Ja sam jsem psal bakalarku i diplomku v LO Writeru. Slo to v pohode. Samozrejme jsem pred tiskem pouzil export do PDF. Zadny lsozitosti jsem nevymejslel, jenom jsem nastavil styly dle grafickeho manualu, abych dodrzel nejakou stabni kulturu. Obrazky napozicovat tak, aby to nejak nerozbilo klad stranek slo (aby nebyla pulka stranky prazdna, pak obrazek a pak pokracovani odstavce). V jakym SW se ta diplomka pise je dneska kazdymu burt, dulezitej je obsah, spravne udelany citace (ja treba klidne mel celou stranu jenom citaci - kus informace vemes z jednoho zdroje, kus z druhyho, dal das odkaz na technologii A, tech. B atd.) a nejak dodrzena stabni kultura (nadpisy, dostavce, tok textu)
Vyhoda LO Writeru je v tom, ze vsechno je hnedka videt, takze prolezes, opravis, hnedka vidis vysledek. Nedelas-li prasarny, tak vysledna podoba dokumentu bude v cajku.
Jinak zaverecna editace PDF (lepeni stranek) je stejne nutna diky vlozeni original zadani.
Jinak pro veci, kde na typografii zas tak nezalezi (napriklad uzivatelsky manual), tak tam doporucuju Markdown, diky moznosti exportu do ruznejch formatu a tomu, ze je to ciste textovy format zamerenej ciste na obsah (proto s tim vsechny ty automaticky nastroje rady pracuji). Vyhoda je jednoduchost a minimum formatovacich znacek, ktere mnohdy davaji vyznam i v surove textove podobe