..... Brali mě do firmy jako juniora čerstvě po střední, uměl jsem trošku javascript a jim se moje práce líbila, říkali že zbytek se doučím za pochodu...... po roce a půl se mi IT naprosto zhnusilo .....
Diskuze se pěkně rozjela :-)
Neznám všechny detaily, jen mě zaráží ta doba - rok a půl. Proč jsi to neutnul dříve ? Začali vyhrožovat a to Tě tam drží nebo výhružky přišly relativně nedávno ?
Pokud máš čisté svědomí tzn. byl jsi už od začátku s prominutím v p****i a tyto problémy jsi jako junior reportoval nadřízeným se žádostí o pomoc pak není co řešit. Trošičku jiná situace je pokud by jsi o stavu a problémech mlžil avšak byl jsi přijat na pozici junior po škole, někdo měl provádět kontroly. Pozice se oficiálně předpokládám nezměnila na project leader apod. ?
Tenhle průser si vyžere vedení, dej výpověď a vem si delší volno na regeneraci. Při prácí na HPP na junior pozici bych se soudem netrápil.
Osobně mě Tvá situace a první zkušenost mrzí, bohužel nejsi první ani poslední.
btw:
U nás to děláme takto:
Při pohovoru na junior pozici je přítomen kromě manažera, HR také min. 1 senior za danou oblast.
Člověk, který nastoupí na junior pozici má přiděleného senior mentora, který za něj v podstatě zodpovídá.
Radí mu, učí, dohlíží na jeho práci, kontroluje a narovinu také přiděluje úkoly, které se mu nechtějí dělat...
V momentě kdy junior způsobí nějaký průser, první člověk za kterým se jde je jeho senior mentor.
Pokud se ukáže, že junior postupoval dle zadání svého mentora. Tedy neupravil si daný postup protože ho zrovna napadl "lepší" pak veškerá zodpovědnost padá na seniora.