Kazda seriozni RAID karta ma softver, ktery upozorni obsluhu - e-mail, snmp, ...
Naprosto správně. Ty ses z recenze dozvěděl, jestli ho tato karta má a v jaké podobě? Ono je to dost podstatné, jestli dokážu kartu monitorovat ze svého IS nebo jestli mám smůlu, protože je to řešené samostatnou aplikací, na kterou se nic připojit nedá. A zrovna tak je podstatné, jestli je vůbec něco k dispozici - ty se možná orientuješ podle toho, že "když je karta za 1000 EUR, tak to určitě umí", ale podle mě je jedním ze stěžejních bodů recenze, aby ověřila, co vlastně produkt umí nebo neumí. No ale chápu, že pro člověka, kterému stačí znát cenu karty a potom se orientuje jenom podle výkonu, asi ta recenze bude připadat OK. Mě ne.
Promin, ale pokud se bavime o RAID kartach v cene 1000+ EUR, pak tohle nikdo neresi a tve pozadavky co ti chybi v recenzi jsou jaksi mimo mainstream.
Souhlasím. Pro mě je informace o tom, jestli RAID karta skutečně zajistí přežití mých dat, důležité, ale chápu, že to je zcela okrajový požadavek.
Každopádně RAID karty byly jen příklad, takových otázek dokážu najít spoustu pro spoustu dalšího zboží. Čímž jsem chtěl demonstrovat, že recenzí je sice možná na netu hodně, ale zdaleka ne vždy jsou použitelné a jsou tudíž důvody, proč by měl člověk chtít vrátit koupenou věc, protože jeho potřebám nevyhovuje.