Muzu se zeptat co byl problem s XFS na databaze? A co byste ze zkusenosti doporucil? Ja mam s XFS pozitivni zkusenosti, ale je fakt, ze nekolikaset GB databazi jsem nad tim zatim nepoustel. Ze by pro databazi byl lepsi ext2 bez zurnalu?
Tenkrát během zápisu do databáze (což se obvykle děje dost často) došlo k výpadku sítě a XFS neměl nic důležitějšího na práci, než zkrátit databázové soubory na nulovou délku. Nebýt této akce, databáze by se z toho výpadku jistě velmi snadno vzpamatovala a sama by si data opravila do konzistentního stavu.
Raiser4 jsem zkousel naposledy nekdy pred 8mi lety, v te dobe jeste svoji manzelku nezahrabaval a bylo to celkem okay, prislo mi to tehda rychlejsi nez ext3.
V minulosti jsem používal ReiserFS (předchozí verzi) na domovské adresáře a také jsem si nemohl stěžovat. Na multimédia jsem měl XFS se skvělým výkonem, ale sem-tam mi nějaký soubor zmizel (byl zkrácen na 0). Na nový stroj jsem dal všude Ext4, protože jsem už nepotřeboval výhody ReiserFS ani XFS, Ext4 už bylo dostatečně stabilní.
Pro databázi doporučuji také Ext4 s tím, aby se žurnálovala pouze metadata - což by mělo být default. Ještě jsem nečetl návod, jak provozovat běžné databáze bez filesystému, ale mělo by to být úplně nejlepším řešením. Ostatně swap je také databází, která ten filesystém nepotřebuje.