Ty jsi mimozemstan a zadne nebezpeci ani potencialni v tom nespatrujes.
Ale ano, potenciální (hypotetické) nebezpečí v tom je. Stejně jako je potenciální nebezpečí v tom, že Zemi napadnou a podrobí si mimozemšťani. Jenom moc nechápu, proč zrovna tohle budí tak silný emoce, že mi kvůli opačnýmu názoru hned musí všihni nadávat...
Existují jiná daleko reálnější sociální rizika s daleko horším dopadem. Např.: čím víc věcí se bude řešit pomocí počítačů a čím víc schopní budou roboti, tím ve větší izolaci budou lidi, kteří to nebudou schopni pochopit, nebudou pro společnost využitelní a hrozí genocida nebo nějaké sociální bouře. To není nějaká hypotéza, to se děje a je to popsané ("IT skills gap").
Stejně tak reálně hrozí, že se díky globalizaci budou ještě víc rozvírat nůžky mezi bohatými a chudými, s miliony neblahých důsledků včetně zkomercionalizované rádobydemokracie, kde si kdokoli hlasy prostě koupí profesionální kampaní, jenom potřebuje dost peněz.
Ale vášnivé debaty se o tom tady nevedou, emoce to nebudí. Víc lidi vzrušuje to, že by karetní asociace mohla vědět, že jsem si dneska koupil pomeranče ve slevě a ISP že jsem byl dneska padesátkrát na Rootu... Obzvlášť pikantní je to u těch nůžek, protože to je proces, na kterým velká část místního osazenstva participuje, protože ochotně bez pípnutí otročí v kjůbiklech korporací jenom proto, aby měli televizi o pět palců větší než soused.
doporucuju ti odstehovat se do nejakeho totalitniho statu jako je KLDR nebo Belorusko - je evidentni, ze po tom naprosto touzis. Vzdyt nic spatneho nedelas tak proc by ti melo vadit, ze te tam budou neustale spehovat?
Jenže v takovém státě bych jako demokrat a liberál byl v reálném nebezpečí a sledování by pro mě reálně hrozilo tím, že jednoho dne prostě zmizím a nikdo o mně už neuslyší (oblíbená běloruská metoda). Proč myslíš, že bych v takové zemi měl chtít žít? Mně nevadí sledování ve státě, kde ze sledování žádná represe
reálně nehrozí (když pominu nějaký stahování filmů, což je kapitola sama pro sebe).