Myslí iinfo/root.cz tento barevný reklamní cirkus opravdu vážně?

aaa

Re:Myslí iinfo/root.cz tento barevný reklamní cirkus opravdu vážně?
« Odpověď #90 kdy: 24. 07. 2015, 18:37:08 »
Jen ze zájmu, existuje plugin, aby se koza nažrala a vlk zůstal celý? Pokud se nepletu, adblock a podobné filtry zabraňují stažení reklamy. Není plugin, který by reklamu stáhl, aby se započítalo zhlédnutí, ale nezobrazil, aby byl uživatel spokojený? Nebo to má nějaký háček?
Má to háčky:
a) tohle s ničím, co obsahuje javascript neuděláš
b) odesílá to tvá data sledovacím sítím
c) nasere to spoustu poskytovatelů reklamy

Ale jinak je to hodně dobrej nápad! Zejména kvůli bodu c).
Zkusím mrknout na licence filtrů, které lidi vytvářejí pro adblock!

aaa

« Odpověď #92 kdy: 24. 07. 2015, 18:51:52 »
Psi štěkají, ale barevná kostka na ještě barevnějším pozadí se točí dál ...
(čisté chromium)

« Odpověď #93 kdy: 24. 07. 2015, 18:55:49 »
...
Nehodlám rozsuzovat, na čí straně je chyba, jenom jsem si dovolil vyjádřit názor, že situace, kdy by z už tak jistě malého počtu čtenářů velká část extenzivně blokovala reklamu*, je prostě zřejmě finančně neudržitelná. ...

Mirku, nemohu si pomoci, ale mám dojem, že hodně stěžovatělů teď psalo, že si ty blokátory na rootu vypnula, jako gesto dobré vůle, po poslední dlouhé debatě.

A právě ve světle toho (asi nejen) mi příjde současný exces jako dání za pravdu těm, kdo tu posledně sýčkovali a tvrdili, že nemá smysl hydře ustupovat.
Něco o tom nabídnutém prstu ...

Trident

« Odpověď #94 kdy: 24. 07. 2015, 19:31:22 »
Po dlouhe diskusi, srovnavanim s vnitrnimi hodnotami, etickymi a tak ruzne, jsem usoudil ze na ten novacky reklamni kolotoc jiz provadim pohlavni styk a budu adblockovat.
Stejne to dopadne tak, ze clanky ktere nestoji ani za pretrzenou rupii budou placeny jako na digizone.
Dvakrat jsem si clanek zaplatil, ale i pro cloveka ktery medialni vystupy pro svou praci bere trochu vazneji to bylo hodnotne asi jako kurs pojidani mydla.
Nedivil bych se ani, kdyby pak root.cz tahly v konecnem dusledky kapacity jako Tisnovsky, tem manik s kvadrokopterou, ten manik s termostatem a par matfyzackych sebeukajecu nad jazyky jez pamatuji lety apollo.

Chapu ze diskuse byla asi takovato:
Investor: Podivejte na ten rate! Co s tim chcete delat?
Krcmar: No lidi nechtej (pro prazaky dale jen nechteji a jine spisovne vyrazy si konvertnente mentalne) agresivni reklamu!
Investor: Jak nechtej? Konkurencni server (<libovolny komercni platek>) to tak ma je to v pohode. Podivejte na ten hitrejt! Podivejte na ten klikrejt! A vubec jaky to ma celkove rejt!
Krcmar: Ale my jsme trochu specificky server.
Investor: Hele ty...
Krcmar: Komu tykate... husy jsme spolu nepasli...
Investor: Ja mam prachy, ty poslouchej malcik ! Nas ten root a ta hromada darmozroutu ad adminy po prgose redakcnaku stoji majlant! Odkud myslis ze jdou prachy? Jako my nezijeme z grantu EU! Od zitrka bude reklama vokolo a hotovo.
Krcmar: Ale lidi by i za clanky platili. Uz to mame rozjety.
Investor: Kecy v kleci, prskavky a ohnostroje. Je ti jasny ze takhle z toho bude vic penez? Jako kolik lidi si zaplati? Probud se jsi v CEZku!
Krcmar: Doba se meni, treba mame autory kteri fakt by vydelali.
Investor: Heled budto to tam das, nebo si najdu jinyho krcmare. V Microsoftu ted propousti...

Mirek P. neprihlaseny

« Odpověď #95 kdy: 24. 07. 2015, 20:36:22 »
Mirku, nemohu si pomoci, ale mám dojem, že hodně stěžovatělů teď psalo, že si ty blokátory na rootu vypnula, jako gesto dobré vůle, po poslední dlouhé debatě.

A právě ve světle toho (asi nejen) mi příjde současný exces jako dání za pravdu těm, kdo tu posledně sýčkovali a tvrdili, že nemá smysl hydře ustupovat.
Něco o tom nabídnutém prstu ...
Nepolemizuju s nicm z toho, co jsi napsal. Jenom skromne podotykam, ze "neustupovat hydre" muze v nejhorsim pripade ve finale vest ke konci Roota. Ja proste nerozumim tomu, kdyz nekdo vitezoslavne prohlasuje, jak adblockem nad hydrou vyhral - z kratkodobeho ciste subjektivniho pohledu mozna vyhral, ale v dlouhodobem pohledu proste zarazi dalsi hrebicek do rakve Roota. Tak to je, to neni zadny muj osobni postoj.

Trochu mi to pripomina agresivni chovani ridicu u nas - jo, z osobniho pohledu to dava smysl, ten jednotlivec se nekam dostane asi driv nez slusny ridic, ale z celkoveho pohledu se pak na nasich silnicich neda rozumne jezdit a nedostane se nikdo nikam, VCETNE toho agresivniho ridice.

Chapu ze diskuse byla asi takovato:
Investor: Podivejte na ten rate! Co s tim chcete delat?
Tak to si myslim, ze jsi dost mimo. Misto slova "investor" napis "inzerent" a uvidis, jestli ten tvuj srdceryvny pribeh dava smysl...

Lol Phirae

« Odpověď #96 kdy: 24. 07. 2015, 20:51:18 »
Trochu mi to pripomina agresivni chovani ridicu u nas - jo, z osobniho pohledu to dava smysl, ten jednotlivec se nekam dostane asi driv nez slusny ridic, ale z celkoveho pohledu se pak na nasich silnicich neda rozumne jezdit a nedostane se nikdo nikam, VCETNE toho agresivniho ridice.

Naprostá kravina. To je přesně naopak - když tyhle uřvané, houkající, blikající epileptické sračky začnou blokovat všichni, tak ten zhovadilý formát konečně zmizí. Když si ten hnus zobrazuješ, tak si ta banda marketingových magorů nikdy nepoučí.

« Odpověď #97 kdy: 24. 07. 2015, 21:19:07 »
Naprostá kravina. To je přesně naopak - když tyhle uřvané, houkající, blikající epileptické sračky začnou blokovat všichni, tak ten zhovadilý formát konečně zmizí. Když si ten hnus zobrazuješ, tak si ta banda marketingových magorů nikdy nepoučí.

To by asi byla pravda, pokud by blokovali pouze takové reklamy a ne hned všechny.

« Odpověď #99 kdy: 25. 07. 2015, 00:13:17 »
To by asi byla pravda, pokud by blokovali pouze takové reklamy a ne hned všechny.
Navíc by to mohla být pravda jenom za předpokladu, že by stejná míra blokování byla na všech serverech. Pokud inzerent chce výraznou reklamu a na Rootu ji bude neúměrně moc lidí blokovat,  tak ji prostě dá jinam. Ten, kdo utře nos, bude Root a ne inzerent.

Já nevím, školy nemám, ale přijde mi to jako naprosto jednoduchá matematika: pokud něco nabízím (umístění reklamy) a budu si u toho klást podmínky (chci jenom neobtrusivní reklamu), tak budu mít konkurenční nevýhodu a tím i menší zisk. Pokud jsem v odvětví, kde je peněz málo, tak si holt nemůžu moc vymrčovat. Nevím, co je na tom k nepochopení.

Lol Phirae

« Odpověď #100 kdy: 25. 07. 2015, 00:38:03 »
No to už tady dlouho nebylo. Hele, mě je upřímně řečeno ten bludný kruh dost u zadele. Na rotující blikající epileptická monstra fakt čumět nebudu. Buď se vydavatelé domluví na přijatelných reklamních formátech, nebo ať zkrachují.

« Odpověď #101 kdy: 25. 07. 2015, 00:43:27 »
No to už tady dlouho nebylo. Hele, mě je upřímně řečeno ten bludný kruh dost u zadele. Na rotující blikající epileptická monstra fakt čumět nebudu. Buď se vydavatelé domluví na přijatelných reklamních formátech, nebo ať zkrachují.

A ty osobně blokuješ na rootu všechny reklamy, anebo jen ty nepřijatelné?

Lol Phirae

« Odpověď #102 kdy: 25. 07. 2015, 00:55:51 »
Osobně jsem tady po té tirádě se žlutým pruhem neblokoval nic. Vidím, že jsem za to byl po zásluze potrestán, takže - přebírat ten hnůj vážně nebudu.

« Odpověď #103 kdy: 25. 07. 2015, 01:16:27 »
Buď se vydavatelé domluví na přijatelných reklamních formátech, nebo ať zkrachují.
To je celkem OK přístup. Jestli je ti jedno, že žádný česky psaný site o Linux, OSS apod. nebude a takhle otevřeně to přiznáš, pak je to konzistentní postoj. Ještě konzistentnější by bylo, kdybys sem prostě nechodil už teď.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #104 kdy: 25. 07. 2015, 01:31:07 »
Proc? Osobne nemam problem si predplatit pristup bez reklam, trackeru a mereni cehokoliv. Staci, aby to slo pres paypal a klidne bych akceptoval napr.: CAD $100/year (jako podminku bych si vyloudil tlacitko edit). Platim si za obsah uz nekolik let a nemel bych problem ani tady na root.cz, protoze nektere clanky jsou zajimave.