tak asi nazorne 
kdyz s HDD to dela: chrrrrrr, chrrrr, chrrrr, chrrrrrrrr, chrrrr, chrr, chrrrr, chrr, chrrrrrrrrrrrrr, chrrrrrrrrrrrr, chrr, chrrrr, chrrr
tak s SSD je to blik, blik 
Ano dělá blik blik blik blik blik ....... noblik noblik, NO DATA

Když mi bude dělat HDD to co jsi popsal, tak je něco špatně. Otázka je zda je špatně technologie disku, HW disku, HW laptopu, OS.
Mě ten HDD v laptopu se spíná v pravidelných intervalech, ale dělají mi to syncho služby na pozadí. Jinak by asi nic nedělal.
SSD je rozumá volba, do desktopu určitě. U laptopu taky, v případě že nepotřebuji moc místa, a nebo jsem ochotný zainvestovat do velkého SSD
Jak tvrdí kolega technik, až uvidí SSDčko po 10ti letech pernamentního provozu, a bude stále celý prostor SSDčka neporušený a použitelný vezme je na milost i jinam než jen pro OS a ProgramFiles
A dávám mu za pravdu. Je to dost nová technologie. A není to až tak dlouho používáno. BEZ řádného zálohování bych tam DATA neměl.
USB Flash disků jsem už vyhodil hodně. SSD zatím žádný, ale nemám ho déle jak 2 roky.
A u laptopu osobně preferuji kompromis rychlosti a místa.
Takže v hlavním pracovním mám SSHD, neboť je to rychlejší než 5400 a i 7200ot/min HDD, ale zároveň tam je 500GB místa (pro data mám k dispozici 450GB)
U záložního laptopu mám 7200ot/min HDD 320GB (nechce se mi ho vyhazovat)
u obou laptopů jsou mechaniky DVD
a v desktopu 5 HDD (1x SSD, 4x klasika 5400/7200)
Jediné doporučení tazateli bych dal. Kup si SSD jaké se ti líbí a tvá peněženka unese, namontuj a dej nám vědět.
Rád budu potěšen, tím, že jsem se mýlil, a to SSD byla do laptopu super investice.
Pro mne je 240GB málo. I kdybych vyházel nepotřebný balast, tak stále jsem nucen u sebe nosit 280GB datových souborů, a nejsou to nějaké fotky a filmy.
A externí HDD to neřeší, ty sebou nosím 2 s dalšími GB/TB dat.... ale tam se to hodně často mění. sg125857#msg125857 date=1427368526]
tak asi nazorne

kdyz s HDD to dela: chrrrrrr, chrrrr, chrrrr, chrrrrrrrr, chrrrr, chrr, chrrrr, chrr, chrrrrrrrrrrrrr, chrrrrrrrrrrrr, chrr, chrrrr, chrrr
tak s SSD je to blik, blik

[/quote]