Jak se chovat v IT?

/.

Re:jak se chovat v IT
« Odpověď #45 kdy: 11. 05. 2015, 13:11:40 »
no zalezi na tom, co je za tim, ze ty soft skills nemas... to ti rekne asi nejaky zakladni screening u psychiatra a ten te posle treba za odpovidajicim psychologem na terapii, kde te nauci zachazet s prekazkama co te brzdi v rozvoji a nebo dostanes bobule.

noooo!!!! tyjo, ty jsi na to kapnul. to me nenapadlo :) diky

jeste je varianta misto psychiatrie rovnou na sexuologii. to jsou taktez psychiatri a resi tam i kupu dalsich pridruzenych veci.

rika se tomu kineziologie :)

kineziologii na rehabilitaci ruky budes potrebovat, az nezabere sexuologie.

strepty

Re:Jak se chovat v IT?
« Odpověď #46 kdy: 11. 05. 2015, 14:22:50 »
Ahoj,
je mi 26
(dvě korporace jsem zažil)
Chapem to spravne ze Ste skoncil vysoku skolu v 24 rokoch pom ste pracoval v dvoch firmach a teraz v tretej? To mate priemerny cas v jednej firme nieco pod  rok. Ak tam budete pracovat tie dva roky a budu mat pocit ze nechcete ujst tak Vam mozno kody nejake daju.
Inak bol by som opatrny v tom co si zelate, s pravami prichadzaju aj povinnosti.

tommm

« Odpověď #47 kdy: 11. 05. 2015, 15:53:04 »
Chlape ... jestli chces nejake odpovednosti a snad i neco nebo nekoho ridit, tak by si mel byt sam schopny na tyhle veci prijita neptat se po forech.

50% uspechu ve firme je vystupovani, komunikace a mezilidske vztahy. Muzes bejt nadupanej master na nejakou technologii, ale vedouciho nebo "organizatora" cehokoliv z tebe nikdo neudela. Na to potrebujes umet komunikovat s lidma, kteri maji ruzne povahy atd.

Pokud tohle nedokazes odhadnotu a pochopit a dle dotazu zatim nedokazes. Potom muzes zapomenout na nejaky "posun".

Takovej obed s ostatnima je svekal prilezitost na ziskani informaci o tom co jak chodi. Kdo ma jake problemy. Co koho bavi. Co kdo dela ve volnem case.

jakoze_ja

« Odpověď #48 kdy: 11. 05. 2015, 15:59:41 »
Ahoj,
je mi 26
(dvě korporace jsem zažil)
Chapem to spravne ze Ste skoncil vysoku skolu v 24 rokoch pom ste pracoval v dvoch firmach a teraz v tretej? To mate priemerny cas v jednej firme nieco pod  rok. Ak tam budete pracovat tie dva roky a budu mat pocit ze nechcete ujst tak Vam mozno kody nejake daju.
Inak bol by som opatrny v tom co si zelate, s pravami prichadzaju aj povinnosti.

dodelavam magisterske studium. ano, ted se tu snese hrozne moc narazek, ze nejsem vystudovanej, delam part time... ale ja aktualne opravdu delam ve firmicce, kde sef sefuje, programuje a dela zaroven uklizecku. jak jsem psal, je tu relativne hladka cesta od programovani k sys adminovani a naopak...

jo, to jsem tu uz nekolikrat diskutoval, ze kdyz je clovek nekde 5 let tak se k tem vecem spis dostane nez zobak jako ja...

ano, s pravama prichazi i povinnosti. jsem si toho plne vedomy

jakoze_ja

« Odpověď #49 kdy: 11. 05. 2015, 16:04:02 »
Chlape ... jestli chces nejake odpovednosti a snad i neco nebo nekoho ridit, tak by si mel byt sam schopny na tyhle veci prijita neptat se po forech.

50% uspechu ve firme je vystupovani, komunikace a mezilidske vztahy. Muzes bejt nadupanej master na nejakou technologii, ale vedouciho nebo "organizatora" cehokoliv z tebe nikdo neudela. Na to potrebujes umet komunikovat s lidma, kteri maji ruzne povahy atd.

Pokud tohle nedokazes odhadnotu a pochopit a dle dotazu zatim nedokazes. Potom muzes zapomenout na nejaky "posun".

Takovej obed s ostatnima je svekal prilezitost na ziskani informaci o tom co jak chodi. Kdo ma jake problemy. Co koho bavi. Co kdo dela ve volnem case.

vidim to jinak. mas 100% pravdu ze nevim jak to chodi a neumim v tom chodit. neumim komunikovat, delegovat, socializovat se atd... a to je ta finta :) nejdriv pojmenuju problemy a pak na nich zacnu pracovat. nikde netvrdim ze pristim rok v 1 kvartalu pudu vejs. rozumne programovat v c++ se taky clovek nenauci za pul roku :)

tommm

« Odpověď #50 kdy: 11. 05. 2015, 16:31:25 »

vidim to jinak. mas 100% pravdu ze nevim jak to chodi a neumim v tom chodit. neumim komunikovat, delegovat, socializovat se atd... a to je ta finta :) nejdriv pojmenuju problemy a pak na nich zacnu pracovat. nikde netvrdim ze pristim rok v 1 kvartalu pudu vejs. rozumne programovat v c++ se taky clovek nenauci za pul roku :)

Myslim, ze jsem to mel nebo citil podobne jako ty. Hlavne se zamerit na technologickou stranku, aby vsechno fungovalo, bylo vyresene atd. Mel jsem pocit, ze vyresit ukol je na prvnim miste a muze se k vuli tomu nekdo i poslat do zadele.

Pak jsem procitnul a pochopil, ze mit vyresene vsechny tickety, bugy whatever neni to nejdulezitejsi a je dulezite pracovat s lidma.

Ono totiz kdyz s lidma dobre clovek vychazi, umi s nima jednat, tak i to, ze nedodrzis SLA se da vyresit rozumnou rozmluvou mezi tebou a zakaznikem pokud uz mate nejaky vztah.

Je to vlatne na jednu stranu i mene prace. Ne vzdy je to stejne a ne vzdy to jde. Ale komunikace je zaklad.

Zkus to chapat z opacne strany, ne jako lezeni do zadele ostatnim, ale jako pomoc sam sobe. Ne nadarmo se rika, ze pratele si mame drzet blizko a nepratele jeste blize.

Samufaj

« Odpověď #51 kdy: 12. 05. 2015, 21:01:58 »
Dám ti radu, tvůj problém bude nízké sebevědomí. Jak jsi na tom tělesně, cítíš se jako chlap, nebo se necítíš být v kondici?

Tak tady ta rada: začni sportovat, ale ne žádné párkoslavné sporty jako pingpong nebo pinkaná přes síť, něco pořádného doozadeke! Zační chodit do posilovny, přihlas se do thajboxu, nebo do juda, přestat si říkat pseudohumanistické kraviny a začni na sobě makat. Máš babu? Beztak nemáš. Tak něco dělej. Uvidíš jak se všechno hned spraví.

Já letos státnicuju, jsem totálně dojebanej a v permanentním stresu poslední dobou z VŠ a spřízněných věcí, jen ležím na posteli a nutím se něco dělat na kompu a prostě sebevědomí jde dolů, kondice tež. Do toho kouření, nechodím moc mezi lidi atd. A jde to sakra znát, musím se z toho vyhrabat, protože kdejakej vyjebanej párek si se mnou začíná, nejraději bych dal každému takovému přes držku, hlavně některým arograntním ajťákům.
Tělo prostě potřebuje pohyb, endorfiny. Pak se všechno spraví.

čumil

« Odpověď #52 kdy: 12. 05. 2015, 21:36:13 »
Dám ti radu, tvůj problém bude nízké sebevědomí. Jak jsi na tom tělesně, cítíš se jako chlap, nebo se necítíš být v kondici?

Tak tady ta rada: začni sportovat, ale ne žádné párkoslavné sporty jako pingpong nebo pinkaná přes síť, něco pořádného doozadeke! Zační chodit do posilovny, přihlas se do thajboxu, nebo do juda, přestat si říkat pseudohumanistické kraviny a začni na sobě makat. Máš babu? Beztak nemáš. Tak něco dělej. Uvidíš jak se všechno hned spraví.

Já letos státnicuju, jsem totálně dojebanej a v permanentním stresu poslední dobou z VŠ a spřízněných věcí, jen ležím na posteli a nutím se něco dělat na kompu a prostě sebevědomí jde dolů, kondice tež. Do toho kouření, nechodím moc mezi lidi atd. A jde to sakra znát, musím se z toho vyhrabat, protože kdejakej vyjebanej párek si se mnou začíná, nejraději bych dal každému takovému přes držku, hlavně některým arograntním ajťákům.

Souhlas, bojové sporty sou fajn, ale s tím sebevědomím leckdy nehnou, nebo aspoň u mne to nebylo. Akorát u mne to fungovalo tak, že sem si akorát víc uvědomil jaký sem nešika na koordinaci. Takže ono je to jak u koho.

Přítelkyně dělá hodně, bez ní se muž cítí tak neúplně. Nebo aspoň tak to mám já.

To s tím že člověk když neleze moc mezi lidi, tak je to znát na jeho sociálních dovednostech je fakt smutná pravda, ale jako hardcore programátor se nedá nic dělat. Právě díky přítelkyni je aspoň ta možnost "být" částečně mezi lidmi a nevypadnout z toho.

Alice

« Odpověď #53 kdy: 13. 05. 2015, 07:45:48 »
Mno nevím, bojové sporty by mě u Vás nezaujaly. Pokud chceš přítelkyni, tak na badminton či stolní tenis jí určitě "utáhneš" lépe než na nějaký thaibox :). Navíc jsou to strašně nenáročné sporty na penízky. U nás stojí hoďka stolního tenisu 100,-Kč. Což z platu ajťáka určitě utáhneš.

« Odpověď #54 kdy: 13. 05. 2015, 08:17:47 »
U tech bojovych sportu prece nejde o to balit na ne maso co v prubehu evoluce zakerne prirostlo k vagine. Jde o to fyzicke vyblbnuti, projeveni zdrave miry agresivity. Ale hlavne o vnitrni stav.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

jakoze_ja

« Odpověď #55 kdy: 13. 05. 2015, 08:43:39 »

konzultuji, radim se, diskutuji... s chytrymi lidmi kolem sebe... a vidim ze asi mam nizke sebevedomi. zatim se divam kolem sebe jake jsou moznosti, ale odbornou pomoc budu hledat.

vazim cca metrak :D takze kazdodenni sport je nutnosti. posilovnu nemam rad, bojovy sporty taky ne. ale to uz je instance cloveka od instance.

s zenama to mam podobne, kdyz clovek neni lvem salonu tak nemuze nic cekat. ovsem nejake zeny tu byly a doufam ze budou :D

ženynebrat

« Odpověď #56 kdy: 13. 05. 2015, 09:15:14 »
s zenama to mam podobne, kdyz clovek neni lvem salonu tak nemuze nic cekat. ovsem nejake zeny tu byly a doufam ze budou :D

Pro ajťáky jsou tu ty velice ošklivé a zlé. Pak ještě budeš litovat, že jsi to zkoušel. Kdybys ale byl manager s Audi, tak to je jiná skupina.

jakoze_ja

« Odpověď #57 kdy: 13. 05. 2015, 09:27:48 »

Pro ajťáky jsou tu ty velice ošklivé a zlé. Pak ještě budeš litovat, že jsi to zkoušel. Kdybys ale byl manager s Audi, tak to je jiná skupina.

myšleno s nadsázkou nebo vážně?

ženy co jsou na peníze posílám do /dev/null já je totiž balím na svůj intelekt a hru na hudební nástroje :) a to myslím vážne

« Odpověď #58 kdy: 13. 05. 2015, 09:28:03 »

;D  ;D  ;D
Rady z postele ...

Petr

« Odpověď #59 kdy: 13. 05. 2015, 09:54:11 »
Proc si myslis ze se neda naucit poradne v c++ za pul roku ?
Metrak neni problem pokud mas pres dva metry, pokud mas min neco s tim udelej, uz kvuli sobe a delce zivota.
Ja treba take nemusim posilku, tak delam drivi, to me bavi sekyra ti vyrisuje postavu stejne jako posilka. Muzes delat neco jineho hlavni je sem tam pohyb, ono pak jde i lip premyslet, nebo si porid psa to te donuti chodit ven.
Znam par lidi co dodnes nemaj zenskou je jim k triceti, jen jeden to dava bez problemu(ne neni teplej), ostatni sou jak ty v depce.
Neni nic lepsiho na sebevedomi nez mit peknou zenskou, a to co nekteri blijou ze pro programatory sou jen hnusny nebo zlatokopky tak na ne dlab, vim z vlastni zkusenosti ze neni problem sehnat heskou zenskou(nektery sou uchylny a maj radi sadlo|chlupy|mastne vlasy), jen se to chce snazit a nejakou sem tam oslovit.

K tve touze po poviseni, tak s necim sam prijdi.

Treba si te zatim otukavaj nekdy to trva dyl, u me taky uz vedi ze mi nemuzou dat "manualni praci", ale ze sem spis na reseni problemu, automatizaci cinosti, proste nesnasim stereotip a co me nebavi odsouvam, ale tim ze to vsici vedi davaj si na to pozor a pripominaj se.