Jak začít pracovat v IT oboru

Inif

Re:Jak začít pracovat v IT oboru
« Odpověď #15 kdy: 26. 05. 2015, 18:01:59 »
Tak děkuji za reakce, ale ještě bych měl pár otázek.
Kdybych se rozhodl jít na VŠ kterou by jste mi doporučily?(praha)
A kdybych se rozhodlt nejít na VŠ tak kde bych měl začít hledat první brigádu/práci? po tom co bych přijel ze zahraničí.
A ještě poslední otázka jaký kurzy/certifikáty by jste mi doporučily si udělat a jestli mají váhu online certifikaty na různých webech?
(např. www.securitytube.net nebo www.cbtnuggets.com)

tak ještě jednou děkuji a přejí hezký zbytek dne :)

pekelnik

« Odpověď #16 kdy: 26. 05. 2015, 18:29:14 »
Pokud to myslis se studiem vazne a jsi tomu ochoten venovat spoustu casu tak jedine CVUT FIT.

Pokud ne, tak na VS vubec nechod a jdi makat jako junior kamkoliv Proste napises do co nejvic firem a uvidis.

Na certifikaty se vyser.

Tomasek rollik

« Odpověď #17 kdy: 26. 05. 2015, 19:18:14 »
Pokud to myslis vazne, tak spickovou zahranicni univerzitu v USA, FIT VUT je oproti tomu hnojarna z Vysokych Tater.

Inif

« Odpověď #18 kdy: 26. 05. 2015, 19:44:09 »
Tak to by bylo nejlepší bych zabil 2 mouchy jednou ranou kdybych studoval na univerzitě v USA, bohužel zas takhle finanční možnosti nemam

« Odpověď #19 kdy: 26. 05. 2015, 20:24:26 »
Nemusí to být v USA, může to být v Anglii, školy jsou tam kvalitní, au pairáci se tam nemají špatně a studenťákem můžeš za pár kaček jezdit v poho sem tam domů. Možná ještě není špatná varianta začít školu tady a udělat si třeba rok dva v zahraničí, ale nevím, jak se to přesně dělá. Vím, že to jde, ale kamarádce třeba neuznali rok studia v německu na 100x lepší škole, než byla tady jakási vysoká popelářská (nevím ani pořádně co dělala, cosi v ústí)

faktvazne

« Odpověď #20 kdy: 27. 05. 2015, 01:14:09 »
Pokud to myslíš opravdu vážně, tak se vykašli na školy a nauč se to sám. Jazyk tě naučí opilci z Irska v hospodě a na vše ostatní už nikoho nepotřebuješ.

Krtek + Krtek

« Odpověď #21 kdy: 27. 05. 2015, 02:41:28 »
Me vzdycky fascinuje jak kazdej plive na skolstvi v Cechach, jak to tu stoji za h***o a jak je to v zahranici (predevsim USA a UK) o tolik lepsi. Je fakt, ze uz to je skoro 10 let co sem vylez z FI MUNI, tak se to mozna zmenilo, nevim. Nicmene za svoji pracovni karieru, nejvetsi hnuj na kterym jsem kdy pracoval byl projekt pro IBM, kterej nam byl do nasi firmy outsourcnutej pote co hosi americky nestihali vyvoj. Asi ti Amici co na tom puvodne pracovali nebyli z tech top univerzit nebo nevim, protoze kdyz clovek videl ty zdrojaky, tak to bylo kolikrat na presdrzku; za to by se snad stydel i student v 1. rocniku VS.

Takze verim tomu, ze jak v USA tak v UK maj naky top univerzity na kterych studujou v podstate nejvetsi mozkovny z celyho sveta, nicmene ne kazdej ma zbytecnejch 30k dolaru na rok nebo semestr (nebo kolik se tak muze platit) aby na takovejch skolach studoval. Nicmene i ja, jako naprosto prumernej student, kterej prosel prumernym typickym ceskym vzdelavacim systemem, tak kdyz se bavim o ruznych tematech (at uz IT nebo jinych) s cizincema z ruznych zemi, kteri studovali na nejruznejsich univerzitach, tak nak nemam pocit, ze by me co se vedomosti tyce nejak vyrazne prevysovali. To plati obzvlaste u lidi, kteri jsou priblizne stari jako ja. Jedinej vedle koho si cas od casu pripadam fakt malinkatej jsou lidi kolem 50+ let, kteri jsou hodne secteli. Ale to uz je spis o jejich zivotnich zkusenostech nez o tom co a kde vystudovali.

« Odpověď #22 kdy: 27. 05. 2015, 07:09:32 »
Tak děkuji za reakce, ale ještě bych měl pár otázek.
Kdybych se rozhodl jít na VŠ kterou by jste mi doporučily?(praha)
A kdybych se rozhodlt nejít na VŠ tak kde bych měl začít hledat první brigádu/práci? po tom co bych přijel ze zahraničí.
A ještě poslední otázka jaký kurzy/certifikáty by jste mi doporučily si udělat a jestli mají váhu online certifikaty na různých webech?
(např. www.securitytube.net nebo www.cbtnuggets.com)

tak ještě jednou děkuji a přejí hezký zbytek dne :)

Hlavně se naučit česky :-/

« Odpověď #23 kdy: 27. 05. 2015, 08:05:04 »
Me vzdycky fascinuje jak kazdej plive na skolstvi v Cechach, jak to tu stoji za h***o a jak je to v zahranici (predevsim USA a UK) o tolik lepsi. Je fakt, ze uz to je skoro 10 let co sem vylez z FI MUNI, tak se to mozna zmenilo, nevim. Nicmene za svoji pracovni karieru, nejvetsi hnuj na kterym jsem kdy pracoval byl projekt pro IBM, kterej nam byl do nasi firmy outsourcnutej pote co hosi americky nestihali vyvoj. Asi ti Amici co na tom puvodne pracovali nebyli z tech top univerzit nebo nevim, protoze kdyz clovek videl ty zdrojaky, tak to bylo kolikrat na presdrzku; za to by se snad stydel i student v 1. rocniku VS.

Takze verim tomu, ze jak v USA tak v UK maj naky top univerzity na kterych studujou v podstate nejvetsi mozkovny z celyho sveta, nicmene ne kazdej ma zbytecnejch 30k dolaru na rok nebo semestr (nebo kolik se tak muze platit) aby na takovejch skolach studoval. Nicmene i ja, jako naprosto prumernej student, kterej prosel prumernym typickym ceskym vzdelavacim systemem, tak kdyz se bavim o ruznych tematech (at uz IT nebo jinych) s cizincema z ruznych zemi, kteri studovali na nejruznejsich univerzitach, tak nak nemam pocit, ze by me co se vedomosti tyce nejak vyrazne prevysovali. To plati obzvlaste u lidi, kteri jsou priblizne stari jako ja. Jedinej vedle koho si cas od casu pripadam fakt malinkatej jsou lidi kolem 50+ let, kteri jsou hodne secteli. Ale to uz je spis o jejich zivotnich zkusenostech nez o tom co a kde vystudovali.

Ona je to samozřejmě otázka peněz, co se týče našeho vzdělávacího systému, není špatnej, jenom sem tam trochu zkostnatělej, ale studium v zahraničí má dvě výhody... za prvé, naučíš se perfektně jazyk, za druhé, když řekneš někde ve světě, studoval jsem v Berkeley nebo MIT, každej ví o co jde, když řekneš studoval jsem na FI MUNI, ne že by to byla úplně neznámá, nebo špatná škola, ale prostě to nemá takový jméno. Nehledě k tomu, že co vím, přístup vyučujících v zahraničí je trošku jinde, jsou schopní a ochotní studentům pomáhat, pokud si myslí, že to má cenu, tady (neříkám všichni, jsou vyjímky) jich většina prostě chodí do práce, řeší si svoje věci a na studenty se dívají shora způsobem "já mám titul, ty seš zatím ho*no v trávě" - vlastní zkušenost z VUT.

Karame

« Odpověď #24 kdy: 27. 05. 2015, 08:19:30 »
Já osobně bych neztrácel čas honěním za nějakým titulem z VŠ. Speciálně v oblasti IT existuje spousta online kurzů z univerzit světových jmen. A můžeš za ně dostat i ověřené certifikáty o absolvování. Poskládej si z kurzů svoji vysokou, najdi si někoho, kdo ti bude ochotný odpovídat i na "pitomé" (rozuměj začátečnické) otázky, začni vytvářet malinké projekty a ono to půjde.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 27. 05. 2015, 08:40:07 »
Taky možnost, ale zase o penězích a navíc tím přijdeš o status studenta a některé výhody. Do prvního zaměstnání mě vzali proto, že jsem neměl vysokou, kdybych ji měl, neseděl bych do tabulek, museli by mi dát větší plat a nevyplatilo by se jim to (a byla to teda tlačenka :D ) . Když jsem se nedávno z rodiných důvodů stěhoval přes půl republiky a hledal novou práci, celkem mě zarazilo, na co všechno požadují vvsokou. Jasně, u menších firem to hromádkou certifikátů zaplácneš, ale u korporací zase narazíš na tabulky a máš smůlu. Jinak jsem se setkal i s inzeráty typu hledáme uklizečku, SŠ s maturitou, komunikativní AJ, řidičák atd :D Stejně tak na spoustu pozic z nepochopitelného důvodu chtěli VŠ. Je pravda, že i na takové inzeráty jsem odpovídal s tím, že VŠ nemám, ale 15 let praxe a certifikáty na kdejakou kravinu by mohli stačit a bylo to tak půl na půl, někde to prošlo, někde to byl prostě striktní požadavek.

cleb

« Odpověď #26 kdy: 27. 05. 2015, 08:44:48 »
Podle mě škola není k zahození - naučí vás tam správným způsobem myslet a to vám pomůže být programátor a ne lepič kódu. Jako vysokou školu bych určitě volil ČVUT, v současné době asi FIT. Mimochodem během studia VŠ můžete i vycestovat do toho zahraničí, a to dokonce se štědrou finanční podporou od státu.

Vydělávat tím lepením kódu si můžete navíc i během studia - stačí se jakž takž naučit php a někdo vás přijme.

Kolemjdoucí

« Odpověď #27 kdy: 27. 05. 2015, 08:56:56 »
naučí vás tam správným způsobem myslet a to vám pomůže být programátor a ne lepič kódu.

Ne, nenaučí. Řeší se to tady furt.

Diplom se hodit může, viz Tuxik.

« Odpověď #28 kdy: 27. 05. 2015, 08:59:32 »
naučí vás tam správným způsobem myslet a to vám pomůže být programátor a ne lepič kódu.

A naučí!

j

« Odpověď #29 kdy: 27. 05. 2015, 09:05:04 »

Vis co te na ty skole naucej?

Kód: [Vybrat]
#!/usr/bin/env python3
print("1/x=y")
try:
    x = int(input("Zadajte x: "))
    y = 1/x
    print("y=1/{}={}".format(x, y))
except ValueError:
    print("Prosím, zadávajte celé číslo.")
except ZeroDivisionError:
    print("Delenie nulou nieje možné. Teoretický výsledok je nekonečno.")
finally:
    print("Dovidenia!")

Vykradeno z clanku http://www.linuxexpres.cz/software/python-3-4-vynimky-a-podmienky. Comment pod nim ma pravdu. Jen je prilis milosrdny.

Tvle kolikrat ja jen musel resit, ze tvurce (s titulem) zavola funkci, a je mu jedno co je na vstupu ... a kdyz mu to nevrati vyjimku, tak to bere tak, ze vsechno je OK ... zrovna nedavno. Zavolas neco pres soap, vrati to sice OK, ale ve vysledku null = nepovedlo se, ale protoze to koser proslo, tvurce oznaci zaznam jako zpracovanej ... zabit.