Aha, ze by nejake vylepseni od soudruha Poetteringa? Mozna byste si usetril trable, kdybyste mel na serveru Debian. Ten snad porad jeste jde nainstalovat bez Poetteringovych picovin. Krome toho davat na Server Blbuntu z ne LTS vydani mi prijde jako dosti nedobry napad.
Sak se to prece jmenuje "Predictable" Network Interface Names ... ne?

Jinak receno, muzes predikovat, ze tam bude nejaka hruza, ale jaka, to zelezi ....
... Dneska muzu karty prehodit ve slotu a jmeno drzi. Tedy mam na mysli pred-Poetteringovsky stav.
Ta druha cast je ovsem velmi podstatna ... protoze ta uzasna nova funcionalita totiz ten nazev generuje ... podle toho, kam je karta pripojena, a to se, kupodivu, muze zmenit, i kdyz je fyzicky vrazena stale do stejnyho slotu. Protoze (napriklad) dostane jiny IRQ.
To je nějaké divné, proč to nemá názvy ethX a wlanX? A proč se udev nepostará o trvalý název? V Debianu to tak je a nějak se mi nechce věřit, že by to mělo být v Ubuntu jinak... Nepomůže ifrename?
To neni divny, zvykej si.
Pro tyhle případy mám stále sbírku jakýchsi prehistorických S3 křápů do PCI; většina boardů stále PCI slot má. Nicméně to nic nemění na tom, že Lennart je čurák zvíci mamuta...
... tj
Mám podobnú situáciu ako autor otázky. Nainštalovaný 14.04 s upgrade na 15.04 a neskôr na 15.10, a tento problém som nezaznamenal ani v 15.04 a ani v 15.10. Robím niekde chybu?
Chovani zalezi na postaveni (Mesice) ... trebas mas zrovna kliku v tom, ze tvoje deska rozdeluje IRQ jinak, nebo mas karty jinak ve slotech.