Záruka na systém koupený s počítačem

Sten

Re:Záruka na systém koupený s počítačem
« Odpověď #120 kdy: 16. 04. 2015, 18:41:21 »
NO já jsem to v návodu k mikrovlnce četl. Je pravdou, že to bylo v anglickém originále, v českém bylo to upraveno.

Nyní jsou v návodech podobné věty
citace návod whirlpool:
"NEPOUŽÍVEJTE MIKROVLNNOU troubu k sušení
oděvů, papíru, koření, bylin, dřeva, kvě-
tů, ovoce nebo jiného hořlavého materi-
álu. Mohlo by dojít k požáru."

Upřímně, tebe by napadlo sušit v mikrovlnce kus dřeva ? To přeci taky je "logické" že od toho je sušička.

Není to legenda, to s tou kočkou. Byl k tomu soudní spor. A paní vyhrála. Stejně jako vyhrála soudní spor rodina člověka, který zemřel na rakovinu, neboť výrobce tabákových výrobků nevaroval, že kouření může rakovinu způsobit.
Ale je fakt, že v tomto USA je jiné než EU a Česko.

Sušení věcí se dá pochopit, třeba v horkovzdušné troubě se věci (ale ne zvířata) sušit dají, nakonec sušička funguje na stejném principu jako horkovzdušná trouba. Málokdo ví, jak vlastně mikrovlnka funguje (běžná znalost o rezonanční frekvenci vody je jen mýtus) a co se tedy do ní dá dávat. Věděl jste třeba, že ohřívat v mikrovlnce čistou vodu je nebezpečné a neměl byste to dělat? Nebo proč se jídlo v mikrovlnce otáčí a proč je po 10 sekundách na plný výkon chladnější než po 20 sekundách na poloviční výkon? Ale přijde mi podivné, jak je tam vše vyjmenované, přitom by stačilo prostě: „Nepoužívejte mikrovlnnou troubu k sušení, mohlo by dojít k požáru.“

Je to legenda, včetně toho soudního sporu. Snopes má hodně velké zdroje a žádný takový soudní spor nenašel. Našel několik případů, kdy někdo dal zvíře do mikrovlnky, ale ve všech to bylo úmyslně. Sice nevylučuje, že by se to někdy nestalo i neúmyslně, ale žádný soud k tomu nebyl.

Tyhle soudní spory o cigarety se týkají toho, že když ten člověk začal kouřit, tak podle informací výrobců nebyly cigarety zdraví škodlivé (ještě v 70. letech tvrdili, že rakovinu nezpůsobují a kouření není návykové), a pak již byl závislý a nemohl přestat. Takové soudní spory by teoreticky byly možné i u nás, pokud by nebyly promlčené.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 16. 04. 2015, 20:28:16 »
Věděl jste třeba, že ohřívat v mikrovlnce čistou vodu je nebezpečné a neměl byste to dělat?

Take je dobra zadek dat si tam rozehrat do nadobky margarin.

Nuna

Re:Vztahuje se záruka na OS, který byl při koupi součástí ntb?
« Odpověď #122 kdy: 08. 05. 2015, 00:02:41 »
Jeste by to chtelo napsat, co je to za firmu, abychom tam nahodou omylem nezasli.
je to firma Okay, opravdu už nikdy více

Nuna

Re:Vztahuje se záruka na OS, který byl při koupi součástí ntb?
« Odpověď #123 kdy: 08. 05. 2015, 00:10:19 »
Cece, ty mas ve vocich poradne nasrano ze? Je tu naprosto jasne napsano, ze vratili NB s novym diskem ale v nefunkcnim stavu. Tudiz reklamaci zcela zjevne uznali. Reklamaci nelze neuznat expost a pripadne neuznani narozdil od uznani musi byt zduvodneno.
A tedy se vrátíme k otázce (pominu tvé neslušné vyjadřování) jaký to byl laptop, s jakým OS byl původně prodán ?
Byla tedy po návratu z reklamace na laptopu opět preinstalace OS ?

Takže otázkou je - a to se prodejce NEZASTÁVÁM ani náhodou - jaký byl předchozí funkční stav ?

Nemluve o tom, soudy v podobnych pripadech v 90% rozhoduji ve prospech zakaznika, a nazor prodejce je ve vetsine pripadu ani nezajima, protoze jde prevazne o tzv bagatelni spory.
Jistě, dle tebe soud rozhoduje vždy ve prospěch zákazníka a názor prodejce je nezajímá.
Aby jsi se nedivil.

Laptop Toshiba, OS Windows 8. Jo byl nainstalován OS ale byl nefunkční

nobody

« Odpověď #124 kdy: 08. 05. 2015, 00:34:33 »
a v jakem stavu teda mas vyrizovani te reklamace ? uz vratili penize ?

Nuna

« Odpověď #125 kdy: 08. 05. 2015, 00:46:15 »
a v jakem stavu teda mas vyrizovani te reklamace ? uz vratili penize ?
ne peníze nevrátili.. Opět vrátili pc, jenže už mi to vyřizovala kámoška co studuje práva.. Počítač zapli na prodejně a šel. Já ho zapla doma nainstalovali se aktualizace a notebook zase nejde.. Takže v sobotu tam jedu znovu a už chci peníze nechali jsme si totiž při poslední reklamaci napsat papír, že servis plně zodpovídá za funkci OS.

« Odpověď #126 kdy: 08. 05. 2015, 02:24:25 »
to je zajímavé, Okay je velká firma, publicita by je měla bolet víc než těch pár stovek za reinstalaci
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Nuna

« Odpověď #127 kdy: 08. 05. 2015, 09:17:16 »
to je zajímavé, Okay je velká firma, publicita by je měla bolet víc než těch pár stovek za reinstalaci
Také mě to dost překvapuje ale zítra už jako vrátí peníze i kdyby nechtěli. Nechala jsem si do poslední reklamace, kdy přehrávali OS napsat, že plně zodpovídají za funkčnost OS a opět se ntb sesypal. Na prodejně chodil, protože nebyl připojen k internetu a nestáhli se aktualizace, jakmile se stáhnout aktualizace počítač přestane fungovat. Po samovolném restartování po aktualizacích se na notebooku objeví modrá smrt a následně automatická oprava a počítač napíše že chybu nemůže opravit. Pokud budou neochotní vrátit peníze beru to přes ČOI.

« Odpověď #128 kdy: 08. 05. 2015, 12:38:57 »
Nechala jsem si do poslední reklamace, kdy přehrávali OS napsat, že plně zodpovídají za funkčnost OS a opět se ntb sesypal.

To ale znamená, že otočili oproti svému počátečnímu postoji, ne?
Zajímalo by mě (:) nikoli však do té míry že bych se chtěl stát testerem), jestli se chytili za nos a změnili firemní politiku, nebo jestli u dalšího zákazníka budou zkoušet to samé jako u tebe a čekat jestli se vzepře.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Nuna

« Odpověď #129 kdy: 08. 05. 2015, 16:00:00 »
Nechala jsem si do poslední reklamace, kdy přehrávali OS napsat, že plně zodpovídají za funkčnost OS a opět se ntb sesypal.

To ale znamená, že otočili oproti svému počátečnímu postoji, ne?
Zajímalo by mě (:) nikoli však do té míry že bych se chtěl stát testerem), jestli se chytili za nos a změnili firemní politiku, nebo jestli u dalšího zákazníka budou zkoušet to samé jako u tebe a čekat jestli se vzepře.
budou to zkoušet...

Nuna

« Odpověď #130 kdy: 08. 05. 2015, 21:49:26 »
Zítra napíšu, jak jsem dopadla.. :) Ale bez peněz neodjedu..

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 08. 05. 2015, 23:15:24 »
V pristim Blesku bude clanek, jak nespokojena zakaznice postrilela zamestnance prodejny Okay a nasledne odnesla penize.

Nuna

« Odpověď #132 kdy: 08. 05. 2015, 23:21:31 »
V pristim Blesku bude clanek, jak nespokojena zakaznice postrilela zamestnance prodejny Okay a nasledne odnesla penize.
Už je to 4 reklamace a mám nárok na odstoupení od smlouvy

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #133 kdy: 08. 05. 2015, 23:51:25 »

Kdyz se cukali doted, mozna se budou cukat i nadale. :-)

« Odpověď #134 kdy: 08. 05. 2015, 23:55:09 »

Střelná zbraň by ten nárok patřičně zdůraznila.

Ale oceňuju, že se sem chceš vrátit s hlášením. Často tu někdo rozvine napínavou zápletku, a pak se po něm slehne zem. Často přemýšlím, co se ním stalo, jestli zemřel při přestřelce nebo co.