Levný studentský notebook

Re:Levný studentský notebook
« Odpověď #60 kdy: 08. 04. 2015, 17:39:55 »
Promiň ten laptop má pouze takovou cenu, na kolik si jej uživatel cení. Pro někoho bude mít cenu šrotu, protože tam Win7 a hry fakt nepojedou, pro jiného bude 8tis směšné peníze, neboť si k tomu vezme zbytek služeb.
A ještě by mě zajímalo co jsou ty nadstandartní služby k bazarovému notebooku které přidáš protože to může uzavřít obchod :o

Chtít prodat notebook a cenu určovat podle sentimentálního vztahu .... kdybych řekl zákazníkovi že mu prodám notebook s hodnotou tři tisíce za šet protože je to můj mazlík, no tomu se zákazník tak leda vysměje.

Zopper

• 917
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 08. 04. 2015, 18:05:13 »
Chtít prodat notebook a cenu určovat podle sentimentálního vztahu .... kdybych řekl zákazníkovi že mu prodám notebook s hodnotou tři tisíce za šet protože je to můj mazlík, no tomu se zákazník tak leda vysměje.

Řekni, že to je notebook, který patřil <vlož jméno nějaké celebrity> a s trochou štěstí najdeš kupce na jakoukoliv cenu. Prodávat sentimentální hodnotu není nic neobvyklého. Jen musí kupec i prodejce tuto hodnotu uznávat.

nobody

« Odpověď #62 kdy: 08. 04. 2015, 22:36:42 »
tak jiste, krome kofoly a horkeho kafe asi bude problem i polevka, gulas, nebo nejaka kyselina ;)
ale slo o to ze pokud pujde o vodu, nebo neco nepreslazeneho, tak to notebook neposkodi, protece a proplachnes, naproti tomu notebook kterej nema odolnou klavesnici proti politi i s kristalove cistou vodou nadela paseku kdyz protece do boardu :)

kazdopadne mazla dej synovi, urcite bude rad, a dobre se mu o nej postaras, a v pripade reklamace ho urcite neposlel nekam ;)
Promiň ten laptop má pouze takovou cenu, na kolik si jej uživatel cení. Pro někoho bude mít cenu šrotu, protože tam Win7 a hry fakt nepojedou, pro jiného bude 8tis směšné peníze, neboť si k tomu vezme zbytek služeb.

to nebyla ironie, opravdu ho dej synovi, ty znas pribeh toho notebooku a mas k nemu i vztah, co muze byt vhodnejsiho nez ho predat dal v rodine ?

« Odpověď #63 kdy: 08. 04. 2015, 23:10:46 »
to nebyla ironie, opravdu ho dej synovi, ty znas pribeh toho notebooku a mas k nemu i vztah, co muze byt vhodnejsiho nez ho predat dal v rodine ?
Měl by ho shovat do skříně a dát mu ho k osmnáctinám jako rodinný poklad.

Kokos99

« Odpověď #64 kdy: 09. 04. 2015, 09:49:35 »
Notebook na přednášky je k ničemu, protože stejně zapisovat nebude. Proč taky? Snad na všech rozumných školách se dávají prezentace či PDFka někam na síť, kde se to dá stáhnout ne? A nic víc potřeba není.
To už je opravdu lepší dávat pozor na výklad, než mít notebook jako většina a pařit hry, chatovat, koukat na filmy. I když o nudných přednáškách (tak 80%) to samozřejmě dělám taky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 09. 04. 2015, 10:11:31 »
To už je opravdu lepší dávat pozor na výklad, než mít notebook jako většina a pařit hry, chatovat, koukat na filmy. I když o nudných přednáškách (tak 80%) to samozřejmě dělám taky.

On se jeste prednasi vedecky komunismus? Na tom my delali zpravy z mereni.

« Odpověď #66 kdy: 09. 04. 2015, 10:46:18 »
A ještě by mě zajímalo co jsou ty nadstandartní služby k bazarovému notebooku které přidáš protože to může uzavřít obchod :o
Mám několik takových prodaných repase, kde bylo v ceně, např. dvouletá záruka funkčnosti, včetně doby případné opravy.
Tzn. v případě, že by se daný laptop pokazil kupující během 24 hodin by dostal buď zpět svůj opravený laptop (až na výjimky vad) zdarma, nebo kompletní náhradní laptop. včetně svých dat a programů.

Mám takové i dodané PC. Ať repas nebo nové. Neživí mne apriory prodej HW ale služeb spojených s užíváním těchto HW.

Takže máš možnost, koupíš si repasovaný laptop s dvouletou zárukou (30 dni na vyřízení) za 4-5 tisíc, a nebo si koupíš repasovaný laptop s dvouletou garancí funkčnosti (24 hodin na opravu či výměnu HW) za 8 tisíc.

Je to otázka priorit. Mám klienty co mají dva laptopy denně synchro právě proto aby měli náhradu v případě poškození.
Mám klienty co mají jeden laptop a ví, že náhradu mají u mě. Ještě se nestalo, aby museli využívat náhradní HW déle jak tři dny (pátek, sobota, neděle)

Ale všichni chápou záruku jen jako záruku. Existují i garance.... chybně nazývané zárukou.
A pro rýpaly. Ti klienti platí každý měsíc poplatek za tuto garanci. Je jim jedno co to je za stroj. Je zajímá funkčnost, když to nebude fungovat, pak neplatí opravy, mají to v ceně.

Takže ano, klidně laptop v "ceně" 4 tisíc (u renomovaného prodejce repasů) "prodám" za 8 tisíc pokud k tomu jsou služby. A není to nic supovského či nemorálního. Mám klienty co jsou uživatelé laptopů, a v podstatě na jejich užívání je jim jedno jestli to má i3, i5, i7 ... protože ten výkon nevyužijí, je zajímá, jestli když zmáčknou čudl na start, jestli to naběhne za cca 30sec a mohou pracovat ve svém wordu, ie, aplikačním SW.
A taky je zajímá, jestli je cena adekvátní.... a to musí být.

Ano. možná. Když ten mazlík bude stejně výkonný a rychlý jako nový běžný šrot z hypersuper, a pokud k tomu máš dodané další služby v rámci obchodu, pak nevidím problém v ceně.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #67 kdy: 09. 04. 2015, 10:47:40 »
Řekni, že to je notebook, který patřil <vlož jméno nějaké celebrity> a s trochou štěstí najdeš kupce na jakoukoliv cenu. Prodávat sentimentální hodnotu není nic neobvyklého. Jen musí kupec i prodejce tuto hodnotu uznávat.
Ano máš pravdu.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #68 kdy: 09. 04. 2015, 10:56:31 »
tak jiste, krome kofoly a horkeho kafe asi bude problem i polevka, gulas, nebo nejaka kyselina ;)
ale slo o to ze pokud pujde o vodu, nebo neco nepreslazeneho, tak to notebook neposkodi, protece a proplachnes, naproti tomu notebook kterej nema odolnou klavesnici proti politi i s kristalove cistou vodou nadela paseku kdyz protece do boardu :)
Mělo by nepoškodit. Tedy je-li množství vody malé, resp. v limitu. V tom odkazu co jsi posílal, bylo uvedeno množství cca 1 dcl tedy myšleno potřísnění, a to ještě v vodorovné poloze laptopu.

Bohužel mám smutné zkušenosti, s neuznáním reklamací, přes voděodolné klávesnice. Právě protože té tekutiny bylo MOC, a dostala se jinam a jinudy než měla...

Jistě se tak stane. Už dávno mí synové přešli stav, kdy museli "machrovat" s super novými věcmi, jen aby oslnili spolužáky jak mají nové super výkonné. Je zajímavé, že nyní je zajímá funkčnost a výdrž.

Zatím mladej nepotřebuje (tak ještě rok dva), ale až bude potřebovat, obávám se, že nebude chtít nějaké i7 super luxus, ale bude se dívat na můj stůl a pochtívat některý z mých laptopů.

TO samé měl s telefonem. Před dvěmi roky chtěl nový super luxus... dostal ho.... pokazil se...
Teď má můj původní telefon, co jsem měl už 4 roky, a na otázku zda chce nový, odpověděl NE, proč ? tenhle funguje dobře, a vydrží více než ten nový....

« Odpověď #69 kdy: 09. 04. 2015, 10:59:25 »
Zajímavý názor. U nás doma jsou HW jako spotřební věc. Rozhodně o tom budu uvažovat.... bohužel asi si ho vezme (dostane) dříve. Hned jak bude takovou věc potřebovat.

Nebo si myslíš, že když bude potřebovat laptop v 16 letech tak mu mám říci, poslouchej až ti bude osmnáct tak slavnostně půjdeme koupit tvůj první laptop ?

Legrační.

« Odpověď #70 kdy: 09. 04. 2015, 11:00:22 »
Takže ano, klidně laptop v "ceně" 4 tisíc (u renomovaného prodejce repasů) "prodám" za 8 tisíc pokud k tomu jsou služby. A není to nic supovského či nemorálního.

Chápu to správně, že laptop v ceně 4 tisíc jsi na první stránce nejprve nabídl za 8 tisíc, a teď k němu přihazuješ ty služby, ale nezvyšuješ cenu?
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

njn

« Odpověď #71 kdy: 09. 04. 2015, 11:23:26 »
Než abych poslouchal, že jsem ho "DRAHO" prodal nějaké neznalé osobě a jsem jen sup.

Trochu se zamysli nad sebou. Nic jsi ode mne nekoupil, ale už jsi mne odsoudil jako dalšího supa co jen vidí peníze.

lidi nema to smysl. nejlip je to videt na tom, co se deje v bazaru, kdyz tam da clovek nabidku na odkup nadstandardu nebo prodej standardu za konkrencni ceny. je to tu obsancovany bazaristama a neprosto nepouzitelny. uz sem tu nadhodil vlakno o techdle sterotypnich patologickych jevech na foru a z novych to admin rovnou smazal...

njn

« Odpověď #72 kdy: 09. 04. 2015, 11:27:29 »
...smazal par tydnu zpatky

« Odpověď #73 kdy: 09. 04. 2015, 12:05:35 »
Zajímavý názor. U nás doma jsou HW jako spotřební věc. Rozhodně o tom budu uvažovat.... bohužel asi si ho vezme (dostane) dříve. Hned jak bude takovou věc potřebovat.

Nebo si myslíš, že když bude potřebovat laptop v 16 letech tak mu mám říci, poslouchej až ti bude osmnáct tak slavnostně půjdeme koupit tvůj první laptop ?

Legrační.
To si ani neumíš představit jaká to je sranda ... .

nobody

« Odpověď #74 kdy: 09. 04. 2015, 15:07:29 »
Mělo by nepoškodit. Tedy je-li množství vody malé, resp. v limitu. V tom odkazu co jsi posílal, bylo uvedeno množství cca 1 dcl tedy myšleno potřísnění, a to ještě v vodorovné poloze laptopu.

tak 1dcl mi neprijde jako potrisneni, to by byla spis 1plz(polevkova lzice) a samozrejme kdyz na thinkpad vylejes kybl vody tak se asi nekam voda dostane :-D kazdopadne politej thinkpad (nebo jinej s prolejvaci keyb) je vzdy mensi sance ze se podela nez polite neco jineho co nema prolejvaci keyb...

ad 18let... aby to nenapadlo, je ti 18, priprav sampano, pujdeme ti implementovat tvuj prvni chip :)