Levný studentský notebook

nobody

Re:Levný studentský notebook
« Odpověď #45 kdy: 05. 04. 2015, 16:43:55 »
Na importpc koupíš kolem sedmi s dvouletou zárukou!! násobně lepší stroj s windows7.

Násobně lepší stroj s Windows7, dlouho jsem se nepobavil.
Ale jo. Bude mladší, a budou tam Windows7, všechno tam bude fungovat. Jo souhlas.
Pravda, ne nasobne, ale mnonasobne lepsi :) napr.:
ThinkPad X201 za 7490Kc s 2roky zaruka - LCD LED 12" 1280x800 matne, CPU i5 (2.4-2.9GHz, 64bit, VT-x/VT-d), RAM 4GB DDR3, 320 7200rpm HD, Wifi+BT+3G Modem, Win7Pro, 1.7Kg, dokovaci konektor...

Klavesnice je naprosto luxusni, 7rada, predsunute kursorove, samostatne Home/End/PgUp/PgDown, Fkey nejsou slite ale maji po 4 mezeru... Ma tou TouchPad (+2HW tlacitka) i TouchPoint(+3HW tlacitka),  ma to kovove panty, magnesiove sasi a vyztuzene cele LCD...

Trident

« Odpověď #46 kdy: 06. 04. 2015, 01:45:39 »
Na importpc koupíš kolem sedmi s dvouletou zárukou!! násobně lepší stroj s windows7.

Násobně lepší stroj s Windows7, dlouho jsem se nepobavil.
Ale jo. Bude mladší, a budou tam Windows7, všechno tam bude fungovat. Jo souhlas.
ThinkPad X201 za 7490Kc s 2roky zaruka - LCD LED 12" 1280x800 matne, CPU i5 (2.4-2.9GHz, 64bit, VT-x/VT-d), RAM 4GB DDR3, 320 7200rpm HD, Wifi+BT+3G Modem, Win7Pro, 1.7Kg, dokovaci konektor...

Klavesnice je naprosto luxusni, 7rada, predsunute kursorove, samostatne Home/End/PgUp/PgDown, Fkey nejsou slite ale maji po 4 mezeru... Ma tou TouchPad (+2HW tlacitka) i TouchPoint(+3HW tlacitka),  ma to kovove panty, magnesiove sasi a vyztuzene cele LCD...
Rozumny student spise oceni odolny notas. Prvni studentsky notas jsem mel repasi Thinkpad. Funguje dodnes. V te dobe si zacli studaci porizovat nove Acery. Polocas rozpadu jednotlivych prvku byl 1-2 roky. Servisovatelnost nula nula nic. Na ty stare Thinkpady dodneska sezenes dily a jsou navody na jejich opravu.

davkol

« Odpověď #47 kdy: 07. 04. 2015, 10:13:15 »
X201 má oproti X200 akorát touchpad (meh) a sice vyšší výkon, ale taky horší výdrž na baterie (meh). Upřímně, na přednášky by mi stačila i X41T, pokud jde o tohle, ale to C2D je celkem slušný kompromis (tj. jde tam nacpat moderní systém a grafika není z té generace s kontroverzními ovladači).

« Odpověď #48 kdy: 07. 04. 2015, 11:58:06 »
10" notebooky (tedy přesněji řečeno netbooky) jsou slepá ulička.
Na cokoliv, kromě koukání na film ve vlaku, nepoužitelnél. Malé, slabé, nevýkonné.

Vazne? Ne vsichni na tom potrebuji kompilovat Libreoffice. Na mail, lezeni po vebu a nejake to datlovani uplne vyhovuji. Zvladnou i nejake ty mensi graficke prace atd. Mivaji i slusnou vydrz na baterku, coz levny notebook vetsiho formatu mit nemusi - muzete take byt rad, kdyz vam vydrzi hodinu. To vse za relativne malou cenu. Horsi ale je, ze kdyz se dnes clovek podiva v krame na netbooky, tak se mu udela mdlo.
No i na to lezení na web a datlování jsou velmi obtížně použitelné. S Windows7 a 1GB RAM to fakt je utrpení.

A jak jsem psal, za ty peníze, lze dnes už koupit tablet a ten na web postačí, a s trochou šikovnosti i na psaní textu.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #49 kdy: 07. 04. 2015, 12:05:28 »
To žes chtěl za tolik peněz prodat přez osm let starý notebook člověku co tomu možná až tak úplně nerozumí je supovství (od toho ptáka supa) a nic jiného. A to že tě se-e že jsem napsal jak to je bude čistě problém v tvé hlavě. Jen ze sebe děláš hlupáka a všichni se baví na tvou hloupostí. Jo a ne, to že vyměnils disk nic neznamená protože oni maji 2r záruku.
Nesouhlasím s tebou, že to je supovství.
Byť to byl trochu žert, na požadovanou "cenu", není jinak cena nabízená a akceptovatelná nějaké supovství.

Kdyby projevila zájem, asi by ta cena byla nižší a to podstatně, avšak disk bych tam dával stejně jiný. Nemám důvod dávat svoje SSHD pryč.

Navíc, mimo jiné mne částečně živí repasy starých laptopů. A v ceně kterou platí zákazník není jen tupý HW. Vždy si může jít zákazník koupit nový se zárukou, je zvláštní, že to ti lidi nedělají. Že si raději koupí ode mne starší laptop s historií, po kompletním repase, vyčištění, s instalací toho co chtějí jak to chtějí a 2letou podporou, vč. záruky funkčnosti po dobu 2 let (za předpokladu běžného užívání a servisu)

A je zajímavé, že jsou s těmi stroji spokojeni. Ale asi to je o tom, že to neprodávám jako rohlíky. Že cena se odvíjí nejen od součtu součástek, ale i od způsobu užívání v minulosti i v budoucnosti. Ale to je jedno.

Svůj současný 12" laptop raději dám svému synovi, který jej může dalších x let používat a bude s ním spokojen. Než abych poslouchal, že jsem ho "DRAHO" prodal nějaké neznalé osobě a jsem jen sup.

Trochu se zamysli nad sebou. Nic jsi ode mne nekoupil, ale už jsi mne odsoudil jako dalšího supa co jen vidí peníze.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #50 kdy: 07. 04. 2015, 12:08:43 »
Jo a ne, to že vyměnils disk nic neznamená protože oni maji 2r záruku.

A mimochodem, až od nich koupíš laptop a po roce a půl u nich uplatníš záruku a bude kladně vyřízena, veřejně se ti omluvím.

Znám tyto prodejce (i tohoto konkrétně) a jejich přístup k záruce je velmi specifický.
Klidně ti dám záruku i 10 let, ale měl by jsis pak velmi dobře přečíst podmínky záruky, na co se vztahuje a za jakých podmínek je uplatnitelná.

« Odpověď #51 kdy: 07. 04. 2015, 12:17:27 »

ThinkPad X201 za 7490Kc s 2roky zaruka[/url] - LCD LED 12" 1280x800 matne, CPU i5 (2.4-2.9GHz, 64bit, VT-x/VT-d), RAM 4GB DDR3, 320 7200rpm HD, Wifi+BT+3G Modem, Win7Pro, 1.7Kg, dokovaci konektor...

Tak znovu a ještě jednou. ANO JE TO lepší, nejlepší a absolutně dokonalé.
V podstatě něchápu, proč vůbec se prodávají jiné laptopy ...............  8) teď to myslím ironicky.

Jistě nebudu se nijak hádat, že ThinkPad je prostě luxus laptop.
Mnohé prošli servisem u nás. Hned poté co jim nebyla uznána záruka na základě poškozených pantů, rozbitých display, a uvařených grafik.

Ano opravuje se to dobře, není to drahé, pokud to člověk nepošle do záručního a značkového servisu.

Každý laptop je tak dobrý jak se k němu majitel chová. A záruka se nikdy (tedy pokud si to nepojistíš) nevztahuje na tekutiny, pády a užívání jinak než dle návodu k užívání.

Znám Acery, Asusy co mají 10 let a stále fungují a vypadají jak nové. Znám lidi, co dokáží zničit nový ThinkPad s kovovými panty a magneziovým šasi za rok.... (a diví se, že to nevydrží pád z 80 cm...)

Používám klidně staré laptopy a jsem s nimi spokojen. Nemám problém s výdrží na baterie, většinou mam nové baterky s XXL velikostí a výdrží 6-7 hodin.

nobody

« Odpověď #52 kdy: 07. 04. 2015, 18:20:25 »
jen pro zajimavost, muzes mi poslat link na recenzi toho tveho mazla ? na netu sem ho nenasel, je to asi velmi privatni mazel :)

bezduvodne hazet spinu na "tohoto konkretne" ti pripada v poradku, pritom v jinem vlakne u absolutne jasne spatne reklamace ze strany nejakeho pochybneho prodejce/servisu se za ne stavis a zpochybnujes duvod reklamace i kdyz tvrdis ze ne... a navic mas asi pocit ze overenemu repas prodejci by se melo verit mene nez tobe?? kdo ses ? ten nejvetsi repasu kral ? ;) navic nezapomen ze v nabidce sveho mazla jsi nejen ze nezminil zaruku, ani ani to ze by byl repasovanej od kinga... ;)

nevztahuje na tekutiny
tak thinkpad ma odolnou klavesnici proti politi ;)

kazdopadne mazla dej synovi, urcite bude rad, a dobre se mu o nej postaras, a v pripade reklamace ho urcite neposlel nekam ;)

« Odpověď #53 kdy: 07. 04. 2015, 18:58:34 »
Podle mě si nevidí do huby. V jednom příspěvku cenu obhajuje s tim, že je tam hdd v záruce za 1800 a v dalšim příspěvku napíše že cena by byla nižší protože by z toho ten hdd vyndal a dal tam jiný  :o

Ostatní argumenty nemácenu komentovat a taky čekám na velké odhalení co je ten mazlík za zázrak.

« Odpověď #54 kdy: 07. 04. 2015, 19:26:18 »
spekuluju co se stalo s kateřinou ...
možná je to někdo komu přišlo že je tady nuda 8)
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

nobody

« Odpověď #55 kdy: 07. 04. 2015, 19:42:06 »
slowthinker: nebo naopak je to nekdo kdo se uz jenom bavi :-D

vana-hb: tak ja porad myslel ze jde o Philips Freevents X52 a jestli to neni jiste, tak mozna jde nakonec o Alienware, to by vysvetlovalo i to ze tam necha ten disk ale ten druhej vynda :-D

biq

« Odpověď #56 kdy: 07. 04. 2015, 20:32:24 »
Thinkpad x200s  . 

« Odpověď #57 kdy: 07. 04. 2015, 21:04:20 »
vana-hb: tak ja porad myslel ze jde o Philips Freevents X52 a jestli to neni jiste, tak mozna jde nakonec o Alienware, to by vysvetlovalo i to ze tam necha ten disk ale ten druhej vynda :-D
Já si to taky myslel milý Watsone, ale o stránku vpředu propagoval "CoreDuo2 jen na 2.3GHz" a ten pracant v jeho podpisu má procesor "Philips Freevents X52CZ Intel Core DUO 2,2MHz" ... tak že pomalejší. A to že neví rozdíl mezi GHz a Mhz a dá si to do podpisu aby to každý viděl jen podtrhuje absurditu celé věci.

No a teď už celý root čeká co to mistr repasí předvede za mazlíka ...

nobody

« Odpověď #58 kdy: 07. 04. 2015, 23:55:54 »
tak fakt sem zvedavej :) no ale nez se tak stane, ja tady mam taky jednoho mazlika... spodek je potazenej semisem... LCD je pod 10" presneji 8.4" dotekove a je k tomu pero, CPU 300MHz(tedy vice nez 130x vice), daval sem tam pred ~10lety novej 120GB HDD misto puvodniho 6GB tedy cca 20x vice, pamet sem rozsiril na 160MB z 32MB, ma to otocnej hw regulator hlasitosti, konektor na dockstation + dockstation, externi floppy, dlink ethernet v pcmcia, 2x USB1, serial/paralel, infra 4Mbps, 56K V.90 modem, vaha 1.2kg (1.3kg vcetne dockstation)...  jo a ma to certifikaci pro Y2K !

myslis ze muzu jit pod 8000Kc ? rekneme za 7999 ? :-D

« Odpověď #59 kdy: 08. 04. 2015, 16:39:21 »
Já si to taky myslel milý Watsone, ale o stránku vpředu propagoval "CoreDuo2 jen na 2.3GHz" a ten pracant v jeho podpisu má procesor "Philips Freevents X52CZ Intel Core DUO 2,2MHz" ... tak že pomalejší. A to že neví rozdíl mezi GHz a Mhz a dá si to do podpisu aby to každý viděl jen podtrhuje absurditu celé věci.

No a teď už celý root čeká co to mistr repasí předvede za mazlíka ...

Milý Vana-hb ano máte pravdu, je inzerováno v podpisu ... a byla to pěkná chybka v záměně písmenka... a tímto děkuji za upozornění.... již opraveno.
(předpokládám, že se nikomu tady nikdy nestalo, aby se zmýlil v písmenku....)

takže přepis současné konfigurace:
Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2
Intel 945GM x86/MMX/SSE2

Mimochodem, to CPU není původní ale již vyměněné. Původně tam bylo 2.2GHz...

Jinak kromě Evropy se všude jinde prodával pod označením Averatec 2200 .... holt v česku se to jmenuje Philips... taky tomu v Česku odpovídala původní cena

Podle mě si nevidí do huby. V jednom příspěvku cenu obhajuje s tim, že je tam hdd v záruce za 1800 a v dalšim příspěvku napíše že cena by byla nižší protože by z toho ten hdd vyndal a dal tam jiný  :o

Ostatní argumenty nemácenu komentovat a taky čekám na velké odhalení co je ten mazlík za zázrak.
A to si fakt myslíš, že bych si dovolil dát někomu laptop se svým diskem ? Nezlob se na mne, pochopitelně by tam byl buď nový se zárukou, nebo větší opět se zárukou.
Ano jdou pryč i repasy se starými disky, ale musí být v pořádku ty to disky, a pak se k jejich ceně nepřihlíží.

jen pro zajimavost, muzes mi poslat link na recenzi toho tveho mazla ? na netu sem ho nenasel, je to asi velmi privatni mazel :)
Nemohu, za posledních 6 let jsem ji nenašel. Jen nějaké odkazy na forech, které se tohoto modelu týkali.
Prodávalo se to tuším v DATartu, nebo v jakém si šlaku, koupil ho klient za cenu nad kterou jsem kroutil hlavou (byla vysoká), od kterého jsem jej odkoupil za velmi slušné peníze aby nebyl tratný.

Postupně u něj došlo k "upgrade" jak CPU, tak baterky, RAM a v neposlední řadě HDD.
V podstatě jsem do něj nacpal trochu více peněz než stál. Nicméně je to funkční a kvalitní stroj.

bezduvodne hazet spinu na "tohoto konkretne" ti pripada v poradku, pritom v jinem vlakne u absolutne jasne spatne reklamace ze strany nejakeho pochybneho prodejce/servisu se za ne stavis a zpochybnujes duvod reklamace i kdyz tvrdis ze ne... a navic mas asi pocit ze overenemu repas prodejci by se melo verit mene nez tobe?? kdo ses ? ten nejvetsi repasu kral ? ;) navic nezapomen ze v nabidce sveho mazla jsi nejen ze nezminil zaruku, ani ani to ze by byl repasovanej od kinga... ;)
Nezpochybňuji reklamaci jako takovou. Jsou důvody proč reklamovat, a i důvody kde nemá být reklamace uznána.
K tobě zmíněnému linku, nepletu-li se jedná se o otázku zda je reklamovatelný OS, a zda při výměně HDD bylo správné aby chtěli peníze.
Nečtl jsem ten link teď tak nevím, zda byla zodpovězena otázka co tam bylo za OS při koupi. A protože nejsem účastníkem tohoto reklamačního řízení mohou mít pravdu všichni.
Ale možná máš na mysli jiný link a diskuzi.

Záruka je v případě repase individuální. Mohu ti dát záruku klidně i 10 let. Stejně tak jen 6 měsíců. Avšak u té 10ti leté záruky budou záruční podmínky velmi detailní, včetně přesné definice kde a jak takový laptop můžeš užívat. Navíc jak u kterého HW. Jsou značky, resp. repas stroje, kde bych dát záruku delší jak 6 měsíců je risk.
Avšak zrovna u thinkpadů není důvod se bát. Když to nespadne bude to fungovat.

Ověřený prodejce repasů, ano znám, a znám jich dost. Ano klidně tam i koupím laptop, ale ...
Ale znovu, kup a po roce a půl reklamuj. Pak hodnoť.

Problém je mnohdy reklamovat u zavedených firem prodávající i nové zboží. Viz poslední případ telefonu, kdy všechno funguje, jen když telefonuješ, nikdo tě neslyší ... btw. mikrofon je v pořádku, skype i viber jedou skvěle.
Už to dvakrát "opravili" teď je třetí pokus. A vím jak to skončí. Budou se cukat. A není to prodejce s horní dolní. Jedná se o jednoho z větších dodavatelů - zavedených - IT techniky v česku.

nevztahuje na tekutiny
tak thinkpad ma odolnou klavesnici proti politi ;)
Ano má odolnou klávesnici proti polití. Tedy z toho dedukuješ, že když na to naliješ půl litru kofoly, nebo horké kafe a ta klávesnice přestane fungovat, tak v klidu toto z-reklamuješ ?
A že se ti nevrátí opravený laptop s odolnou klávesnicí za cenu výměny klávesnice, resp. opravy MB neboť tekutina se dostala jinam než do klávesnice atd.... atp.... ?

Viděl jsem thinkpady po takové "nehodě" a viděl jsem i reklamační protokoly. V podstatě můj názor je, že záleží jak se technik vyspí. Polovina reklamací nebyla uznána.

Ale máš jiné zkušenosti, to chápu.

kazdopadne mazla dej synovi, urcite bude rad, a dobre se mu o nej postaras, a v pripade reklamace ho urcite neposlel nekam ;)
Promiň ten laptop má pouze takovou cenu, na kolik si jej uživatel cení. Pro někoho bude mít cenu šrotu, protože tam Win7 a hry fakt nepojedou, pro jiného bude 8tis směšné peníze, neboť si k tomu vezme zbytek služeb.