko beznejsi nez u nas (napr. Nemecko) a firma Te misto zkusebky vezme jako externistu.

« Odpověď #43 kdy: 29. 10. 2015, 12:14:45 »
Jenze on proste nemuze mit tolik kolik psal proste protoze zakon. Lakuje nas tady. Minimalni mzda na jeho pozici je cca 100,- / hod aktualne.

Chtel jsi napsat "zarucena mzda"?

Snow

« Odpověď #44 kdy: 29. 10. 2015, 12:47:06 »

Znám lidi co se nechávali zaměstnat na půl úvazek s tím že tam byli stejně 8 hodin a tu druhou půlku dostávali přímo na ruku a asi proto že minimální nzda, nebo nevím jakej to mělo účel, tím jen chci říct že to že je to někde napsané neznamená že to firmy neobejdou.