seriozne si neviete vyhladat odkazy, benchmerky, hodnotenia hracov? Zaklinac 3 je velmi silno zarocna hra a moj CPU sa pri nej ani nezapoti.. Ale just musite si hovorit svoje, ze intel je na hry lepsi. AMD FX-8540 sa uplne bezne uvadza ako odporucany CPU ku kazdej novej narocnej hre.. Ste seriozne blbci, ak si myslite, ze kvoli AMD si clovek nezahraje hry. Uz aj na blbej alze ten cpu vynasaju do nebies.. Ale, root musi mat stale najvacsich odbornikov. V hrach ja prim GPU a nie CPU..
Ja nehovorim, ze Intel je zla volba. Iba hovorim, ze AMD je tiez dobra volba a clovek usetri 3-5000 Kc..
Ja nikde netvrdil, ze na tom nerozjede aktualni hry. Jen jsem poukazal na fakt, ze Intel ma podstatne lepsi vykon na jadro a hry na PC prilis casto nevyuzivaji vice jader dobre, pokud vubec 2 ci vic vyuzivaji v prvni rade. Do budoucna tedy vidim Intel podstatne perspektivneji (= nebude muset tak brzo upgradovat).
To je stejně legrace, mám CPU s 8 fyzickými jádry a mám počítat výkon jen 1/8 svého CPU?
Proč bych to dělal?
Pokud chcete realne vedet, jak to hry vyuziji, tak benchmark jednoho jadra je vice smerodatny, nez 4 a vice jader dohromady. Proc byste to delal? Protoze chcete realne pouzitelna data a ne jen cislo, ktere vypadlo ze syntetickeho bencharku? Nebo budete na hernim PC hrat synteticke benchmarky a ne hry? Myslim, ze OP zamyslel hrani her

.
Protože programátoři her na PC (!) jsou lempli? A neumí využít to co jim HW poskytuje? Zajímavé, že na herních konzolách to tak není
.
Je to smutne ale je to tak. IMO to neni o tom, ze jsou lempli, jen je vetsina her konverze a na optimalizace pro PC se moc nejede. Pac opravdovi hraci maji dela -> rozjedou to i tak a kvuli zbytku se to asi nevyplati. U konzoli je trochu horsi, pokud neoptimalizuji dostatecne, tak to pojede vsem spatne a nemuzu jen tak agrumentovat, ze neni mozne vyzkouset vsechny kombinace SW + HW jako u PC.