C# .NET vs. Java?

jetotak

Re:C# .NET vs. Java?
« Odpověď #60 kdy: 23. 02. 2015, 21:14:50 »
To bylo myšleno tak, že jsi hloupý a nechápeš kontext. Filip nic o přenositelnosti neříkal. Samozřejmě by tam šla přidat, ale to jsi udělal jen ty a nikomu tím neprospěješ.

hax0r

« Odpověď #61 kdy: 23. 02. 2015, 21:27:24 »
To bylo myšleno tak, že jsi hloupý a nechápeš kontext. Filip nic o přenositelnosti neříkal. Samozřejmě by tam šla přidat, ale to jsi udělal jen ty a nikomu tím neprospěješ.

Jo, filip tam mel hromadu blabolu kolem, ale tohle byla pointa. Je videt ze jsi hloupy ze to nechapes ;-)

JardaP

« Odpověď #62 kdy: 23. 02. 2015, 21:36:40 »

Jo, filip tam mel hromadu blabolu kolem, ale tohle byla pointa. Je videt ze jsi hloupy ze to nechapes ;-)

+1

jetotak

« Odpověď #63 kdy: 23. 02. 2015, 21:42:45 »
Jakože když napíše víc blbců, tak se Filipův příspěvek změní? :D

hax0r

« Odpověď #64 kdy: 23. 02. 2015, 21:46:45 »

Neboj, tady to vsichni vime ze jsi velky hlupak. Nemusis nam to opakovat :-D

fun2bwith

« Odpověď #65 kdy: 23. 02. 2015, 21:56:02 »

hele, neukazují si na tebe lidi na ulici a nesmějí se? :-))

jetotak

« Odpověď #66 kdy: 23. 02. 2015, 22:28:26 »
Lidi ne, ale blbci ano. Je výhoda, že jich je všude plno a šlo by s nimi topit. Takže zatím se dělá, že je fajn, že jich je tolik, ale až dojde ropa, tak budou hlavním zdrojem energie.

Pořád se Filipův příspěvek nezměnil. Fakt divný, co?

petrzalka

« Odpověď #67 kdy: 23. 02. 2015, 22:34:50 »
u nas v BA je najviac ponuk na .NET. (Na prvom mieste je LAMP ale ten nestoji za rec nakolko tam su platy zhruba polovicne oproti .NETu a robi to barzjaky student pod cenu). U nas vo firme je hlavna platforma .NET ale pri mobile appkach sa uplatnia aj javisti a objective c-ckari.

hax0r

« Odpověď #68 kdy: 23. 02. 2015, 22:45:38 »
Lidi ne, ale blbci ano. Je výhoda, že jich je všude plno a šlo by s nimi topit. Takže zatím se dělá, že je fajn, že jich je tolik, ale až dojde ropa, tak budou hlavním zdrojem energie.

Pořád se Filipův příspěvek nezměnil. Fakt divný, co?

A cetls ten prispevek vubec, hlupaku?

jetotak

« Odpověď #69 kdy: 23. 02. 2015, 22:49:13 »
Znova jsem se na něj díval a pořád jste ho vaším hloupým psaním nepřepsali. Nevím, asi to tak nefunguje? Možná musíme ještě počkat  8)

hax0r

« Odpověď #70 kdy: 23. 02. 2015, 23:02:17 »
Znova jsem se na něj díval a pořád jste ho vaším hloupým psaním nepřepsali. Nevím, asi to tak nefunguje? Možná musíme ještě počkat  8)

Tak to zkus jeste jednou, jestli si tam vsimnes perel jako treba "... bude vědět, třeba jak funguje ***jeho*** C kompilátor ..."

Prijde ti jako dobry napad psat kod pro jeden konkretni C kompilator?

Jestli to tam nenajdes, nebo jestli to porad nechapes, tak uz se tim netrap. Kdyz priroda nenadelila tak my uz s tim asi moc neudelame...

« Odpověď #71 kdy: 24. 02. 2015, 07:27:20 »
Ne, nebyla to pointa. To, že to nechápete, nemusí být jenom tím, že jste hloupý, třeba jsem to já špatně napsal. A nebo prostě jenom máte málo zkušeností.

Za prvé, vypsal jsem různé příklady, aby bylo jasné, že těch znalostí je spousta. Některé, ale ne všechny, které jsem uvedl, vedou na nepřenositelný kód. Znalost toho, jak psát přenositelný kód, je další z těch znalostí a ve skutečnosti je jich zase několik. Znalost, jak psát přenositelný kód v C, mi bude k ničemu, když přejdu na Javu, znalost, jak psát přenositelné aplikace ve Swingu, které budou vypadat a chovat se správně na nejrůznějších platformách, mi bude k ničemu, když přejdu na C#.

Za druhé, přenositelnost není posvátná kráva. U vozítka na Marsu asi těžko budete odůvodňovat, že byste to sice mohl zoptimalizovat, ale pak by to nebylo přenositelné, takže potřebujete výkonnější procesor, tím pádem kapacitnější baterie, větší sluneční panely a spoustu prachů navíc na to, abyste tuhle nadváhu dostal na Mars. Je spousta jiných systémů, třeba mnoho business nebo enterprise aplikací, které jsou provozovány v jediné instanci, a nemá smysl tam řešit přenositelnost. A i u těch přenositelných systémů se řeší optimalizace pro konkrétní architektury nebo i kompilátory. Podívejte se třeba na linuxové jádro, kolik je tam optimalizací pro různé architektury - a nezdá se, že by kvůli tomu bylo nepřenositelné.

JurP

« Odpověď #72 kdy: 24. 02. 2015, 08:02:06 »
k comu je dobre presne vediet, ako funguje kompilator?

« Odpověď #73 kdy: 24. 02. 2015, 08:59:21 »
k comu je dobre presne vediet, ako funguje kompilator?
Když víte, jaké dělá optimalizace, nemusíte se snažit ty samé optimalizace dělat ručně (obvykle ty z kompilátoru budou lepší a budete mít přehlednější kód). Nebo naopak víte, že nějakou optimalizaci ten kompilátor udělat neumí, a že ji tedy musíte napsat ručně. Nebo kód napíšete tak, aby kompilátor rozpoznal o co jde a mohl tu optimalizaci provést (a kdybyste kód napsal jinak, i kdyby dělal to samé, kompilátor by to nerozpoznal). A to se týká jen optimalizací. Dále ten kompilátor může podporovat nějaké rozšíření, které vám usnadní práci nebo zpřehlední kód. Další věc je, že i kompilátory mají chyby, kterým je občas potřeba se vyhnout.

JurP

« Odpověď #74 kdy: 24. 02. 2015, 09:25:45 »
ja robim v C# a nejak som sa zatial nikdy nedopatral k tomu, ake optimalizacie vykonava kompilator.