Tak mě zase vyhodili z práce, tentokrát ještě ve zkušební době. Do hodnocení mi napsali:
Quick orientation in product X, but wrong communication within the team and inability to break away from the detail.
Jako fakt nevím jak při příštím pohovoru budu vysvětlovat proč jsem odešel, když ze stejných důvodů a jsem byl odejit i předtím (navíc jsem byl na hraně vyhoření...), ale to jsem dostal půlroční odstupné a ještě vybral podporu v nezaměstnanosti takže mám navíc díru v životopise. Navíc sebevědomí už definitivně v 3.1415926535...
Taky jsem nedodělal FIT VUT inženýra, udělal jsem všechny předměty a zbývala mi jenom diplomka, ale tu jsem nestihl protože jsem psychicky vyhořel a půl roku na pokoji jenom ležel a občas chlastal, pak jsem o rok prodlouženě se snažil dokopat k dodělání primitivní diplomky ale prokrastinoval jsem doma stejně a nic jsem neudělal. Po X letech jsem teď zas zkusil studium na VŠ od nuly bo mi nic už neuznali ale totálně jsem pohořel, protože jestli jsem kdysi po gymplu počítal integrály jako když bičem mrská, tak teď už jsem vše zapoměl a neměl jsem nakonec náladu se to učit, no 18 hadrů v zadeki, ještě že je český školství tak levný i pro debily jako já...
No, takže s takovou mojí životní vyřídilkou mi zbývá už jen lopata a nebo OSVČ a zkoušet cílit přímo na koncáky, tam není potřeba tolik komunikačních skills pokud se odhadne dobře cílová skupina. Jaký aplikace ale by se mohly hodit? Jako stačilo by mi nějak udělat abych měl jako OSVČ na konci měsíce tak 15 hadrů čistého, možná i míň. Dalo by se živit prodejem appek někde na android a podobných chujovin? Pro mě je hlavní být programátor, zůstat programátor, nebýt nic jiného, neztratit svoji definici, protože to je jako kdyby někdo z chtěl nacpat sračky do struktury přes memcpy, sice hovno se tam nakonec natlačí, ale pak to vše zhavaruje. Prostě raději být programátor za klidně i minimálku než třeba kopat kanál...
Jak se uživit jako OSVČ bez nutnosti příliš z někým komunikovat, když mi to prý nejde? Nejhorší je že já jsem vůbec nevnímal že prý se mnou ostatní přestali komunikovat a brát mě vážně, prostě po mě jen nikdo nic nechtěl a nechodily mi tasky, naprosto jsem nechápal co se kolem děje ale svedl jsem si to osobně na to že prostě zrovna není práce protože nadřízený mě neúkoloval. Pak jsem se najednou z čistého nebe dozvěděl že PRÝ se se mnou špatně komunikuje, sakra vždyť jsem se s nikým nehádal ani nic moc, možná jsem se párkrát trochu dýl rozkecal o nějaký technologii nebo algoritmu ale to snad k IT patří ne? Lidi jsou divní, nechápu je, ale potřebuji prachy a taky hlavně vlastní osobní definici!
Jak teda podnikat jako OSVČ, že něco jako vymyslím, naprogramuji to, a ono se to prodá a něco to hodí, ale nebudu muset třeba nic moc vykomunikovávat? Představuji si tvorbu a prodej software podobně jako když umělec namaluje své obrazy a pak je prodává na ulici, tady mám nápad na startup (jestli mi to někdo ukradnete tak poletí sekera a padne krev na vaše hlavy!) že naprogramuji nějaké gamesky a pak budu jako pokoutný prodejce chodit a nabízet ty aplikace ke stažení třeba děckám před školou a lidem před vstupem do marketu, inovace spočívá v tom že aplikaci budu vnucovat osobně, sám ji budu reklamovat, budu chodící živá reklama svých věcí, lidi si stáhnou apk a nebo třeba demo z nějakého storu a u mě na ulici si koupí kód ke hraní či užívání. Aplikace budou prodávány jako obrazy a nebo rohlíky či párky! Má to naději?
Zdraví PsychoIT!