Geekovský dárek k letošním Vánocům

Kolemjdoucí

Re:Geekovský dárek k letošním Vánocům
« Odpověď #105 kdy: 10. 12. 2014, 01:18:24 »
Co koupit manželce k vánocům/narozeninám/svátku......

Drahé kovy, uhlík v kubické konfiguraci, kulovitý uhličitan vápenatý.

« Odpověď #106 kdy: 10. 12. 2014, 02:37:35 »
Aha, zivotnpst _jen_ deset let! Kolik byste chtel? Tolik vam dnes nevydrzi ani pracka nebo lednicka, v lepsim pripade pak to vydrzi auto.
Minimálně dvakrát tolik. Pořád je to lepší než třeba kytka nebo bonboniéra, nicméně to s nima řadím do stejný kategorie.
Co mne omlouvá je, že jsem ženat teprve 23-24 let.  ;D ;D ;D ;D
To jsou tak dva až tři tritiové přívěsky.
Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 10. 12. 2014, 08:30:49 »
Aha, zivotnpst _jen_ deset let! Kolik byste chtel? Tolik vam dnes nevydrzi ani pracka nebo lednicka, v lepsim pripade pak to vydrzi auto.
Minimálně dvakrát tolik. Pořád je to lepší než třeba kytka nebo bonboniéra, nicméně to s nima řadím do stejný kategorie.
To jsou tak dva až tři tritiové přívěsky.

Tak to si budete muset koupit privesek plutoniovy, tam je polocas rozpadu podstatne delsi. Ale bude dobre, kdyz na ulici polezete pouze oznacen viditelnym symbolem http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Radioactive.svg/600px-Radioactive.svg.png , aby se vam vsichni mohli vyhnout a odstehujte se nekam na samotu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 10. 12. 2014, 08:32:55 »
BTW, plutoniovy privesek vam vydrzi dele, nez vetsine lidi manzelstvi. Vetsine lidi manzelstvi nevydrzi ani tolik, co privesek tritiovy.

Kolemjdoucí

« Odpověď #109 kdy: 10. 12. 2014, 09:01:39 »
Tak to si budete muset koupit privesek plutoniovy

Plutoniový přívěšek si rozhodně nekoupíte. Pokud si ho seženete pokoutně, v krátké době vás navštíví pánové v dobře padnoucích oblecích a odeberou vám plutonium i svobodu.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #110 kdy: 10. 12. 2014, 10:56:02 »
To je stejně naprd. Pořád se řeší, co s jaderným odpadem, nikde nikdo nechce mít sklady... A přitom by se z toho daly vyrábět krásné přívěsky na klíče ;D Kdo si jich koupí dest, bude možná svítit i bez nich ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 10. 12. 2014, 12:14:00 »
To je stejně naprd. Pořád se řeší, co s jaderným odpadem, nikde nikdo nechce mít sklady... A přitom by se z toho daly vyrábět krásné přívěsky na klíče ;D Kdo si jich koupí dest, bude možná svítit i bez nich ;D

Ja to take nechapu. Naopak by stat mel rozdavat plutoniove privesky zdarma vsem lidem na 45 let. Vyresil by se tim problem, ze soudruzi nevedi, z ceho platit duchody a jak zamestna lidi blizici se padesatce. Tedy melo by to negativni dopad v tom, ze by se jejich odchodem na skladku radioaktivniho odpadu snizila poptavka po zbozi na trhu a byli bychom tam, kde jsme, akorat u jeste nizsich vekovych kategorii, ale tak daleko ekonomove nemysli, takze to by nebyl problem.

« Odpověď #112 kdy: 10. 12. 2014, 13:10:36 »
A teď k těm skutečným problémům - co mám koupit manželce, vy chytráci?!

Až tuto otázku někdy vyřeším, pak se budu moci považovat za dostatečně znalého. Obávám se, že ani znalost teorie relativity, šesti OS, umění vyměnit mosfety, či složit zpět ze strouhanky rohlíky není dostatečné, abych zodpověděl zásadnější otázku lidstva.

Co koupit manželce k vánocům/narozeninám/svátku......

Však časem na to příjdeš,  ;)

Jinak, kdyby byla žena geek, možná bych nechal svázat "Sebrané dišputace s některými jedinci na root-u a poučení z vývoje" a věnoval bych Jí to s věnováním a vlastnorurčním podpisem ...

w

« Odpověď #113 kdy: 10. 12. 2014, 13:17:31 »
Plutoniový přívěšek si rozhodně nekoupíte. Pokud si ho seženete pokoutně, v krátké době vás navštíví pánové v dobře padnoucích oblecích a odeberou vám plutonium i svobodu.

ano jistě, asi tak jako když se x let povaloval radioaktivní materiál v Praze Podolí na pískovišti a odhalil ho až náhodou občan, co měl dozimetr v hodinkách..

Cek

« Odpověď #114 kdy: 10. 12. 2014, 13:45:28 »
Plutonium je jedovate i samo o sobe, to by zabíjelo asi mnohem rychlejc nez radioaktivita nebo panove v cernych oblecich, zvlast při noseni na hole kuzi  8) 8)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 10. 12. 2014, 14:20:45 »
Plutonium je jedovate i samo o sobe, to by zabíjelo asi mnohem rychlejc nez radioaktivita nebo panove v cernych oblecich, zvlast při noseni na hole kuzi  8) 8)

Jed, kvalitne uzavreny v hermeticklem obalu, neni problem. Problem je ta nemoc z ozareni nebo ze vam upadne noha od kapsy dolu.

Kolemjdoucí

« Odpověď #116 kdy: 10. 12. 2014, 14:53:27 »
když se x let povaloval radioaktivní materiál v Praze

Radioaktivního materiálu je mezi lidmi spousta a nejde o radioaktivitu, ale přímo o prvek Plutonium, to skutečně doma na poličce mít nebudete, na to se můžete spolehnout.

« Odpověď #117 kdy: 10. 12. 2014, 15:06:34 »
Ale můj děda vlastnil plutonium několik let (než zemřel na nemoc z ozáření)
Předpoklady dělají z lidí blbce.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 10. 12. 2014, 20:09:00 »
když se x let povaloval radioaktivní materiál v Praze

Radioaktivního materiálu je mezi lidmi spousta a nejde o radioaktivitu, ale přímo o prvek Plutonium, to skutečně doma na poličce mít nebudete, na to se můžete spolehnout.

Když se chce, všechno jde!  ;D

Tohohle borce znáte? http://www.dangerouslaboratories.org/radscout.html

« Odpověď #119 kdy: 10. 12. 2014, 21:13:18 »
Jinak, kdyby byla žena geek, možná bych nechal svázat "Sebrané dišputace s některými jedinci na root-u a poučení z vývoje" a věnoval bych Jí to s věnováním a vlastnorurčním podpisem ...

Ale já bych se chtěl dožít alespoň následujícího silvestra, neřknu-li dalších vánoc.

Rozhodně uhlíkaté lisované nesmysly nefungují, už jsem to zkoušel..... výtvory Guttenbergova stroje taky už ji neberou (s kuchařkou mne posledně málem zabila) .... technologie ji absolutně iritují.

Tak zkuste něco jiného. Ten datum se blíží neskutečně rychle....
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---