pročne : Ukažte mi seniora, co má v ČR 60K podle vás zcela běžné, ale opak je pravdou. Kde lidi na fórech tyhle iluze berou, možná chce vypnout ten facebook a zpátky do reality.
smoofy to napsal zcela výstižně, a „pročne“ víš proč se ptá zrovna na masku nebo co je IP adresa? protože to zcela jistě je důležitá věc, a každej admin by to měl vědět a když to neví je něco špatně.
Automechanik může bejt dobrej, ale když nebude vědět co je momentovej klíč je taky něco špatně. Napsal jsem to jako pro vostrýho seniora „pročne“ a když máš cisco a kupu certifikátu, tak to snad pochopíš.
to_je_jedno: napsáno zcela výstižně! Pryč jsou doby bez závazku, kdy se nad tím dalo sedět 14hodin a testovat. Jak je rodina a povinnosti jde to rapidně dolu

Ono to nemusí bejt nutně rodina ,stačí přítelkyně která po vás bude chtít nějakou akci

Jak jsou děti stojí to s učením na prd. Neříkám, že to nejde! Ale bude to chtít dost dřiny, a ono i obyčejně je to náročný. Proč myslíte, že spoustu lidí nedodělá školu, když má rodinu? Bez je to zápřah a s tím to zvládne jen opravdu málo lidí. Já to nezvládl a přerušil jsem školu. Škola, práce a rodina byl trošku extrém. Oni přijdou těžké chvíle, člověk je unavenej nevyspalej, hotovej …
Rozhodl jsem se napsat (vůbec na fóra nepíšu vesměs hádky, ale zde vidím skoro svůj případ, tak jsem musel), protože jsem prošel něčím podobným. Ve 24 na VS kterou jsem vzdal nebo spis jsem se na to vykašlal, když jsem usnul v práci na dulezite poradě. 26 dítě, 29 druhé a v 30letech jsem se rozhodl, že zkusím v IT něco úplně jiného, než jsem dělal (admin win/linux) a zaměřím se na ventilaci a termoregulaci. Škola nepřicházela v úvahu (čas a předešlá zkušenost), tak samostudium. Chce to dokonalej a bezchybnej režim. Ono to je jednoduché počítání 6h spánek (pod to bych nikdy nešel!!! Spíše 8 jinak vás to položí) 8h práce (bez cestování) když vezmu průměr tak s cestou 9h zbývá nám 7h na rodinu,relax a hlavně náš záměr = studium. Bylo to náročné nikdo mi nevěřil, hledal jsem sám informace bylo spoustu mudrců, co říkali bez školy vůbec a 10let praxe.
Zkrátím to

jde všechno. Kdyby ti bylo 20, nebo 25 bez rodiny můžeš z fleku dělat někde admina za 15k a všechno se naučit. To samé jestli ti je 30 nebo 40. Situace se mění pouze s rodinou a závazky. A pak je to podstatně těžší ale jde to! Určitě do toho jdi. Držím palce a popřípadě v linuxu pomůžu. Jestli se budeš snažit máš můj respekt a rád pomůžu.
Rozhodl bych se jinak? NE. Spoustu známých honí kariéru, a v lepším případě pak řeší produkci rodiny přes doktory a zkumavky, a v horší přes adopce. Moji rodiče jsou hodně staří a rozhodně to nebylo dobrý, ale spíše překážkou a bylo mi jich líto a nechtěl jsem to zažít. Kdybych byl členem mensy vše by bylo asi jiné… ale já sotva procházel ve škole. Chce to vydržet.