Plat ve zkušební lhůtě

Doňek

Plat ve zkušební lhůtě
« kdy: 28. 10. 2015, 16:56:47 »
Zdravim,
 příjde vám normální mít ve zkušební lhůtě na .NET progrmátora (jsem absolvent Ing.) plat v podstatě 65,- Kč/hodinu? Jsem domluvený tak, že to budu mít bez pohyblivé složky a tu mi proplatí až po zkušebce (to by pak dalo nějakých 107,- na hodiny), no ale stejně, ale když mě pak po 3 měsících vyhodí, tak 65,- Kč plat jsem neměl ani jako dělník u lopaty...

Máte nějaké lepší zkušenosti se sjednanou mzdou ve zkušební lhůtě u absolventa?
« Poslední změna: 28. 10. 2015, 21:49:21 od Roman Bořánek »

Doňek

Re:Plat ve zkusebni lhute
« Odpověď #1 kdy: 28. 10. 2015, 17:01:22 »
Nejdřív mi to tak nepřišlo, ale vydělat si 10000,- Kč za měsíc je fakt málo, to i na brigádách jsem měl víc - musím počítat s tím, že se mě třeba rozhodnou vyšplouchnout. Vidím to tak, že si asi budu ve zkušebce chodit na pohovory a dívat se po něčem lepším.

student

« Odpověď #2 kdy: 28. 10. 2015, 17:17:29 »
A proč si vůbec studoval, když pak děláš pokladní? To mi nepřijde moc dobré. Záleží i na městě, ale v Praze je nástup tak 35 tisíc (zkušebka).

Doňek

« Odpověď #3 kdy: 28. 10. 2015, 17:21:20 »
A proč si vůbec studoval, když pak děláš pokladní? To mi nepřijde moc dobré. Záleží i na městě, ale v Praze je nástup tak 35 tisíc (zkušebka).

taak tomu se mi nechce věřit... kdes na to přišel?

Doňek

« Odpověď #4 kdy: 28. 10. 2015, 17:22:38 »
jinak jedná se o Olomouc.

Pupi1

« Odpověď #5 kdy: 28. 10. 2015, 17:25:02 »
67kc/h? looool tak ta firma zdiera zamestnancov. na nich sa ale rychlo vykasli. to ludia za pasom, alebo v tescu maju tolko, mozno aj o cosi viac. a nie programator. ja co som mal IT brigadu popri skole, tak som mal 6e/h a to som nemal ziadne predchadzajuce skusenosti. iba zakladne znalosti C# ale s ASP.NET Webforms ziadne. Ruky prec od takej firmy. To sa mi nechce verit, ake su tie firmy vyjebane a osieraju zamestnancov. Trzby velke ako svet a zamestnancom hovno.

j

« Odpověď #6 kdy: 28. 10. 2015, 17:38:59 »
Kdysi davno jsem mel podobnou, trochu lepsi "nabidku" v Praze.

Pozdeji jsem zjistil ze "firma" i pres to mela problem s vyplacenim zamestancu a do par mesicu to zabalili.

TomBA

« Odpověď #7 kdy: 28. 10. 2015, 17:44:26 »
No, ako to tak sledujem, postupne sa dostaneme tam, že absolvent bude počas skúšobnej doby platiť za možnosť "predviesť sa".
Nie že by niekedy aj 0€/hod nebolo veľa. Aj to sa stáva.

student

« Odpověď #8 kdy: 28. 10. 2015, 17:47:34 »

taak tomu se mi nechce věřit... kdes na to přišel?

A kolik bys jako chtěl? Středoškolák po škole začíná tak 20 až 30. Vysokoškolák ztratil pět let, tak nemůže začínat na 20. Pod 30 začínají jen lemplové a pokud chceš někoho fakt šikovného, tak 40 a víc není problém. Jedná se jen o absolventy, proto je to tak málo.

student

« Odpověď #9 kdy: 28. 10. 2015, 17:50:01 »
No, ako to tak sledujem, postupne sa dostaneme tam, že absolvent bude počas skúšobnej doby platiť za možnosť "predviesť sa".
Nie že by niekedy aj 0€/hod nebolo veľa. Aj to sa stáva.

Pokud je k ničemu, tak určitě. Většina vysokoškoláků ale má za sebou různé projekty a většina i něco vlastního.

« Odpověď #10 kdy: 28. 10. 2015, 18:07:13 »
Zalezi jakou mas skolu, jaky mas obor, jaky mas reference, co jsi uz kdy skutecne dokazal a co umis.

Kdyz to vidim z druhe strany: kdyz uz si nekoho nechame 3mesice za podobnou almuznu* (mame jednoho takovyho - vejsku vzdal, neumel pri nastupu VUBEC nic - tak tezko mu muzu dat vic nez minimalni mzdu za to ze se uci u nas html/css atd) tak verim nebo spis zoufale doufam, ze si ho vychovam, investuju do nej vic nez on investuje do firmy, tak ho prece nedrzim ve zkusebce abych ho na jejim konci vykopl. Neni to sranda tady na Morave najit nekoho kdo neni v te uplne spicce kterou zaplatit neumim(nemam problem to priznat), ale zaroven aspon trochu chce pracovat a zustal tady.

* ten clovek nas vsak stoji cca 3-4x tolik - odvody, nekdo se mu musi neustale venovat, neustala kontrola, aby vubec mel sanci se chytit apod pro zakazniky za tu dobu prakticky nic moc neudela co by se dalo prodat atd.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Doňek

« Odpověď #11 kdy: 28. 10. 2015, 18:57:22 »
No firma je to vcelku zabydlená, už je na trhu přes 10 let, má asi 90 zaměstnanců, dělají různá SW řešení. Plat mám ve zkušebce 22tis., po zkušebce 25tis. no a po roce 28tis., je tam nějaká pohyblivá složka. Upřímně napsal bych to úplně přesně, ale nechci aby si to tu pak někdo z te firmy četl a dostal podezření na mně :-P jsou tam ještě nějaké premie, ale z toho jak mi to vysvětlovali jsem z nich nebyl zrovna moc nadšený, spíše mi to přišlo jako takové tahání na vařenou nudli, ale tak lepší než drátek do oka že...

Jako takhle, beru to tak, že jsem absolvent. Takže až tam získám nějakou praxi, řekněme rok, poohlédnu se jinde kolik mi kde dají a kdyžtak čau pipi. Projekty jen a pouze školní, ale zato zajímavé, vč. diplomky. nemyslím že jsem úplně marný, právě naopak.

Těch 35tis. mi přijde docela dost nereálných pro absolventa, leda bych mluvil výborně anglicky a měl nějakou praxi při studiu, to bych na to pak možná došáhl.

« Odpověď #12 kdy: 28. 10. 2015, 19:15:21 »
ja ti nevim... mam pocit, ze si nezaslouzis ani korunu.

ing ktery je schopen napsat 160 hod x 65 kč = 22tis si fakt vic nez nulu nezaslouzi.

Doňek

« Odpověď #13 kdy: 28. 10. 2015, 19:25:09 »
Píšu hned v prvním příspěvku, že to bude ve zkušebce bez pohyblivé složky - tu mi dají naráz až po zkušebce. Proto taky píšu, že pokud mě ve zkušebce vyrazí, pracoval jsem vlastně jen za 65,- Kč. Ano, mám ve zkušebce 22tis. ale bez te pohyblivé kterou nedostanu je to jen těch 13tis. hrubého.

« Odpověď #14 kdy: 28. 10. 2015, 19:26:01 »
jako programator nemuzes mit plat 13tis ze zakona.