To není rozhodnutí jednoho člověka, včera na té poradě bylo deset lidí. A je logické, že můj pohled linuxáka bude jiný než pohled grafika, obchodníka nebo šéfa vývoje (ten má zrovna hodně podobný pohled). Výsledkem je kompromis, ke kterému se mimochodem došlo asi po půl roce různých návrhů, změn a jednání. Není to tak, že Franta přišel, třískl do stolu a bylo to.
Nepripada vam divne, ze o podobe serveru pro ajtaky rozhoduji lide, kteri maji k IT spis daleko? To je jako by redakci casopisu pro zeny velel byvaly automechanik a psali tam byvaly hrac rugby, vyzkumnik tropickych nemoci a fanaticky gamer. Podoba serveru by mela byt prizpusobena publiku, kteremu je urceno, coz novy dizajn zretelne nesplnuje.
BTW, uz jsem si vzpomnel, co mi novy Root pripomina: tezce javascriptove stranky s fotkami na tumblr.com.
98,4 % čtenářů čte Roota z toho světlého designu a tudíž neplatí, že většina to čte bílé na černém.
No jiste. Kdyz je nekdo neregistrovany, dostane asi defaultne bily dizajn a nejspis ani netusi, ze to jde prepnout. Krome toho je otazka, jestli se to uklada do susenky, takze jestli ne a musi to porad pepinat, nak se na to vykvaknou. Spis si udelejte statistiku toho, kolik prihlasenuch ctenaru pouziva tmavy dizajn.
Ostane pokud odkaz na prepnuti je pod timhle:
http://ii.iinfo.cz/r/ss.gif , tak rada lidi se asi ani nedopracuje k poznani, ze to jde prepnout a jednou zemrou v uplne nevedomosti.
Otázka zní: Opravdu se na nové verzi hůř čtou články? Tedy že „se ten web hůř čte“? Nebo všichni reagují jen na obrázky na titulní straně, která slouží jako rozcestník na to podstatné – zprávičky a články.
Dalsi otazka je, jak poznam clanek od zpravicky? Jak rychle zjistim, kde se pohnula diskuse? Ve starem Rootu staci rychle mrknout a vidim, v tom novem zazraku musim skrolovat hafem obrazku a pozorne koukat, jestli tam neni zelene cislo s plusem (za predpokladu, ze to znamena nove prispevky, jak si domyslim). Take tam nevidim celkovy pocet prispevku, coz me osobne vadi.
jsou velký i na velkým monitoru, tohle nemá být stránka s kreslenejma vtipama, ale momentálně tak ta beta vypadá 
Ze voni se inspirovali tema kachlikama z Widli, vylepsenyma o prvky z Material Design?
Já tmavý na rootu preferuju taky, ale od té doby, co je světlý jako výchozí a pořád se nutí tím, že se přepíná z tmavého po čase sám na světlý mě to po čase přestalo bavit přepínat, takže jestli to nebude tím, že ten světlý design je tímto způsobem nucen. Další běžná věc, se kterou jsem se po změně designu na světlý setkal, že ani nevěděli, že jde design na tmavý přepnout...
Aha, tady to mate. Presne, jak jsem rikal.
V nasi kavarne 98,4 % zakazniku ji ke kave psi susenku a to i presto, ze na pozadani misto ni mohou dostat susenku speculoos. Je to napsano na 150 radku textu s historii nasi kavarny, na konci v menu.