Útěk ze země s bitcoiny

dssdsdds

Re:Útěk ze země s bitcoiny
« Odpověď #135 kdy: 16. 02. 2015, 17:05:54 »
Citace
me to nevadi, ja tenhle system a stav vitam, je efektivni.

« Odpověď #136 kdy: 16. 02. 2015, 17:24:47 »
Zrejme nevis, jak funguje lidska prirozenost. Lidi potrebuji vudce, aby je vedl k ziskavani zivotniho prostoru a radi se nechaji strachem ovladat a sjednocovat pod sve vudce, kteri je povedou ve valce s vnejsim nebo vnitrnim nepritelem.

Takhle jednoduché to přeci není.
Ano, jsou lidé, kteří potřebují vůdce. Jsou lidé, kteří naopak za všech okolností odmítají autority. A jsou lidé mezi tím.

Množství lidí, kteří potřebují vůdce závisí na čase a místě.
Lidí, kteří si přejí vůdce dnes v Česku nebo v Německu, je nesrovnatelně méně než dnes v Rusku nebo ve 30. letech v Německu.

(Je to zvláštní, že by se před 2. světovou válkou rodili v Německu jiní lidé než po ní? Pravděpodobně ne, spíš se před válkou v Německu projevil stádní efekt: jakmile množství lidí, kteří horovali pro Hitlera, dosáhl určité hranice, další se nabalovali samospádem
)

To jsi me zaujal.

A jake jsou nazory svobodneho cloveka (predpokladam ze tebe ?) na Ruskou invazi na UA, ISIL, JE SUIS CHARLIE, platbu eurem nebo dolarem a volbou presdavitelu ve volbach ?

Uprime by me to zajimalo.

:) Já to pochopil jako parodii na superanarchisty.
Něco jako "volíš ve volbách, kupuješ chleba a housky v supermarketech a dýcháš běžný vzduch přímo z ovzduší ...pak jsi otrok ..."
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

dssdsdds

« Odpověď #137 kdy: 16. 02. 2015, 17:40:50 »
Lide netouzi po vudcich - ale i ta nejmensi zadek v Hornich Novakach si voli sveho starostu / starostku, hasici, policisti, skoly maji sve reditele. hyerarchie je pro lidi prirozena. Rovnocennost u kulateho stolu a slunickovy Bitcoinovy svet jsou pi*ovina.

Kdyz uz argumentujes, ze existuji lidi odmitajici autority, uved kolik % populace tvori. Statisticky mas odpovidajici mnozstvi lidi s urcityma vlastnostma. Z jednech budou novi vudci - zalozi si vlastni kmen (puvodni rebelove a odmitaci autorit) a v nem budou buzerovat mladsi a slabsi samce. Mas tupe stado, to tvori mainstream, kterej te bude zivit, mas spodek - postizeni, totalne hloupi, anorekticti, slabi. Pak mas nekde nad mainstreamem Phd, inzenyry, matematiky ale cely to zastresuje vzdy nejaka treby skryta autorita.

« Odpověď #138 kdy: 16. 02. 2015, 17:53:07 »
Lide netouzi po vudcich - ale i ta nejmensi zadek v Hornich Novakach si voli sveho starostu / starostku, hasici, policisti, skoly maji sve reditele.

Jenomže je "vůdce" a "vůdce":

Toho starostu v Horní Dolní volím s tím, že mu dám šanci a za čtyři roky zhodnotím jak se osvědčil, a dost možná ho budu chtít vyměnit za jiného. To není můj vůdce, ale úředník s dočasnými pravomocemi.

Naopak lidé, kteří vzhlížejí k Hitlerovi nebo k Putinovi, nechtějí přemýšlet o tom, jestli jejich vůdce koná dobře nebo špatně. Je to přesně naopak: oni chtějí svého vůdce, aby sami nemuseli přemýšlet. Vůdce je od toho, aby je vedl a říkal jim, co je dobré a co je špatné.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

dssdsdds

« Odpověď #139 kdy: 16. 02. 2015, 18:04:41 »
Ale prd leda, lzes sam sobe.

Unknown

« Odpověď #140 kdy: 16. 02. 2015, 18:07:59 »
Slovo vudce je po Hitlerovi IMHO uz zcela zniceno, zkuste ho v diskusi nahradit slovem leader. Je to sice jen preklad se stejnym vyznamem, ale ze zkusenosti vim ze v diskusi vyvolava daleko mene emoci.

V demokracii se (idealne) lide v celospolecenske debate dohodnou kudy ma zeme smerovat (nato/vychod/neutralita, kapitalismus/socialni_stat, atp.) a pak si ve volbach zvoli leadera ktery je tim smerem povede. Sehnat spravneho leadera ovsem neni lehke, stejne tak jako vest zemi nekam kdyz je zvoleny smer neustale zpochybnovan. Obecne se to nazyva krize leadershipu......

« Odpověď #141 kdy: 16. 02. 2015, 18:09:25 »

To bylo vecne a konstruktivni.

dssdsdds

« Odpověď #142 kdy: 16. 02. 2015, 18:21:27 »

To bylo vecne a konstruktivni.

Dik, me staci, ze plati dane, chapat to nemusi.

Ano, demokracie je efektivni system, staci platit 10 autoru na novinky.cz a najem za server. Pak treba ze stripterky udelam Ministryni obrany a lide budou tleskat, studenti a inteligence naroda budou ohromene tleskat vykonum memu loutkovemu divadlu.

flv

« Odpověď #143 kdy: 16. 02. 2015, 18:34:39 »
Je zlvastni ze na me tvuj "svobodumyslny" a kriticky pristup pusobi spis opacne.

V zasade proto, protoze mam dojem jako kdyby jsi hledal system kde nebudes muset uvazovat a vyhodnocovat kvalitu vstupnich informaci jinymi slovy chtel by si aby si lide na svete nelhali a nemanipulovali s ostatnima.

Je to samozrejme to ceho bychom se nekdy chteli dobrat, nicmene bude to trvat dlouho a do te doby jsi proste postaven pred fakt ze si musis udelat valstni nazor.

Volbu mas vzdycky, v systemu ve kterym zijes (CR a EU) mas svodody dost na to abys mohl aktivne jednat, pokud mas dojem ze je tu neco fundamentalne spatne, jdi a pokus se o zmenu, pokud budes presvedcivy a najdes nekoho kdo ti bude rozumet, je sance ze s necim hnes.

Takhle na me jinak pusobis jako ubrecena zenska.

dssdsdds

« Odpověď #144 kdy: 16. 02. 2015, 18:38:34 »
Proc chete porad neco menit a bourat. Lidskou prirozenost jen tak neprekopete, je natvrdo zadratovana v jadru mozku, protoze evoluce. Lepsi je nejit proti zdi a uzivat si vyhod, ktere nedokonalost lidskeho mozku prinasi.

Bystroushaak_

« Odpověď #145 kdy: 16. 02. 2015, 18:40:18 »
Platis dane?

V tomhle nemám na výběr, i když mám připravený menší plán, jak stát zase vysát o to, co jsem zaplatil.

Nenavidis Rusy

Ne. Jsou mi lhostejní.

myslis si, ze ISIL je realna teroristicka organizace

ISIL není "reálná teroristická organizace", ale je to imho reálný subjekt (jak jen jeden může něco definovat jako reálné, když s tím nemá osobní zkušenosti). Poslední dobou mi ale přijdou jako parodie sama na sebe. Zrovna dneska jsem se s někým bavil, že už chybí jen aby žrali vařené novorozence a bude z nich dokonalý prototyp ZLA, což smrdí PSYOPS docela hodně.

myslis, ze JE SUIS CHARLIE neni psyop?

Nemám na to názor. Je mi to lhostejné - nezajímá mě co se stalo, ale jaký to bude mít reálný efekt na můj život.

Pouzivas korunu, euro nebo dolar?

Oboje troje podle potřeby.

Volis ve volbach svoje vladce?

U několika posledních voleb jsem nebyl, protože jsem technicky zajišťoval jejich provoz (dělal jsem tou dobou pro o2).

Pak jsi otrok, ktery je ovladan ale nevi o tom. Takovi druh otroka je nejlepsi - namysleny, mysli si, ze nad nim uz nikdo neni, ze je borec. Pritom chodi rano do prace, plati dane, nesnasi rusy, boji se domnele islamizace a mysli si, ze ma svobodnou volbu. ne to nevadi, ja tenhle system a stav vitam, je efektivni.

Nemůžu za sebe mluvit sám, aby to neznělo tendenčně. Nechám za sebe mluvit digitální otisk na abclinuxu.

Muzes si rikat "no a?" ale kdyz se lame chleba, clovek, co ma pod sebou vymyty stado a tisice vojaku ma pod palcem i tu ustrednu, kam vede tvoje O2 ADSL a kdyz bude potreba, dobre to okeca a ty se dostanex max na tn.cz a novinky.cz pro denni davku propagandy.

Nigga please.

Lide netouzi po vudcich - ale i ta nejmensi zadek v Hornich Novakach si voli sveho starostu / starostku, hasici, policisti, skoly maji sve reditele. hyerarchie je pro lidi prirozena. Rovnocennost u kulateho stolu a slunickovy Bitcoinovy svet jsou pi*ovina.

Málokdo chce vůdce. Lidi chtějí správce, který se bude starat o veřejné věci, protože je moc velký opruz to řešit osobně. Je to prostě outsourcing práce, kteoru by jinak museli dělat všichni a pokud to funguje jak má, nevidím na tom nic špatného.

« Odpověď #146 kdy: 16. 02. 2015, 18:43:08 »
V tomhle nemám na výběr, i když mám připravený menší plán, jak stát zase vysát o to, co jsem zaplatil.
Čili okrást ty, kteří nic vysávat nehodlají? Staé dobré "kdo nekrade, okrádá rodinu"? K blití...

dssdsdds

« Odpověď #147 kdy: 16. 02. 2015, 18:55:14 »
Čili okrást ty, kteří nic vysávat nehodlají? Staé dobré "kdo nekrade, okrádá rodinu"? K blití...

Mirku, jsi dobry klucina. Bystrousku, ty taky, nedelate problemy, je vam to u zadele, to je dobre.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #148 kdy: 16. 02. 2015, 19:04:24 »
Porad jeste jste ale nevyresili zasadni problem tezatele. Chce uteci ze zeme s bitcoiny. To nikdo neznate zadnou zemi bez bitcoinu, kam by mohl odejit?

dssdsdds

« Odpověď #149 kdy: 16. 02. 2015, 19:10:57 »
Respektive, pokud se nekdo domniva, ze jeho geny a struktura mozku dana jeho geny je unikatni, ma moznost to zkusit a zalozit spolecnost, kde si budou vsichni rovni, nebudou tam zle vlady, korporace a mafiansti podnikatele, menu nebude nikdo ovladat, nebude valek a propagandy. nebudou inkvizitori, samani, princove, kralove, baroni, velitele loupeznickych band, sigri ve skupince teenageru terorizujici okoli. Do nejake miry asi uspeje.

Zbytek sveta bude mit svoje leadery, kteri krom blahobytu z prace jinych bude urcovat prerozdelovani zdroju - cast na chleb a hry, cast na vyzkum antihmoty (i kdyz chleba levnejsi nebude), protoze dlouhodobe je jedina sance na zachovani druhu kolonizace vesmiru a pak unik do jinych vesmiru nebo mimo ne. I v tom komunizmu byl alfasamec co jezdil limuzinou, jedl vybrane chody a s*kal feny....ale zas dokazal presvedcit lidi, aby se staveli rakety, i kdyz chleba levnejsi nebyl.