Podivná cenzura na Rootu

Bla

Podivná cenzura na Rootu
« kdy: 25. 12. 2014, 13:16:33 »
Ahoj,

někdo v poslední době zavádí podivnou cenzuru na Rootu.
Včera jsem založil téma o slevách na Alza, kde jsem popisoval, jak základní deska stála před "slevou" 4199,- Kč, po slevě 4299,- a teď je za těch 4299,- Kč v tom jejich megavýprodeji.

Nemyslím si, že to bylo úrážlivé téma, nebo téma, jakkoliv porušující pravidla fóra. (Na rozdíl od některých mých jiných postů to byl tento zcela korektní.)
Takže na to kašlu, odcházím strašit jinam.
Cenzurou to začíná a "Sig Heil" nebo ještě hůř "Soudruhu" to končí.

nenilopata

Re:Podivná cenzura na Rootu
« Odpověď #1 kdy: 25. 12. 2014, 13:21:13 »
Také mě to včera překvapilo. Obvykle po podobných akcích končím, protože tohle jsou opravdu podivné praktiky. Naneštěstí root je stále velmi otevřené fórum. Jinde to moc lepší nebude. Svoboda pro obyčejné lidi asi není :D

« Odpověď #2 kdy: 25. 12. 2014, 13:40:41 »
Právě naopak. Diskuse tu fungují podle transparentních a předem daných pravidel, zmiňované téma porušovalo pátý bod „Komerční nabídky a affiliate odkazy“. Takové věci sem nepatří, za chvíli by si sem podobné nabídky začaly vkládat samotné firmy a bylo by to tu plné slev, akcí, výhodných nabídek a podobných věcí.

« Odpověď #3 kdy: 25. 12. 2014, 13:44:44 »
Aspoň se tu o to někdo stará. Na Lupě už tři dny visí kolem deseti spamovacích topiců a nikdo si toho ani nevšiml.

« Odpověď #4 kdy: 25. 12. 2014, 13:49:46 »
Právě naopak. Diskuse tu fungují podle transparentních a předem daných pravidel, zmiňované téma porušovalo pátý bod „Komerční nabídky a affiliate odkazy“. Takové věci sem nepatří, za chvíli by si sem podobné nabídky začaly vkládat samotné firmy a bylo by to tu plné slev, akcí, výhodných nabídek a podobných věcí.

Nezdá se mi že by pan Bla založil zmiňované vlákno aby zrovna propagoval zboží alz... , ehm, jednoho internetového obchodu  :)
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

McFly

• 609
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 12. 2014, 13:53:20 »
Nechcete, Petře, občas zavítat i na Lupu a promazat to tam? :)

Jinak vlákno o Alze odkrývalo šokující praktiky zeleného mimozemšťana. U Alzy už nikdy nic nekoupím a ve firmě doporučím jako dvorního dodavatele CZC. A pokud i CZC funguje tímto způsobem, alespoň tyhle podvody na zákazníka nedělají tak okatě jako Alza.

« Odpověď #6 kdy: 25. 12. 2014, 14:05:59 »

Zas na druhou stranu, jak jinak upozornit na podobné zhovadilosti (nejen) Alzy???

Snad to posuzuje někdo se zdravým rozumem, aby posoudil, zda je to tupá reklama, nebo varování před "šmejdy" ...

« Odpověď #7 kdy: 25. 12. 2014, 14:07:48 »

Nezdá se mi že by pan Bla založil zmiňované vlákno aby zrovna propagoval zboží alz... , ehm, jednoho internetového obchodu  :)

Tak schválně, kolik minut dáš?
https://www.youtube.com/watch?v=TTUp6D9NzpU

« Odpověď #8 kdy: 25. 12. 2014, 14:08:06 »
Aha, už jsem to pochopil. V tom případě to byla zřejmě moje chyba, ale na první pohled to (i podle titulku) vypadalo jako nabídla slev na Alze. Jak teď chápu, tak to byla kritika jejich „slevových“ akcí. Příště prosím buďte explicitnější a nazvěte téma třeba „Falešné slevy na Alza.cz“ a ne „Na Alza jsou MEGASLEVY!!“ včetně obrázku s ufonem. Vypadá to pak velmi podobně jako komerční nabídky, které sem procpávají jiné společnosti.

Fórum na Lupě řešit nebudu, mají tam jiná pravidla, oni část těch komerčních věcí podporují. Zasahovat do toho nehodlám.

nenilopata

« Odpověď #9 kdy: 25. 12. 2014, 14:12:48 »
Díky za vyjádření a rozhodně dává smysl.

McFly

• 609
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25. 12. 2014, 14:20:26 »
Škoda. Tohle asi tak úplně v pořádku nebude...  ;)

« Odpověď #11 kdy: 25. 12. 2014, 14:50:35 »
Aha, už jsem to pochopil. V tom případě to byla zřejmě moje chyba, ale na první pohled to (i podle titulku) vypadalo jako nabídla slev na Alze. Jak teď chápu, tak to byla kritika jejich „slevových“ akcí. Příště prosím buďte explicitnější a nazvěte téma třeba „Falešné slevy na Alza.cz“ a ne „Na Alza jsou MEGASLEVY!!“ včetně obrázku s ufonem. Vypadá to pak velmi podobně jako komerční nabídky, které sem procpávají jiné společnosti.

Fórum na Lupě řešit nebudu, mají tam jiná pravidla, oni část těch komerčních věcí podporují. Zasahovat do toho nehodlám.

OK, dík.

Jimm

« Odpověď #12 kdy: 25. 12. 2014, 15:03:09 »
Já se spíš divím, že už dávno někdo nezabanoval toho sprosťáka co se tady objevuje cca dva dny, jen uráží a evidentně nemá čím přispět.

brk

« Odpověď #13 kdy: 25. 12. 2014, 15:37:38 »
Škoda. Tohle asi tak úplně v pořádku nebude...  ;)

Tak mu osobně poděkuj, nechal tam na sebe i mobil. A kdyby to náhodou nebyl on, tak dej vědět, ať mu všichni nevoláme v 5 ráno. :o)

« Odpověď #14 kdy: 25. 12. 2014, 16:05:43 »

Tak schválně, kolik minut dáš?
https://www.youtube.com/watch?v=TTUp6D9NzpU

Jejejej, právě jsem si omylem v alze objednal sto tabletů...  :-[
Myslíte, že to půjde ještě vrátit?
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!