Nenaběhne síť bez VGA

jose-d

Re:nenabehne siet bez VGA
« Odpověď #30 kdy: 28. 10. 2015, 21:27:28 »
Aha, ze by nejake vylepseni od soudruha Poetteringa? Mozna byste si usetril trable, kdybyste mel na serveru Debian. Ten snad porad jeste jde nainstalovat bez Poetteringovych picovin. Krome toho davat na Server Blbuntu z ne LTS vydani mi prijde jako dosti nedobry napad.
noo, jestli narazis na systemd, tak na ten jsem narazil nedavno i u debian stable - chtel jsem mit nfsv3 pro ktery je potreba na client-side  idmap, ale systemd se pokousel o mountovani mountu z fstabu jeste pred startem sluzby idmapu (rpc*) - takze to failnulo.. Pomohlo vytvoreni systemd skriptu - ne ze by to nebylo relativne elegantni, ale byval jsem zvykly ze fstab "prostě funguje"..

ByCzech

« Odpověď #31 kdy: 28. 10. 2015, 21:56:34 »
Aha, ze by nejake vylepseni od soudruha Poetteringa? Mozna byste si usetril trable, kdybyste mel na serveru Debian. Ten snad porad jeste jde nainstalovat bez Poetteringovych picovin. Krome toho davat na Server Blbuntu z ne LTS vydani mi prijde jako dosti nedobry napad.
noo, jestli narazis na systemd, tak na ten jsem narazil nedavno i u debian stable - chtel jsem mit nfsv3 pro ktery je potreba na client-side  idmap, ale systemd se pokousel o mountovani mountu z fstabu jeste pred startem sluzby idmapu (rpc*) - takze to failnulo.. Pomohlo vytvoreni systemd skriptu - ne ze by to nebylo relativne elegantni, ale byval jsem zvykly ze fstab "prostě funguje"..

U Debianu je na výběr z více init systémů. A i systemd se dá doplnit v Debianu jedním balíčkem tak, aby fachčil i s běžnými init skripty.

j

« Odpověď #32 kdy: 29. 10. 2015, 09:38:34 »
Sak se to prece jmenuje "Predictable" Network Interface Names ... ne? ;D Jinak receno, muzes predikovat, ze tam bude nejaka hruza, ale jaka, to zelezi ....

... Dneska muzu karty prehodit ve slotu a jmeno drzi. Tedy mam na mysli pred-Poetteringovsky stav.
Ta druha cast je ovsem velmi podstatna ... protoze ta uzasna nova funcionalita totiz ten nazev generuje ... podle toho, kam je karta pripojena, a to se, kupodivu, muze zmenit, i kdyz je fyzicky vrazena stale do stejnyho slotu. Protoze (napriklad) dostane jiny IRQ.

To je nějaké divné, proč to nemá názvy ethX a wlanX? A proč se udev nepostará o trvalý název? V Debianu to tak je a nějak se mi nechce věřit, že by to mělo být v Ubuntu jinak... Nepomůže ifrename?
To neni divny, zvykej si.

Pro tyhle případy mám stále sbírku jakýchsi prehistorických S3 křápů do PCI; většina boardů stále PCI slot má. Nicméně to nic nemění na tom, že Lennart je čurák zvíci mamuta...
... tj

Mám podobnú situáciu ako autor otázky. Nainštalovaný 14.04 s upgrade na 15.04 a neskôr na 15.10, a tento problém som nezaznamenal ani v 15.04 a ani v 15.10. Robím niekde chybu?
Chovani zalezi na postaveni (Mesice) ... trebas mas zrovna kliku v tom, ze tvoje deska rozdeluje IRQ jinak, nebo mas karty jinak ve slotech.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 29. 10. 2015, 10:09:11 »
... Dneska muzu karty prehodit ve slotu a jmeno drzi. Tedy mam na mysli pred-Poetteringovsky stav.
Ta druha cast je ovsem velmi podstatna ... protoze ta uzasna nova funcionalita totiz ten nazev generuje ... podle toho, kam je karta pripojena, a to se, kupodivu, muze zmenit, i kdyz je fyzicky vrazena stale do stejnyho slotu. Protoze (napriklad) dostane jiny IRQ.

Hm, snad se nedotknu neciho jemnocitu, ale Poetering je vul, ktereho mel nekdo zapichnout vidlema jeste v kolebce. Jestlize nekdo prirazuje jmena NICu podle pozice ve slotu a ne nejakeho jednoznacneho identifikatoru, jako je MAC, jinak ho nazvat nelze.