Nekdy v roce 2007 jsem byl na chlebickove predvadecce M$, jelikoz chteli abychom koupili jejich AD reseni a platili za licence jak mourovaty. Byl tam nejakej MVP License uber master, tak jsem se ho po predvadecce zeptal, co ze to jsou ty silent buildy a ze jsem se o tom onehda jeste ve WXP EULA nedocetl. Nejdriv kroutil hlavou, ze nevi, tak jsem mu vysvetlil, ze kdyz si vypnu updaty/aktualizace, zariznu vsechno z venku a udelam checksum souboru v C:\Windows\S/system32\ tak za nejakou dobu se ty checksumy zacnou menit (aktualizace vypnute). Chlapec nakonec povolil a rekl, ze oficialne nic takoveho neni. No a od te doby uz Windows nepouzivam
Tedka se jenom smeju, jak jsou ty lidi blby. Prijde mi to jako, kdyz si koupite byt, bezpecnostni zamek a pak s tim klicem jdete na fizlarnu, kde jim nechate kopii (kdyby nahodou neco), aby se mohli dostat v pripade nouze k vam domu a treba vypnout zehlicku nebo nevim co. Jestli tady na to nekdo pristoupi, je to jeho vec, porad vsak nechapu, proc teda rovnou ty svoje hesla lidi nevystavej na nejakou socialni sit a nespristupni vsechny hambate obrazky a hambate faktury co maji na disku ....proc?
Co se firem tyce, tak je to nerovny boj, jelikoz M$ plati firmam, aby podporovaly jenom Widlows a tim padem jsou SW, ktere jsou "kompatibilni" jenom s obalkou od M$. Takze casto se neda svitit a proste ten spyware nekomu na pocitac nainstalovat musite. Kdyz bych tomu uzivateli precetl tu EULU a zeptal se ho jestli souhlasi, at podepise hmmmm asi by se cukal