Útěk ze země s bitcoiny

Bystroushaak_

Re:Útěk ze země s bitcoiny
« Odpověď #180 kdy: 21. 02. 2015, 18:12:56 »
Nedá mi to a podělím se o jeden dnešní zážitek. Nemám televizi a noviny většinou nečtu, protože je to jen kopa emotivního šumu o ničem, který lze s přehledem ignorovat, takže to pro mě bylo lehce překvapivé.

Dneska jsem šel na poštu pro balík. Koupil jsem si na aukru za pár stovek scanner, který přišel v ohromné krabici, se kterou se mi nechtělo tahat. Došel jsem tedy k nejbližším popelnicím a začal z té krabice vyhazovat polystyreny a pak i samotnou krabici, scanner nebyl moc velký a vešel se v pohodě do batohu.

Najednou ke mě přišla nějaká babka, jestli si nemůže vzít tu krabici, že se bude stěhovat. Tak povídám že určitě. No a babka začala mluvit. Mluvila o Ukrajině, o politice, o 150 věcech, které si kde přečte v novinách a vidí v televizi. Mluvila asi 10 minut a já jí do toho moc neskákal, sem tam nějaké to "hm" a tak. Bylo hezky, tak jsem se aspoň vyhříval na sluníčku a čekal co z ní vyleze. Jestli je jen vlezlá, či se z ní vyklube jehovistka, nebo bezdomovec, nebo je jen samotná a nemá si s kým pokecat.

Pak se mě začala vyptávat, jak to vidím s armádou a jestli bych šel bojovat a co si myslím o tom, jestli tu bude válka. Nějak jsem neměl náladu s ní komplexněji argumentovat, či jí odkazovat na tohle vlákno na rootu, tak jsem jí řekl, že když budu muset, že půjdu bojovat a co mi zbývá. Ale že si nemyslím, že by se tady bojovalo. A ona mi na to řekla, že nemám být blbej a mám utéct do ciziny, dokud můžu. Potom jsme se rozloučili a šli svou cestou.

Šel jsem na metro, když mi to najednou došlo. Ta babka nebyla ani vlezlá, ani jehovistka, nebo bezdomovec, jen měla strach. Noviny a televize do ní hučí jednu katastrofu za druhou a babka nevěděla, co si o tom má myslet. Došlo mi, že je to asi vážně v háji, protože názor většiny se začíná pomalu přiklánět k tomu, že válka bude.

Kdybych byl víc pověrčivý, asi bych v tom setkání viděl znamení, že se mám brzo sebrat a vypadnout. To jsem si z toho tak nějak stejně odnesl, jenže z jiného důvodu - před každou válkou museli být prvně lidi přesvědčení, že je nevyhnutelná. Jen díky tomu měli pak politici a armáda podporu, aby mohli dělat potřebné kroky. Nechci tvrdit, že tohle je nějak uměle vyvolaný názor a že se jedná o psychologické operace, to zdaleka ne. Ale lidi už mají strach. A ve strachu lidi dělají věci, které by jinak nedělali.

Asi budu muset opravdu vypadnout dřív, než později.

n0

« Odpověď #181 kdy: 21. 02. 2015, 18:28:46 »
A kolik ji bylo? A vyhazoval si ten polystyre do žlutý popelnice?

Jinak já osobně válku tipuju později (2038-39), ale je pravda, že Sutin to možná uspíší. Na tom konfliktu je docela [ne]pěkné vidět jak málo stačí k tomu aby se neházelo slovy a kamínky, ale začalo tvrdě střílet. Jak se relativně jednotná společnost najednou začne navzájem mordovat. Ráno sem viděl na ivysílání zprávy z 20tého - udělali krátkej souhrn jak to začalo a mimo jiné tam padlo, že [týpek] prostě nevěřil, že ukrajinec bude střílet na ukrajince. Co teprv až lidi nebudou mít co žrát a kde pracovat - to bude teprv "konflikt".

Takže spíš je otázka kterou zemi zvolit? Kanada vypadá pěkně, ale trvalej pobyt tam jen tak nezískáte. Nový Zéland je zase blízko asie. Babo raď.

Jacob Rotschild

« Odpověď #182 kdy: 21. 02. 2015, 19:05:55 »
Ukrajinci strili ukrajince jen z donuceni. Respektive, ukrajinci s rodinama se vzdavaji bez boje po desitkach az stovkach zatimco dobrovolnicky prapory z dobrovolniku z celyho sveta si vytvorili vlastni stab a vedou si valku nezavisle na Kyjevu, na vyjednavani nedbaji a utoci hlavou proti zdem.

Jsem pro Prazsky majdan, tahle zeme zacina pouzivat vlastni hlavu, odmita slouzit Bruselu a tak je potreba sem vyexportovat trochu te USA demokracie, abysme ochranili ceske obcany pred samostatnosti.

Nemuzeme prece dovolit, aby na cesich profitovala jina velmoc.

Tomáš Roll

« Odpověď #183 kdy: 21. 02. 2015, 19:37:58 »
Pražský mejdan máte každé 4 roky, jmenuje se volby.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #184 kdy: 21. 02. 2015, 19:59:17 »
prostě nevěřil, že ukrajinec bude střílet na ukrajince.

Vsak nestrili Ukrainec na Ukraince. Stalin vsude natlacil Rusaky, jako svoji patou kolonu. Ti ted uplne vsude delaji problemy.

Jacob Rotschild

« Odpověď #185 kdy: 21. 02. 2015, 21:18:38 »
Pražský mejdan máte každé 4 roky, jmenuje se volby.
Ale uz ne v nasi rezii, vite, kolik to dalo prace, nedovolit zde primou volbu prezidenta? Ted jeste ten jejich Okamura otravuje s primou demokracii zbytku.

Bystroushaak_

« Odpověď #186 kdy: 21. 02. 2015, 22:35:10 »
A kolik ji bylo?

60+. Nikdy jsem neměl dobrý odhad na stáří lidí. Říkala cosi o tom, že má dceru, které je 30.

A vyhazoval si ten polystyre do žlutý popelnice?

Ano.

__private

« Odpověď #187 kdy: 21. 02. 2015, 22:58:05 »
Bystroushaak_

Docela by mě zajímal tvůj pohled na Švýcarsko, pomineme-li imigrační politiku a budeme brát čistě případ "mám dveře otevřené".

Bystroushaak_

« Odpověď #188 kdy: 21. 02. 2015, 23:10:49 »
Švýcarsko mi přijde jako zajímavá země, ale osobně bych tam bydlet nechtěl (nemluví se tam anglicky, je tam draho a je to moc blízko). Na druhou stranu toho o něm zas tak moc nevím, na rozdíl od Kanady jsem o něm nepřečetl žádný cestopis, nečetl jsem zážitky Čechů, kteří tam žijí a pracují, jen pár článku na dfensu, článek na wikipedii a kdysi jsem viděl kus dokumentu, jak je těžké tam sehnat a udržet práci. Můj názor tedy co se Švýcarska týče nemá velkou vypovídací hodnotu.

UtekarUtikaci

« Odpověď #189 kdy: 21. 02. 2015, 23:31:44 »
Bystroushaak_

Docela by mě zajímal tvůj pohled na Švýcarsko, pomineme-li imigrační politiku a budeme brát čistě případ "mám dveře otevřené".

Hranice zas tak hlídané nejsou a v noci se tam nějak dstat pujde. Ale jak se tam udržet vzhledem k  imigrační politice. Jen tak tě nevykopnou snad. Ale všude kolem v Evropě neklid, což může znamenat i přelidněníve Švýcarsku. Navíc Arabové pujdou po všech zemích.

Nový Zeland není blízko Asie, naopak dost daleko. Jenže tam je také složitá imigračí politika a v případě konfliktu se rychle přelidní. Právě z důvodu samotné odlehlosi. Podobně na tom bude Australie.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #190 kdy: 22. 02. 2015, 00:34:37 »
Jestli se nastehujes do Svajcu, muzes si byt temer jisty, ze se tam na tebe budou koukat az do smrti skrz prsty a pokud si najdes pratele, muzes si byt temer jisty, ze to budou take cizinci. Nejhur je asi v nemeckem kantonu. Cili pokud ti tohle nevadi, tak hura do toho. Pokud jsi v necem opravdu dobry, muzes tam najit praci a v pobytu by ti nemelo nic branit. Tedy jen do konce smlouvy, pokud honem nenajdes neco jineho, tak te asi rychle vysoupnou. BTW, Svycarky jsou obvykle docela seredne.

UtekarUtikaci

« Odpověď #191 kdy: 22. 02. 2015, 02:54:24 »
Jardo

Do Švajcu se právě nikdo nechystá soudě podle odpovědí zde. Jestli se na někoho koukají přez prsty kvůli národnosti, jejich blbost. Nikdy jsem tam nebyl, těžko posoudit. A pochybuju že jim by se to vyhlo, možná ze začátku.

Jacob Rotschild

« Odpověď #192 kdy: 22. 02. 2015, 09:15:24 »
Ano, Svycarsko bude kotlik smrti, az se prerusi dovoz potravin, zkolabuji v evrope hospodarstvi a jaderna valka na severni polokouli snizi teploty o 25°-50° za tyden. preji hodne stesti s vytapenim bytu a pestovanim.

« Odpověď #193 kdy: 22. 02. 2015, 10:21:03 »
Mimochodem, pochybuju že do konce roku narukujem, protože armáda čr nemá dost uniforem a zbraní pro brance, nemají dokonce ani dost nových uniforem pro profesionální vojáky.
Naše armáda je vlastně banda žebráků.
Předpoklady dělají z lidí blbce.

Jacob Rotschild

« Odpověď #194 kdy: 22. 02. 2015, 11:09:31 »
Mimochodem, pochybuju že do konce roku narukujem, protože armáda čr nemá dost uniforem a zbraní pro brance, nemají dokonce ani dost nových uniforem pro profesionální vojáky.
Naše armáda je vlastně banda žebráků.

Ano, to bylo cilem, abyjste nemeli na vyber a museli se podvolit. Rozdel a panuj. Jeste trochu zatlacim na anti-slovenskou propagandu o slovenskych vyzirkach na ceskych skolach a pujdete do valky se slovaky, na to vam tech par uniforem stacit bude, nemuzu dovolit, abyjste se slovaky vytvareli spolecnou armadu a sdilene letectvo., to by jste si potom pouzivali vlastni hlavu a neridili se doporucenimi z Bruselu, napriklad doporucenimi, jak informovat o valce a svetovem deni.