Jak vidím, důvodů proč to nedělat se tady už objevilo mraky, i když na to jste se neptal. Klasika. Já se pro změnu pokusím odpovědět na otázku, která byla položena.
Když to půjde vidět v browseru, půjde to stáhnout. Zabránit tomu není možné.
Asi nejefektivnější, co mě napadá je obsah vypisovat javascriptem a kontrolovat, zda je to lokální kopie nebo verze na serveru a podle toho s obsahem zacházet. Takže vypnout javascript nebude možné, protože bez toho se to vůbec nezobrazí.
Pak by tam mohly být další vychytávky, jako např. pomocné soubory umístěné ve struktuře webu, bez jejichž existence se obsah nezobrazí: ve zdroji nalinkované nebudou, takže stahovač je nestáhne, kontrolovat je bude skript a jejich názvy můžou být zašifrované - opět javascript. Pokud se javascript bude generovat a název těch souborů bude pro každý dokument jiný, tak by to znamenalo upravit každý ten stažený dokument upravit zvlášť, což vzhledem k množství, o kterém píšete, bude pěkný opruz.
Prostě ať na to jdu zprava nebo zleva, jako nejefektivnější mi připadá ochrana javascriptem (chování uživatele samozřejmě super technika, ale napsat a analyzovat to bude pekelně složité a podle mě i velmi nespolehlivé). Nicméně obejít to půjde vždy.
Na obfuskování se vybodněte, to nic neřeší, pokud se použije automatizovaný nástroj. Spíše bych se zaměřil na to, aby se ty ochrany nedaly odstranit hromadně a automaticky generováním unikátního javascriptu pro každý dokument zvlášť.