Tak editacni schopnosti jsou snad zrovna ta nejsilnejsi stranka vimu ne? To spis ty vymozenosti IDE jako refactoring tomu chybej. Jinak teda ja ten fugitive mam jenom abych videl, ktery radky jsem pridal/zmenil, na ovladani gitu pouzivam terminal. Jeste bych zminil plugin ctrlp pro fuzzy vyhledavani souboru, je to hodne pekna vec.
No ja vim, ze riskuju ukrizovani, kdyz to pisu na rootu, ale bejvavalo. Nedavno jsem delal vetsi projekt v IntelliJ a zvykl jsem si behem par dnu na jejich editor vice, nez na vim, za predchozich 10 let. A ted uz mi nektere veci ve vimu chybi(treba zmineny multicursor - jsou na to pluginy, ale nak poradne nefunguji). nejak ve vimu nepouzivam veci, ktere by nesly pouzit i jinde a naopak mi tam chybi veci, ktere jinde jsou.
Za mně určitě KDevelop. Myslím že to umí to co píšeš - poskytuje i nádstavbu pro gdb.
C++ 14 to umí perfektně (aspoň si teď nejsem vědom žádné chyby)
Verzovací systém bych tam ale nepoužíval. Radši se s tím nauč v terminálu, budeš nad tím mít lepší kontrolu.
Opravdu? a jaka verze? KDevelop 5ka by mela umet c++14, ale ta jeste moc k dispozici neni nikde, nebo sis ji kompiloval sam? Jeste pred par mesici jsem mel nekonecny problem, pac to chtelo Kde frameworks a Qt jeste nevydanych verzi... a po nekolikahodinovych(dennich) pokusech to vsechno dokompilovat jsem to vzdal. Nebo i nizsi verze zvladaji c++14? Mas ji nainstalovanou? Mohl bys neco ozkouset?
.. Je pravda, že s C++14 jsem Netbeans nezkoušel, dělal jsem jen s C++98. Doplňování bylo OK, i když YouCompleteMe vypadá super. ...
Sám jsem tedy zvědav, jak to dopadne, jestli už je nějaké slušné IDE..
No to je prave problem temer vsech IDE ktere jsou pro c++(neumi c++14).
Jo to mne taky by zajimalo, jestli se neco najde. :-)
Pokud se učíš, doporučuji se vyhnout MSVC. Neumí to všechno, a tuším, že tam byly rozdíly oproti standardu.
Neucim, ale taky se mne moc do neho nechce protoze prave, ma nejake rozdily. A uplne vsechno taky nepodporuje(zkousel jsem preview 2015 ted). Podporoval toho dost, ale taky ne vsecko(i kdyz vice nez cokoli jinyho, vyjma YouCompleteMe).