... i inzenyr.
Obavam se, ze v 80% pripadu takovej pokus skonci katastrofou bud zranenim, nebo aspon skodama na majetku.
Prave proto co delam, se pomerne casto setkavam a jednam s vysokoskolakama. Takze si dovolim mit pomerne slusnou predstavu o vysledcich naseho skolstvi. Dokonce v IT se odvazim tvrdit, ze zcela jakakoli skola je lepsi, nez cokoli na IT zamereny. Minimalne proto, ze se to ten clovek musel naucit sam, a nema pocit, ze sezral vsechnu moudrost sveta, protoze na to ma papir.
Ze ma VS ucit teorie jsou kecy a zvasty. VS je primarne priprava na praci, ma tedy ucit to, co dotycny v praxi vyuzije. Ti 3 vedci, kteri budou badat, at se to doucej potom. To neznamena ze se ma vysokoskolak ucit pouzivat sroubovak, to znamena, ze umeni jej pouzivat by melo byt samozrejmym predpokladem.
Pokud nekdo leze na VS kolem programovani, mel by uz pri prijimackach predvest, ze vpohode zvlada programovat. Tzn, zvlada zakladni algoritmizaci, zvlada napsat funkcni kod. Je jedno jesli v C/asm/java ... to je detail. Na VS by se pak mel v ramci zvoleneho zamereni dozvedet, jake algoritmy jsou na co vhodne a proc, pripadne jake jsou na co nevhodne a proc, aby byl schopen "od oka" a prakticky zvolit spravny, bez toho, aby neco nejdriv mesic pocital.
BTW: Kdo je lepsi automechanik, dedula, kterej si otevre haupnu, zaposloucha se a rekne "mas rozhozeny ventily" nebo mladenec, kterej pripoji analyzator, vyleze mu 30ti strankovej protokol, a pak vymenuje 1/2 auta protoze si precet 150 ruznych zavad ktere za dane kombinace mohou prichazet v uvahu?