Útěk ze země s bitcoiny

Bystroushaak_

Re:Útěk ze země s bitcoiny
« Odpověď #105 kdy: 14. 02. 2015, 23:16:34 »
Paypal nevím moc jak funguje.

Vím že přez něj si můžu zřídit napojení na kartu i účet v bance. V takovém případě ale když ten účet v bance zablokují, smůla.

Nebo tam jde přečerpat přímo z účtu na paypal účet a zbavit se závislosti na účtu domácím ? Ale zase to bude na ID a otázkou je jak to můžou blokovat ze strany původní země (ČR) i ze strany USA (Paypal tušim sídlí v Kalifornii). Exekutoři tam nejspíš mít přístup nebudou. Při přihlašování navíc vidí kde jsi podle IP. Pokud teda nepoužiješ TOR (jde to ?) nebo SSH.

Paypal je v podstatě několik věcí naráz. Je to cosi jako speciální bankovní účet, kterým můžeš posílat peníze dalším paypalákům a existuje i způsob, jak z něj vybírat z bankomatu, což se v Čechách prakticky nepoužívá. Pak je to taky internetový transakční systém, který ti umožňuje nepoužívat na internetu kreditku. V podstatě takový proxy server, který stáhne peníze z tvé kreditky a pošle je protistraně, abys jim nemusel dávat čísla kreditky a zneužitelné citlivé informace.

V Čechách buď můžeš paypal používat tak jak jsem popsal, tedy že ti to strhává z účtu/karty, nebo druhým režimem, že pošleš částku na společnosti která paypal vede a ona ti jí přepíše na účet. Dřív jsem to takhle dělal.

Otázkou je i jak fungování paypalu ovlivní konflikt v USA. V případě "pádu systému" samozdřejmě paypal tak jako všechny měny (vč, kryptoměn) končí a i náhlá develuace může být problém.

Imho je to nadnárodní společnost a konflikt by musel být skutečně globální, aby to paypal znefunkčnilo. Jinak neříkám, že to chce spoléhat jen na paypal, naopak, jak jsem psal - rozložit do víc cest. Jak paypal, tak bitcoin, tak hotovost, tak zlato, etc..

Nějak se v celém vlákně zapomnělo na Western Union. Tam TUŠÍM žádné ID nepotřebuješ, stačí heslo k vydání částky. Můžeš to rozdělit i na víc balíků. Prakticky za pár minut kdekoliv ve světě můžež vybrat (nebo tvůj komplic v cílové lokalitě). Otázkou je jak dlouho může být prodleva do vybrání, zatím co jsi na cestě, nebo jaký je limit transakce (Ukazuješ občanku ?) Prý mají docela drahé ty služby ale to je poslední co bych řešil. Ale zase jen spekulace - nikdy jsem to nevyužil,  jen o tom četl na fóru.

Pravda. S tím nemám osobní zkušenosti, takže mě to ani nenapadlo.

Útěkář

« Odpověď #106 kdy: 14. 02. 2015, 23:18:50 »
za par let budou fungovat zcela stejne metody jako v minulosti.

soukroma jachta, soukrome letadlo, soukromy nouzovy sklad, soukromy zahranicni kapital. komfortni utek je sluzba, kterou si mohou dovolit jen opravdu vyvoleni.

Jachta zrovna moc pro útěk neni. Soukromým letadlem zdrhneš snadno a rychle, ale kam ? Zahraniční kapitál - jaký kde a kdy, toť otázka. Vyvolení se asi už snaží. Třeba jistý miliardář staví za pár G kč u Berouna pevnost z betonu a oceli. Součástí je sklad s velkými zásoby jídla. Voda z podzemní studny. V případě zamoření lze i z moči dělat pitnou vodu pomocí drahého přístroje. Nebo mpžná i z horniny. Jsoou tam snad i doky na kamiony takže trvandlivých potravin navozí dost. Problémem může být i taková dnes maličkost, jako kam chodit kadit a pod. Topení - dřevo těžko v krytu, s dostatečným kapitálem pořídíš i mini-reaktor + plutonium. Větrání, vzduch + filtry a k výrově kyslíku rostliny + umělé osvětlení (zářivky, žárovny, NE LEDky). K tomu skleníky a umělý osvětlení (jadernej zdroj elektriky, ochrana EMP samozřejmostí). Někteří z nás již dnes pěstují zeleň pod umělím osvětlením, popřípadbě s vlastním generátorem, aby nebyl nápadnej odběr. Tam to bude spíš oblilí, zelenina, ovoce.

Jinak v USA FEMA také staví nějakou ještě větší super-pevnost. A taky koncentrační tábory jako hitler. Vážně to bude jen lokální ?

Útěkář

« Odpověď #107 kdy: 14. 02. 2015, 23:32:00 »
Tak to jsem ani s tim Paypalem netušil, dokonce bankomaty. Vpodstatě se podobá BTC ale narozdíl od něj je prověřený časem. Nadnárodní sppolečnost to je určitě, sídlí v Kalifornii (ověření identity ve firefoxu - zelená https, tedy OK a adresa do Kalifornie).
Jentak se tedy nepoloží, ale otázkou je kdo mi tam může účet zablokovat. Exekutoři v ČR asi těžko, ale někdo z USA ?

Potřebuješ pro Paypal nějakou tu občanku či jiné ověření ID nebo to můžeš mít jako BTC anonymě (logují se samozřejmě přístupové IP, min. potřebuješ k tomu mail a pod.). A převod na paypal účet z běžného účtu = stopa.

Víc cest určitě. Jestli to bude teda velké jako že asi jo, tak teda postupně zaniknou všechny úschovny (BTC, Paypal, banky). Zlato je docela málo likvidní a k tomu riziko odhalení, ale aspoň něco. Hotovost je likvidní dost, zase riziko devaluace, navíc když nepujdou obchody a doprava, stejně smůla.

Útěkář

« Odpověď #108 kdy: 14. 02. 2015, 23:41:35 »
Vážně si někdo myslíte, že bude Bitcoin za pár let prodejný ? No tak....

Tak treba jako rarita. Jednou v bazaru jsem uz videl i mumifikovaneho potkana v zavarovacce.

Nějak se těch BTC bojíš, co tě od nich tak odrazuje ? Paypal taky ne. Ten můžou kdykoliv zabavit, a v době krize to rádi udělají min. podle toho co jsi napsal. A když si na útěku, tak na tahanice několik měsíců neni čas. Takže radši ten BTC. Jako rarita prodejný mýt nemůže. Pro jakou koliv transakci BTC ty počítače a internety potřebuješ (a nebudou).

Otázkou je co tedy ? Zásoby jídla si na moc dlouho nenakoupíš, když jdeš s batohem, tam max. měsíc.

Útěkář

« Odpověď #109 kdy: 14. 02. 2015, 23:46:22 »
soukroma jachta, soukrome letadlo, soukromy nouzovy sklad, soukromy zahranicni kapital. komfortni utek je sluzba, kterou si mohou dovolit jen opravdu vyvoleni.

Ti ale utikat nebudou. Uz maji soukrome latifundie, kde jim budou poddani pestovat zradlo a ktere leckdy maji jiz dnes opevnene a nejspis maji i bunkr. Maji kolikrat i rozsahlou soukromou ochranku, kterou v pripade potreby rozsiri na armadu zbrojnosu. Prostitutu se na to vzdy najde dost.

Tím bych si nebyl tak jistý. Peníze hodnotu ztratí a statky mít sice můžou, jenže když na pár let se změní počasí a nebude vegetační období ? Museli by živit i ty co na poli dělají, ochranku a pod (z těch polí, Tesco nepoběží). A jaderný spad taky nic moc na pole. Oni spíš staví železo-betonové pevnosti.

« Odpověď #110 kdy: 14. 02. 2015, 23:53:10 »
A ti co tomu rozumeji a zabyvaji se tim, tak ti jen otevrene rikaji ze zkratka nevi jeslti se BTC ujme.
On je problém v tom "tomu". Čemu? Kolem BTC se motají hlavně lidi orientovaní na technologie, rychlokvašení libertariáni a pár skutečných libertariánů. Problém je v tom, že ti poslední jsou takoví okrajoví nerealističtí snílkové, o druhých vůbec není třeba se zmiňovat a ti první se zabývají tím, jak BTC funguje, koumají nad tím, jestli má nějakou technickou slabinu. Problém je v tom, že hlavní slabina BTC je sociologická. Pokud se neujme, tak ten důvod bude mimo-technologický. Technologicky je BTC celkem ok.

Bystroushaak_

« Odpověď #111 kdy: 14. 02. 2015, 23:53:15 »
Tak to jsem ani s tim Paypalem netušil, dokonce bankomaty. Vpodstatě se podobá BTC ale narozdíl od něj je prověřený časem.

Podobá se to jen placením po internetu, jinak je to ve všem rozdílné. Je to centralizovaná architektura, komerční, kontrolované jednou firmou, etc..

Jentak se tedy nepoloží, ale otázkou je kdo mi tam může účet zablokovat. Exekutoři v ČR asi těžko, ale někdo z USA ?

Tenhle problém jsem nikdy nemusel řešit, takže nevím.

Potřebuješ pro Paypal nějakou tu občanku či jiné ověření ID nebo to můžeš mít jako BTC anonymě (logují se samozřejmě přístupové IP, min. potřebuješ k tomu mail a pod.). A převod na paypal účet z běžného účtu = stopa.

Nepotřebuješ nic jiného, než to svázat se svojí kreditní kartou, což se ověřuje tak, že ti z ní strhnou peníze. Tvoje registrace také musí mít stejné údaje, jako jsou dostupné k té kartě (jméno, příjmení). Není to anonymní, ale na druhou stranu s tím ani není moc opruz. Pro nějaký únik před úřady to není, ale pro odchod z republiky chvíli před krizí by se to asi dalo uspokojivě využít.

Zlato je docela málo likvidní a k tomu riziko odhalení, ale aspoň něco.

Pokud ho budeš mít v podobě šperků a ne zlatých cihel, tak bych se o likviditu nebál.

Útěkář

« Odpověď #112 kdy: 14. 02. 2015, 23:58:16 »
Ale jo, myslime :).  Resp. je tu jista sance ze se mu zadari.

Co jsem si vsiml tak lide kteri o tom nevi vubec nic, jsou si jisti, na 100% a bez vyhrad, ze je BTC bud za a) cele nejaky podvod, nebo za b) "nemuze naprosto za zadnych okolnosti uspet, neprichaiz v uvahu a je to cele podezrele".

A ti co tomu rozumeji a zabyvaji se tim, tak ti jen otevrene rikaji ze zkratka nevi jeslti se BTC ujme. Pritom nejistota nepanuje ani ohledne technologicke samotne (tj. je nebo neni bitcoin schopna alternativa ke "menam"), ale spis jeslti to je neco, co jsou obecne lide schopni akceptovat a pouzivat.

Ja jen ze ty poznamky typu "vazne tomu nekdo verite" nejsou nejak ukazka vhledu do problemu, jako spis ukazka trochu omezeneho pristupu typu "nevim uplne o co jde, ale se mnou nidko nevyjebe".

Cekam tenhel postoj na netechnickych forech a nekomentuju to, na root to proste jen trochu vic "sviti". JInak pro zopakovani, nazory ohledne toho ze BTC nakonec sejde jsou relevantni a muzou byt ve vysledku pravda, nicmene stejne tak relevantni jsou i nazory opacne a muze se ukazat ze za par let bude BTC vazna alternativa.

Co mi moc relevantni neprijde jsou tyhle die hard vykriky ve stylu "je to k nicemu, nemuze to vyjit, kdo si to mysli je  hlupak" etc.

Oni k tomu přistupujou jako starší generace dřív k internetu. Nevim co to je, nepoužíva to, nevyznam se v tom, tedy je to něco špatného a zakážem to. RIP Věro.

Jinak BTC samozřejmě fungovat může po technické stránke ale jako měna ho musí lidi používat. S dnešními mobily by už neměl být problém i zaplatit s ním v hospodě. Jak mile by se to masově používalo, začlo by to fungovat skvěle. Vždyť internetový obchod nebo bankovnictví tu taky neni dlouho.

A BTC je před exekutory či sledováním dobrá ochrana. Většina lidí je tak blbá že jim vůbec sledování nevadí (vidět co kdy kde kdo si koupil).

Státu by se to asi moc nelíbilo kvůi daním. Uvědomme si že na všech možnejch daních a odvodech dáme státu 70%, někteří i nad 80 %.

Útěkář

« Odpověď #113 kdy: 15. 02. 2015, 00:02:08 »
Bystroushaak_

No právě komerce a centralizované. Tedy je možné kdykoliv zabavit. USA (kde to sídlí) bude ve válce a převedení všech paypal účtu do vlastnictví státu je dobrý zdroj financí. Uživaelé se bránit nemohou. A když utíká někdo z republiky s tím že jdou po něm, tak nepoužitelné.

JardaP

« Odpověď #114 kdy: 15. 02. 2015, 00:08:14 »
Tady je priklad jednani PayPalu:

http://www.giantbomb.com/minecraft/3030-30475/forums/paypal-holding-600000-euros-from-notch-and-they-mi-446189/

Na webu je podobnych hafo, ale zrovna tady se jedna o hezkou castku 600k€. A i kdyby se nakonec uvolili to vratit, tak kdyz si odlozi 600k€ nekam na konto s vysokym urokem na pokud mozno co nejdelsi dobu, tak z toho take nejake to kapesne padne.

Útěkář

« Odpověď #115 kdy: 15. 02. 2015, 00:16:40 »
JardaP

Je to jasný.

Já jim nikdy moc nevěřil a nikdy jsem to moc nepoužíval (kromě malých plateb kartou, která už dnes neplatí).
A je vidět proč. Ono to zabavení může být i na základě politických názorů a pod. A bude se to zhoršovat.

Naopak BTC - tam to nehrozí.

Bystroushaak_

« Odpověď #116 kdy: 15. 02. 2015, 00:22:22 »
Tak já neříkám, že je paypal nějak úžasný a nemůže s ním být problém, jen že s ním mám zkušenosti a že to není účet v Čechách. U tebe jako jednotlivce pravděpodobně žádné obstrukce dávat nebudou, pokud to neprobudí jejich IDS, který začne vřískat, že se tam děje něco divného (někdo přes to pere prachy třeba).

JardaP

« Odpověď #117 kdy: 15. 02. 2015, 00:30:28 »
Je to jasný.

Já jim nikdy moc nevěřil a nikdy jsem to moc nepoužíval (kromě malých plateb kartou, která už dnes neplatí).

Platit tim muzes. Platby muzes prijimat, pokud budes dbat na to, aby tam ty prachy nelezely a hned, jak prijdou, si je nechas poslat na konto. Rozhodne si nesmis plest PayPal s bankou nebo na to dojedes. Je to zcela neduveryhodny podnik.

U tebe jako jednotlivce pravděpodobně žádné obstrukce dávat nebudou, pokud to neprobudí jejich IDS, který začne vřískat, že se tam děje něco divného (někdo přes to pere prachy třeba).

Tak prave jednotlivci nadavaji uplne houfne. Je tim polepeny cely Internet. Zkus Google.

Útěkář

« Odpověď #118 kdy: 15. 02. 2015, 00:44:36 »
No právě stížností je dost. Zvláště když tam chvilku někdo něco nechává. Je docela zřejmé že si nahrabou pro sebe, zvláště v době krize až to vypukne víc.

Ale pokud by si nakrabali krz platební kartu z banky a poslali někam k sobě platbu, ničeho se nedomůžeš.

Takže hlavně v době zdrhání PayPal rozhodně ne.

Western Union - záleží dost jak to funguje a zdali jsou ceny určité procento nebo jednorázové. Drahé to ale bude tak jako tak. Takže jedině BTC.

dssdsdds

« Odpověď #119 kdy: 15. 02. 2015, 12:34:51 »
ASDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

test