Levný studentský notebook

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Levný studentský notebook
« Odpověď #30 kdy: 04. 04. 2015, 20:10:40 »
Ad netbook pochybuji ze treba na Eee bude schopna na jejich klavesnici psat na prednasce tak aby si stihla vsechno poznamenat.

Tak a mem Esusu 1000H by mohla, ten ma jeste dost slusnou klavesnici. Pak nejaky debil z Apple prisel s chiklety a ted to vsichni kopiruji a na tom by to asi neslo. 1000H byl asi posledni model s normalni klavesnici, nasledujici vypadal uplne stejne, akorat mel chiklety a to, co delaji ted, je naprosta tragedie a nektere jine znacky dokazi i horsi.

« Odpověď #31 kdy: 04. 04. 2015, 20:40:41 »
Ad netbook pochybuji ze treba na Eee bude schopna na jejich klavesnici psat na prednasce tak aby si stihla vsechno poznamenat.

Tak a mem Esusu 1000H by mohla, ten ma jeste dost slusnou klavesnici. Pak nejaky debil z Apple prisel s chiklety a ted to vsichni kopiruji a na tom by to asi neslo. 1000H byl asi posledni model s normalni klavesnici, nasledujici vypadal uplne stejne, akorat mel chiklety a to, co delaji ted, je naprosta tragedie a nektere jine znacky dokazi i horsi.

Ten debil z Apple byl velmi pravdepodobne chytrejsi nez ty.
A byl ze Sony.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 04. 04. 2015, 20:47:56 »

Ten debil z Apple byl velmi pravdepodobne chytrejsi nez ty.
A byl ze Sony.

Ano, zavedeni klavesnice, na ktere se pise hure, je toho dukazem. A to, ze to prvne dali do placu soudruzi ze Sony, moc neznamena. Na rozdil od Apple se Sony nikdo nepokousi kopirovat. Sony neni modni firma, pouze firma jako kazda jina, ktera kdysi mela povest firmy se zajimavymi,  inovativnimi technologiemi. V posledni dobe pak zejmena s povesti bandy hlupaku, kteri se akorat s kdekym soudi za nesmyslene veci.

« Odpověď #33 kdy: 04. 04. 2015, 20:54:48 »
Sony byvalo to, co je dnesni Apple, samotny Jobs je obdivoval... To jen tak jako historicke pouceni mladezi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 04. 04. 2015, 21:14:14 »
Jo, to byly casy. A deset deka salamu, to bylo salamu! Jenze od te doby se asi uplatnily zakony doktora Parkinsona a v dobe, kdy Apple prisel s placatymi klavesami, uz Sony nebylo firmou, od ktere by ty placate klavesy okopirovali jini.

Ostatne, kdyz jsou placate klavesy tak skvele, tak se divim, ze za celou historii psacich stroju na to nikdo neprisel. Naopak se od nich ustoupilo, jen co byly k dispozici plasty, ktere umoznily tvarovat klavesy po libosti. Tak jsem zvedav, s jakym progresivnim modnim vystrelkem prijde Apple priste. Co treba male kulate klavesy, jako na babiccine stare Mercedesce?

« Odpověď #35 kdy: 04. 04. 2015, 21:31:21 »
 Porad se bavime o dobe, kdy Jobs nabizel Sony Mac OS X x86 pro Vaia...

« Odpověď #36 kdy: 04. 04. 2015, 21:41:59 »
Tak jsem zvedav, s jakym progresivnim modnim vystrelkem prijde Apple priste.

To jsi ted videl na MacBooku. Ted to par let menit nebudou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 04. 04. 2015, 23:20:01 »
Jo a az za par let Apple prijde s normalni klavesnici, budou to vsichni oslavovat jako nejvetsi revoluci ve vypocetni technice od dob Babbage.

konec

« Odpověď #38 kdy: 05. 04. 2015, 00:39:07 »
za par let po tech firmach nestekne ani mrtvej pes. dopadnou jak ericson a nokia.

« Odpověď #39 kdy: 05. 04. 2015, 08:56:37 »
Jo a az za par let Apple prijde s normalni klavesnici, budou to vsichni oslavovat jako nejvetsi revoluci ve vypocetni technice od dob Babbage.

To sotva. Do notebooku poradnou klavesnici nenarves.

Makovec neregistr

« Odpověď #40 kdy: 05. 04. 2015, 09:16:16 »
No jasně, klávesnice vycházejíci designem z potřeb a omezení mechanických psacích strojů - je tu ještě někde ten člověk co se ptal na ajťácké vize budoucnosti? Nic proti cyberpunku, ale pracovat bych na tom už v životě nechtěl.

« Odpověď #41 kdy: 05. 04. 2015, 10:08:41 »
Nekupuj nic přestárlého co ti výše nabízí - co má licenci na xp a tak starý cpu je minimálně šest? let staré a to v žádném případě nebrat nebo tak za 3000 a i to je moc. A to že to mazlík? znamená nic.
Tak nevím, jestli je licence na XP stignum,...

A ano, hrdě prohlásím, že ten laptop má VÍCE  jak 6 let.
Ano CPU je CoreDuo2 jen na 2.3GHz, plné ale bez 64bit podpory.
A ano máš pravdu, HDD za 1800 a rok stará baterka 7200mAh za 2500, jsou nepodstatné....

A máš pravdu, je blbost se zbavovat funčního stroje, který používám k práci více jak 8 let bez jediné výtky (snad jen jeden upadávající kousek plastu, bo se lomil háček), takže k prodeji již není.

Na importpc koupíš kolem sedmi s dvouletou zárukou!! násobně lepší stroj s windows7.

Násobně lepší stroj s Windows7, dlouho jsem se nepobavil.
Ale jo. Bude mladší, a budou tam Windows7, všechno tam bude fungovat. Jo souhlas.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #42 kdy: 05. 04. 2015, 10:23:11 »
jde o to, že rozdíl ve velikosti mezi 10" a 12" notebookem je markantní, není to jenom 20%. Jsou to úplně jiné kategorie.

Ano je tam velký rozdíl. A na rovinu, nic menšího než 11" bych fakt nechtěl vlastnit. To už raději tablet.
10" notebooky (tedy přesněji řečeno netbooky) jsou slepá ulička.
Na cokoliv, kromě koukání na film ve vlaku, nepoužitelnél. Malé, slabé, nevýkonné.

Mám 12" laptop, v plné výbavě. A to včetně mechaniky DVD. A jsem s ním plně spokojen. Není to sice nic lehoučkého a tenkého jako moderní zrůdy. Ale rozhodně má aspoň dobře udělané panty.

Každý bude tady obhajovat svou cestu. A upřímně pánové, není jedno jestli je rozdíl 10" - 12" o 50% větší nebo ne ? co se týče plochy ? Když ta plocha je mrňavá ?

A na ty přednášky, bych asi fakt spíše začal uvažovat o nějakém to transformerovi. Nějaký třeba s Windows8, oddělitelná klávesnice s 500GB HDD, 64GB vnitřní + SD karta.
Zprovoňoval jsem to klientovi, a upřímně, je to použitelné. Jen ta cena 8tis je v tomto případě trochu nerealizovatelná.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 05. 04. 2015, 11:42:21 »
10" notebooky (tedy přesněji řečeno netbooky) jsou slepá ulička.
Na cokoliv, kromě koukání na film ve vlaku, nepoužitelnél. Malé, slabé, nevýkonné.

Vazne? Ne vsichni na tom potrebuji kompilovat Libreoffice. Na mail, lezeni po vebu a nejake to datlovani uplne vyhovuji. Zvladnou i nejake ty mensi graficke prace atd. Mivaji i slusnou vydrz na baterku, coz levny notebook vetsiho formatu mit nemusi - muzete take byt rad, kdyz vam vydrzi hodinu. To vse za relativne malou cenu. Horsi ale je, ze kdyz se dnes clovek podiva v krame na netbooky, tak se mu udela mdlo. Display, jak zrcadlo, udesna klavesnice, celkove forove provedeni a v nekterych take pamet naletovana na mobu, co nejde rozsirit. Takovy zazrak pak klidne prodaji s 1 GB pameti, protoze model s 2 GB sice existuje, ale byl by o stovku drazsi. A jsou na tom treba Widle 7, ktere na 1 GB nejsou pouzitelne. A tak se disk toci a toci a uzivatel stravi pulku casu tim, nez se to presvapuje. A zivotnost disku tim musi dost trpet.

« Odpověď #44 kdy: 05. 04. 2015, 13:02:48 »
A máš pravdu, je blbost se zbavovat funčního stroje, který používám k práci více jak 8 let bez jediné výtky (snad jen jeden upadávající kousek plastu, bo se lomil háček), takže k prodeji již není.
To žes chtěl za tolik peněz prodat přez osm let starý notebook člověku co tomu možná až tak úplně nerozumí je supovství (od toho ptáka supa) a nic jiného. A to že tě se-e že jsem napsal jak to je bude čistě problém v tvé hlavě. Jen ze sebe děláš hlupáka a všichni se baví na tvou hloupostí. Jo a ne, to že vyměnils disk nic neznamená protože oni maji 2r záruku.