Paypal nevím moc jak funguje.
Vím že přez něj si můžu zřídit napojení na kartu i účet v bance. V takovém případě ale když ten účet v bance zablokují, smůla.
Nebo tam jde přečerpat přímo z účtu na paypal účet a zbavit se závislosti na účtu domácím ? Ale zase to bude na ID a otázkou je jak to můžou blokovat ze strany původní země (ČR) i ze strany USA (Paypal tušim sídlí v Kalifornii). Exekutoři tam nejspíš mít přístup nebudou. Při přihlašování navíc vidí kde jsi podle IP. Pokud teda nepoužiješ TOR (jde to ?) nebo SSH.
Paypal je v podstatě několik věcí naráz. Je to cosi jako speciální bankovní účet, kterým můžeš posílat peníze dalším paypalákům a existuje i způsob, jak z něj
vybírat z bankomatu, což se v Čechách prakticky nepoužívá. Pak je to taky internetový transakční systém, který ti umožňuje nepoužívat na internetu kreditku. V podstatě takový proxy server, který stáhne peníze z tvé kreditky a pošle je protistraně, abys jim nemusel dávat čísla kreditky a zneužitelné citlivé informace.
V Čechách buď můžeš paypal používat tak jak jsem popsal, tedy že ti to strhává z účtu/karty, nebo druhým režimem, že pošleš částku na společnosti která paypal vede a ona ti jí přepíše na účet. Dřív jsem to takhle dělal.
Otázkou je i jak fungování paypalu ovlivní konflikt v USA. V případě "pádu systému" samozdřejmě paypal tak jako všechny měny (vč, kryptoměn) končí a i náhlá develuace může být problém.
Imho je to nadnárodní společnost a konflikt by musel být skutečně globální, aby to paypal znefunkčnilo. Jinak neříkám, že to chce spoléhat jen na paypal, naopak, jak jsem psal - rozložit do víc cest. Jak paypal, tak bitcoin, tak hotovost, tak zlato, etc..
Nějak se v celém vlákně zapomnělo na Western Union. Tam TUŠÍM žádné ID nepotřebuješ, stačí heslo k vydání částky. Můžeš to rozdělit i na víc balíků. Prakticky za pár minut kdekoliv ve světě můžež vybrat (nebo tvůj komplic v cílové lokalitě). Otázkou je jak dlouho může být prodleva do vybrání, zatím co jsi na cestě, nebo jaký je limit transakce (Ukazuješ občanku ?) Prý mají docela drahé ty služby ale to je poslední co bych řešil. Ale zase jen spekulace - nikdy jsem to nevyužil, jen o tom četl na fóru.
Pravda. S tím nemám osobní zkušenosti, takže mě to ani nenapadlo.