Geekovský dárek k letošním Vánocům

Geekovský dárek k letošním Vánocům
« kdy: 03. 12. 2014, 11:04:58 »
Jaký geekovský dárek byste si přáli letos najít pod stromečkem? Nové Raspberry Pi, 3D tiskárnu nebo třeba programovatelného robota? Podělte se o nápady, o které si můžou ostatní napsat Ježíškovi.

Linquerin

Re:Geekovský dárek k letošním Vánocům
« Odpověď #1 kdy: 03. 12. 2014, 11:17:01 »
Oculus rift  :o

.

« Odpověď #2 kdy: 03. 12. 2014, 12:16:12 »
A.I. kouče. Senzor jak člověk sportuje a zda-li si u toho neubilžuje. http://run.moov.cc/
Ne nemá to GPS...

Beta běhací aplikace pro Android právě uvolněna.
Referenční link https://moov.cc/getmoov/C32AAAA1FB

Kolo, cardio punching, plavání nebo joga + další sporty budou následovat.

Kolesa

« Odpověď #3 kdy: 03. 12. 2014, 13:23:10 »
Musí to umět plavat a měl by být použit stativ.

« Odpověď #4 kdy: 03. 12. 2014, 13:25:08 »
Chtel jsem digitalni teplomer do masa... ale dostal jsem ho uz k svatku, takze ted uz asi nic ;)

O spouste veci si, kdyz je vidim, reknu "to chci", ale po chvilce premysleni je jasne, ze bych je parkrat pouzil a pak by na ne padal prach (kvadrotoptera, 3D tiskarna...). A pak jsou veci, co chci, pouziju je, ale zase to neni pekny darek nebo si radeji casem vyberu sam (dalkove ovladane ledky do E27, robovysavac, elektricky stul...)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03. 12. 2014, 14:27:19 »
Chtel jsem digitalni teplomer do masa... ale dostal jsem ho uz k svatku, takze ted uz asi nic ;)

Boze, to je neuveritelne, jake picoviny lidi vymysli. Je aspon WiFi, aby se z aplikace daly sledovat varici parametry a z podle toho regulovat WiFi sporak a nasledne generovat statistiky a reporty?

Sten

« Odpověď #6 kdy: 03. 12. 2014, 14:38:13 »

Boze, to je neuveritelne, jake picoviny lidi vymysli. Je aspon WiFi, aby se z aplikace daly sledovat varici parametry a z podle toho regulovat WiFi sporak a nasledne generovat statistiky a reporty?

To by nebylo správně geekovské. Měl by mít RS232, ke kterému potom připojíš Arduino nebo VuCore, stejně jako jsi předtím připojil druhé pomocí shieldu s krokovými motory ke knoflíkům sporáku :-)

v

« Odpověď #7 kdy: 03. 12. 2014, 14:51:36 »
já sám sobě koupím lahev Taliskera :)

vy jste nikdy nepekl roastbeef, že?

« Odpověď #8 kdy: 03. 12. 2014, 14:54:33 »

Tak mi povez, jak bezpecne odhadnu trebas u roastbeefu teplotu uvnitr, pokud nejedu vzdy stejne mnozstvi masa a chci se dostat na pozadovanou barvu. Totez trebas u kruty.

« Odpověď #9 kdy: 03. 12. 2014, 15:00:15 »
já sám sobě koupím lahev Taliskera :)

Dobra volba, mimochodem skvele misto na letni navstevu.

vy jste nikdy nepekl roastbeef, že?

Je to videt a je to exemplarni pripad i kdyz zrovna ten uz mam poreseny diky sous-vide ;)

v

« Odpověď #10 kdy: 03. 12. 2014, 15:06:48 »
sous-vide

pro mě osobně je tohle moc hi-tech, v technice vaření jsem hodně konzervativní a tíhnu k těm nejjednodušším postupům, až budu mít za sebou dost roastbeefů, tak přestanu používat i ten teploměr

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #11 kdy: 03. 12. 2014, 15:10:47 »
Já si naděluju už průběžně před Vánocema. RPi (ze zdejšího bazaru), nějaký ty linuxový hry (výprodej na Steamu) a přemýšlím o SSD disku. Možná ale nakonec budu kupovat wifi kartu do Mikrotiku + 5GHz anténu.

Kdyby bylo jen na mě a neměl jsem nějak moc omezený rozpočet:
- vyměnil bych stávající HW herního PC za méně žravé varianty (jednoznačně CPU a s tím i deska)
- pořídil bych jetý Dell Latitude D430 (s Core 2 Duo CPU a 1280x800 LCD) - jejich šasi jsem měl možnost osobně osahat a je to špička mezi mini notebooky (výkonem, výbavou, kvalitou). I když, pravda, poněkud stará špička...
- koupil Arduino Yún

Kdybych měl fakt relativně neomezenej rozpočet, koupil bych sobě a bráchovi lístky na pořádnej rockovej fesťák, třeba Glastonbury nebo Rock am ring. Tam bych někdy fakt chtěl :-) Mimochodem - brácha má stejnej nápad, takže jednou to vyjde.

Samozřejmě, že kraviny jako kvadrokoptéra, 3D tiskárna, programovatelnej robot atd. jsou fajn, ale úplně k ničemu... :-) Když už něco, tak jen haldu součástek, ze kterých by šlo postavit něco podobnýho (vlastně takový elektrolego).

A teď k těm skutečným problémům - co mám koupit manželce, vy chytráci?!

Pavel...

« Odpověď #12 kdy: 03. 12. 2014, 15:15:33 »

http://www.vzdusin.cz/Meteostanice-Oregon-Scientific-LW301

;)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #13 kdy: 03. 12. 2014, 15:22:31 »
http://www.vzdusin.cz/Meteostanice-Oregon-Scientific-LW301
;)
Já ale nejsem moje manželka! ;D

AlYoSHA

« Odpověď #14 kdy: 03. 12. 2014, 15:38:11 »
Rukavice a ciapku. Bez loga a bez wifi.