vana-hb: tak ja porad myslel ze jde o Philips Freevents X52 a jestli to neni jiste, tak mozna jde nakonec o Alienware, to by vysvetlovalo i to ze tam necha ten disk ale ten druhej vynda :-D
Já si to taky myslel milý Watsone, ale o stránku vpředu propagoval "CoreDuo2 jen na 2.3GHz" a ten pracant v jeho podpisu má procesor "Philips Freevents X52CZ Intel Core DUO 2,2MHz" ... tak že pomalejší. A to že neví rozdíl mezi GHz a Mhz a dá si to do podpisu aby to každý viděl jen podtrhuje absurditu celé věci.
No a teď už celý root čeká co to mistr repasí předvede za mazlíka ...
Milý Vana-hb ano máte pravdu, je inzerováno v podpisu ... a byla to pěkná chybka v záměně písmenka... a tímto děkuji za upozornění.... již opraveno.
(předpokládám, že se nikomu tady nikdy nestalo, aby se zmýlil v písmenku....)
takže přepis současné konfigurace:
Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2
Intel 945GM x86/MMX/SSE2
Mimochodem, to CPU není původní ale již vyměněné. Původně tam bylo 2.2GHz...
Jinak kromě Evropy se všude jinde prodával pod označením Averatec 2200 .... holt v česku se to jmenuje Philips... taky tomu v Česku odpovídala původní cena
Podle mě si nevidí do huby. V jednom příspěvku cenu obhajuje s tim, že je tam hdd v záruce za 1800 a v dalšim příspěvku napíše že cena by byla nižší protože by z toho ten hdd vyndal a dal tam jiný 
Ostatní argumenty nemácenu komentovat a taky čekám na velké odhalení co je ten mazlík za zázrak.
A to si fakt myslíš, že bych si dovolil dát někomu laptop se svým diskem ? Nezlob se na mne, pochopitelně by tam byl buď nový se zárukou, nebo větší opět se zárukou.
Ano jdou pryč i repasy se starými disky, ale musí být v pořádku ty to disky, a pak se k jejich ceně nepřihlíží.
jen pro zajimavost, muzes mi poslat link na recenzi toho tveho mazla ? na netu sem ho nenasel, je to asi velmi privatni mazel 
Nemohu, za posledních 6 let jsem ji nenašel. Jen nějaké odkazy na forech, které se tohoto modelu týkali.
Prodávalo se to tuším v DATartu, nebo v jakém si šlaku, koupil ho klient za cenu nad kterou jsem kroutil hlavou (byla vysoká), od kterého jsem jej odkoupil za velmi slušné peníze aby nebyl tratný.
Postupně u něj došlo k "upgrade" jak CPU, tak baterky, RAM a v neposlední řadě HDD.
V podstatě jsem do něj nacpal trochu více peněz než stál. Nicméně je to funkční a kvalitní stroj.
bezduvodne hazet spinu na "tohoto konkretne" ti pripada v poradku, pritom v jinem vlakne u absolutne jasne spatne reklamace ze strany nejakeho pochybneho prodejce/servisu se za ne stavis a zpochybnujes duvod reklamace i kdyz tvrdis ze ne... a navic mas asi pocit ze overenemu repas prodejci by se melo verit mene nez tobe?? kdo ses ? ten nejvetsi repasu kral ?
navic nezapomen ze v nabidce sveho mazla jsi nejen ze nezminil zaruku, ani ani to ze by byl repasovanej od kinga... 
Nezpochybňuji reklamaci jako takovou. Jsou důvody proč reklamovat, a i důvody kde nemá být reklamace uznána.
K tobě zmíněnému linku, nepletu-li se jedná se o otázku zda je reklamovatelný OS, a zda při výměně HDD bylo správné aby chtěli peníze.
Nečtl jsem ten link teď tak nevím, zda byla zodpovězena otázka co tam bylo za OS při koupi. A protože nejsem účastníkem tohoto reklamačního řízení mohou mít pravdu všichni.
Ale možná máš na mysli jiný link a diskuzi.
Záruka je v případě repase individuální. Mohu ti dát záruku klidně i 10 let. Stejně tak jen 6 měsíců. Avšak u té 10ti leté záruky budou záruční podmínky velmi detailní, včetně přesné definice kde a jak takový laptop můžeš užívat. Navíc jak u kterého HW. Jsou značky, resp. repas stroje, kde bych dát záruku delší jak 6 měsíců je risk.
Avšak zrovna u thinkpadů není důvod se bát. Když to nespadne bude to fungovat.
Ověřený prodejce repasů, ano znám, a znám jich dost. Ano klidně tam i koupím laptop, ale ...
Ale znovu, kup a po roce a půl reklamuj. Pak hodnoť.
Problém je mnohdy reklamovat u zavedených firem prodávající i nové zboží. Viz poslední případ telefonu, kdy všechno funguje, jen když telefonuješ, nikdo tě neslyší ... btw. mikrofon je v pořádku, skype i viber jedou skvěle.
Už to dvakrát "opravili" teď je třetí pokus. A vím jak to skončí. Budou se cukat. A není to prodejce s horní dolní. Jedná se o jednoho z větších dodavatelů - zavedených - IT techniky v česku.
nevztahuje na tekutiny
tak thinkpad ma odolnou klavesnici proti politi 
Ano má odolnou klávesnici proti polití. Tedy z toho dedukuješ, že když na to naliješ půl litru kofoly, nebo horké kafe a ta klávesnice přestane fungovat, tak v klidu toto z-reklamuješ ?
A že se ti nevrátí opravený laptop s odolnou klávesnicí za cenu výměny klávesnice, resp. opravy MB neboť tekutina se dostala jinam než do klávesnice atd.... atp.... ?
Viděl jsem thinkpady po takové "nehodě" a viděl jsem i reklamační protokoly. V podstatě můj názor je, že záleží jak se technik vyspí. Polovina reklamací nebyla uznána.
Ale máš jiné zkušenosti, to chápu.
kazdopadne mazla dej synovi, urcite bude rad, a dobre se mu o nej postaras, a v pripade reklamace ho urcite neposlel nekam 
Promiň ten laptop má pouze takovou cenu, na kolik si jej uživatel cení. Pro někoho bude mít cenu šrotu, protože tam Win7 a hry fakt nepojedou, pro jiného bude 8tis směšné peníze, neboť si k tomu vezme zbytek služeb.