Zdravím osadenstvo.
Poprosil by som Vás o odbornú radu, jedná sa o menši server pre malú firmu (5 ludi). Opíšem čo si predstavujem, čo by na serveri bežalo a použitie, očakávania, a od Vás by som poprosil možnosti, poprípade riešenia.
Na serveri by bežal mzdový softvér, (VPN + vzdialená plocha) pre dvoch ľudí, ktorý by nezávisle na sebe mohli pracovať, pripojili by sa cez vzdialenú plochu a mohli účtovať, VPN - zdieľanie súborov...
Taktiež by sa hodilo mať file server, pre viac užívateľov, každý užívateľ by mal svoje konto (FTP, alebo web access) kde by si mohol stiahnuť svoje dokumenty, uploadovať.
Samozrejme by bolo nutné zálohovať a podla možností RAID.
Moja predstava by bola mať železo - HP ProLiant ML310e Gen8 v2 (ku príkladu), kde by sme dokúpili RAM (8 GB , alebo 12 GB spolu)
a jeden SSD/HDD Disk, kde by bol system, dva disky v RAID.
UbuntuServer + virtualizovane windows by bežali z SSD/HDD disku, dáta s ktorými by sa pracovalo so mzdovým software by boli uložené a zálohované na diskové pole.
a predstava:
UbuntuServer - VirtualBox headless ( Bežal by na SSD)
- Windows 7 + software (VPN + RDP)
- Windows 7 + software (VPN + RDP)
- FTP SERVER
- RSYNC - zálohovanie súborov (na diskové polia)
Toto je zatiaľ predstava, budem rád za každý fundovaný názor, napr použitie iba Windows a Windows server, na zálohu používať windows tooly a podobne...