Podivná cenzura na Rootu

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
Re:Podivná cenzura na Rootu
« Odpověď #15 kdy: 25. 12. 2014, 23:16:51 »
Jejejej, právě jsem si omylem v alze objednal sto tabletů...  :-[
Myslíte, že to půjde ještě vrátit?
Půjde, ale na každém ti najdou mikroskopický škrábanec a vrátí jen 80%.  :)

nakupnik

« Odpověď #16 kdy: 25. 12. 2014, 23:24:38 »
To je dobře, já bych to vracení zakázal úplně. Když neumím nakupovat, tak mám smůlu.

Doufám, že mají alespoň black list a pan Potato tam bude hned po akci :D

h7

« Odpověď #17 kdy: 25. 12. 2014, 23:46:04 »
Ono je to stejně padlé na hlavu. Člověk chce nějaké informace o zboží. Informace nedostane, protože prodejce něco koupí, ale vůbec ho nezajímá, co vlastně prodává, jaké to vlastnosti. Nějaký popisek zkopíruje od dovozce, často s chybami apod. Tak si řekne, že to tedy vyzkouší a případně vrátí. Mají tam už nějaký vrácený kus, tak proč by rozbaloval další? Jen to už je použité zboží a na to možnost vrácení nevztahuje (dle zákona, ani nad rámec zákona). Takže musí koupit novou věc, rozbalit ji, aby zjistil, jaké má vlastnosti.

Nedávno (ale ještě před vánoční špičkou) jsem takto sháněl jednu věc a věděl jsem, že se dělá více modelů s různými vlastnostmi, které ale prodejci jaksi nerozlišují (všichni, na které jsem narazil - zřejmě nakupují od stejného dodavatele). V popisu výrobku tam tam byla jedna vlastnost, o kterou mi šlo. Ptal jsem se explicitně prodejců a upozorněním na to, že existuje více modelů, na tu konkrétní vlastnost, všichni mi potvrdili, že ji to opravdu má. A jak to dopadlo? Ani v jednom případě ji to nemělo. Takže to šlo zase na vrácení. A to šlo o jednu konkrétní jasně měřitelnou a běžně udávanou vlastnost. Nedovedu si představit, jak bez vyzkoušení zjistit, zda má třeba nějaký tablet plynulý chod nebo je naopak skoro nepoužitelně trhaný. To nejde nějak snadno změřit a přitom to výrazně ovlivňuje použitelnost výrobku.

Když už to je na trhu déle a prodá se toho dost, tak se lecos dá zjistit z různých recenzí, YouTube videí apod. Ale ne vždy. A pak to vyzkoušení je prostě potřebné. Jistě jsou lidé, kteří to neužívají. Ale rozhodně to má racionální základ.

(mimochodem šlo i o největší prodejce výpočetní techniky jako A..a, C.C a další)

nakupnik

« Odpověď #18 kdy: 25. 12. 2014, 23:53:22 »
Nevím, podle mě je to blbost a jsem rád, že nic neprodávám. Bych ty lidi musel zabíjet :D Když nevíš, jestli to tu vlastnost má, tak to nekupuj. Určitě to není chyba prodejce.

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 26. 12. 2014, 00:15:37 »
Určitě to není chyba prodejce.

Aha, jasně. Že prodejce neví, co prodává, je chyba zákazníka.  ::)

nakupnik

« Odpověď #20 kdy: 26. 12. 2014, 00:41:45 »
Samozřejmě. Chyba toho zákazníka, který to koupí. K čemu je prodejce, kde nikdo nenakupuje?  8)

Jenda

« Odpověď #21 kdy: 26. 12. 2014, 08:28:08 »
Když nevíš, jestli to tu vlastnost má, tak to nekupuj. Určitě to není chyba prodejce.
Vždyť se na to prodejce explicitně ptal a dostalo se mu chybné odpovědi.

« Odpověď #22 kdy: 28. 12. 2014, 20:18:22 »
Nechápu, jak může někdo v dnešní době objednat elektroniku a být něčim kromě nízké kvality překvapem. Všude je hafo recenzí a hodnocení. Já osobně několikeát něco vracel, ale vždy to bylo protože předmět přišel s nějako vadou a než řešit reklamace tak lepší vrátit a koupit znovu.

Jinak ohledně slev neslev. Dělá to skřet, ale dělá to i czc, ok elektro ... všichni. Nicméně alza dosáhla nového vrcholu a dnes měli na titulce idnes.cz reklamu na slevy ve které "slevili" tablet z 2690 na 2790. Je to sice běžné, ale už se s tim i chlubit? Lidi co čekaji na povánoční slevi jsou hlupáci.

Kit

« Odpověď #23 kdy: 28. 12. 2014, 20:47:36 »
Lidi co čekaji na povánoční slevi jsou hlupáci.

Lidé, kteří čekají na povánoční slevy, zas takoví hlupáci nejsou. Cena spotřební elektroniky jde neustále dolů a v lednu-únoru se obvykle dá nakoupit docela levně.

Jimm

« Odpověď #24 kdy: 28. 12. 2014, 20:52:58 »
Dle mého jsou hlupáci zase ti, co neumí napsat "slevy".

Nechápu, jak může někdo v dnešní době objednat elektroniku a být něčim kromě nízké kvality překvapem. Všude je hafo recenzí a hodnocení. Já osobně několikeát něco vracel, ale vždy to bylo protože předmět přišel s nějako vadou a než řešit reklamace tak lepší vrátit a koupit znovu.

Jinak ohledně slev neslev. Dělá to skřet, ale dělá to i czc, ok elektro ... všichni. Nicméně alza dosáhla nového vrcholu a dnes měli na titulce idnes.cz reklamu na slevy ve které "slevili" tablet z 2690 na 2790. Je to sice běžné, ale už se s tim i chlubit? Lidi co čekaji na povánoční slevi jsou hlupáci.

slepicexx

« Odpověď #25 kdy: 28. 12. 2014, 20:58:10 »
Tak utíkej pro tablet ovečko.
Dle mého jsou hlupáci zase ti, co neumí napsat "slevy".

petr

« Odpověď #26 kdy: 29. 12. 2014, 00:59:18 »
Já osobně několikeát něco vracel, ale vždy to bylo protože předmět přišel s nějako vadou a než řešit reklamace tak lepší vrátit a koupit znovu.
Az na jednu drobnou chybu v uvaze - pokud ma vyrobek nejakou vadu (napr. nefunguje reproduktor), tak se to vratit neda, ale je potreba to reklamovat. Vracene zbozi se bere jako bezvadne a pokud nebylo, tak jsi se fakticky dopustil podvodu a prodejce po tobe muze jeste par let muze vymahat skodu, ktera by mu tim vznikla. A vzniknout muze celkem snadno, protoze on pak rozbalene zbozi dal prodava jako plne funkcni a pokud neni, tak je celkem jasne, kdo to rozbil. Na tobe potom bude dokazovani, zes to nerozbil, ale rozbite to uz bylo - to ale vyargumentovat nejde, protoze vracenim zbozi se mlcky predpoklada, ze neni rozbite.
Protoze podobnejch "cechu" se najde asi dost, v podstate se nevyplaci kupovat rozbalene zbozi, protoze se dost casto stava, ze to nekdo vratil proto, ze to bylo rozbite a nechtelo se mu cekat na reklamaci. To je asi vyhodne pro par vycuranku, ale doplaci na to ostatni kupujici, protoze tim zase vrustaji obchodum vicenaklady a ty zacinaji cukat a vymyslet 1000 veci, jak zneprijemnit opravnene vraceni zbozi.
Diky moc, a at ti slouzi zdravi v novem roce  :-\

Lol Phirae

« Odpověď #27 kdy: 29. 12. 2014, 02:29:22 »
Az na jednu drobnou chybu v uvaze - pokud ma vyrobek nejakou vadu (napr. nefunguje reproduktor), tak se to vratit neda, ale je potreba to reklamovat.

To je samozřejmě naprostá pitomost.

« Odpověď #28 kdy: 29. 12. 2014, 03:24:48 »
Já osobně několikeát něco vracel, ale vždy to bylo protože předmět přišel s nějako vadou a než řešit reklamace tak lepší vrátit a koupit znovu.
Tesat do kamene! A ten šutr pak rychle vrátit do krámu a za prachy koupit novej  ;D

...tak je celkem jasne, kdo to rozbil.
Prodejce  ;D
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

_pepak

« Odpověď #29 kdy: 29. 12. 2014, 08:00:27 »
Všude je hafo recenzí a hodnocení.
Vážně? Já ten dojem nemám. Na některé druhy zboží se recenze najdou, ale na mnohé jiné moc ne (zkuste třeba RAID karty), případně se v nich nezohledňují parametry, které jsou pro uživatele důležité (to je zase dost typické u software, ale také třeba u čteček knih). Nemluvě o tom, že je mnohdy dost obtížné tu recenzi vůbec najít.