Seznam.cz jak přijít o data

Re:Seznam.cz jak přijít o data
« Odpověď #45 kdy: 05. 11. 2014, 21:31:24 »
RE. Mirek Prýmek:

Neříkám, "mám nárok" na to, aby mi nemazali účet nebo doručili zprávu, že se mi chystají smazat účet nebo obnovili data ze zálohy.
Říkám, jsem zklamaný z toho, že firma Seznam dělá takové chyby a že nemají zájem spolupracovat na jejich vyřešení.

Tuto diskuzi jsem zakládal, abych si trochu poplakal nad ztrátou svých iluzí, abych varoval lidi kteří na tom mohou být podobně jako já, abych se dozvěděl víc fungování záloh, kdyby tu byl někdo kdo má se Seznamem v této oblasti zkušenosti, případně kdyby se tu objevil někdo, kdo by na to měl v Seznamu vliv, aby se postaral o nápravu.

Každý kdo má účet na Seznamu, má ve filtrech přeposílání "všech zpráv" na jiný účet a spoléhá na to, že mu doručí zprávu o hrozícím smazání je ohrožen ztrátou dat, protože informační mail mu nebude přeposlán, a když mu schránku smažou, nebudou mu chtít obnovit data.

Nápravou v tomto případě myslím postup, kdy zpráva o hrozícím smazání účtu obchází nastavení filtrů, tedy i přeposlání této zprávy.
Nápravou myslím i možnost obnovení dat ze zálohy. (Stále totiž nevěřím, že opravdu nemají žádnou zálohu těch dat).

Mě se to naštěstí příliš nedotklo, protože všechny důležité zprávy mám uložené na účtu, kam si je přeposílám, ale bude dost těch, kteří to tak nedělají.

To poslední co bych v této diskuzi chtěl řešit je názor, že jsem debil, protože jsem si dovolil něco očekávat od služby, která je zadarmo.

Snad se Mirek Prýmek nebude zlobit, když na tento subtopic až offtopic nebudu reagovat.

Každopádně by mě zajímal názor nějakého insidera ze Seznamu jak to skutečně mají s těmi zálohami. Možná že opravdu zašli ve své deduplikaci tak daleko, že ta data mažou z ostrého umístění, z aktivních záloh i z historických záloh najednou (upřímně, nevěřím). Teď mě napadlo, "Co když žádné zálohy nemají".  ;D

« Odpověď #46 kdy: 05. 11. 2014, 21:57:14 »
Tak já nevím, školy nemám, ale řekl bych, že když je někdo naštvaný, že nějaká služba je nekvalitní, tak očekává (-> nárokuje si) službu kvalitnější.

Já taky školy nemám, ale nemyslím si, že z očekávání dobrých služeb plyne jejich nárokování. Ale to asi zabředáváme do planého filozofování

Každopádně by mě zajímal názor nějakého insidera ze Seznamu jak to skutečně mají s těmi zálohami. Možná že opravdu zašli ve své deduplikaci tak daleko, že ta data mažou z ostrého umístění, z aktivních záloh i z historických záloh najednou (upřímně, nevěřím).
.

Nemají tu povinnost ze zákona? Co když si tvé e-maily vyžádá policie?

off-topic: Mintaka, nepřekládal jsi BfW?
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

Sssnow

« Odpověď #47 kdy: 05. 11. 2014, 22:35:22 »
No mě spíš víc štvalo že dřív (teď už to doufám nejde, soudě podle toho že rok starý email, na který se nejde přihlásit nejde ani znovu zaregistrovat) si kdokoliv po smazání emailu mohl stejnej email založit znovu, to je pak radost když vám někdo ukradne účty kvůli tomu že ste dřív používali seznam a pak ste tam nechodili a někdo si ho znovu regne a všudemožně vyresetuje heslo...

« Odpověď #48 kdy: 05. 11. 2014, 22:35:58 »
Kde berete jistotu, ze nejaky zalohy maji. Proc by to delali? Proc by u sluzby zadarmo zbytecne utracely za dvojnasobnou uloznou kapacitu? Tohle neni tak ze si to doma jednou za rok smahnes na dývko.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Lol Phirae

« Odpověď #49 kdy: 05. 11. 2014, 22:49:20 »
No mě spíš víc štvalo že dřív (teď už to doufám nejde, soudě podle toho že rok starý email, na který se nejde přihlásit nejde ani znovu zaregistrovat) si kdokoliv po smazání emailu mohl stejnej email založit znovu, to je pak radost když vám někdo ukradne účty kvůli tomu že ste dřív používali seznam a pak ste tam nechodili a někdo si ho znovu regne a všudemožně vyresetuje heslo...

Mohu tě ujistit, že to stále jde. Akorát tam nenajde ty starý maily.

« Odpověď #50 kdy: 05. 11. 2014, 23:51:40 »
OFFtopic
RE. slowthinker, překlad BfW:
jj, pomáhal jsem s prvním překladem. Vyrobil jsem malý chat, kde jsme to organizovali. Vstupní stránka toho chatu stále existuje a má datum poslední aktualizace: 1. července 2004 2:28:56

« Odpověď #51 kdy: 05. 11. 2014, 23:58:45 »
Off-topic
Mintaka: jsi uvedený v Credits
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

h7

« Odpověď #52 kdy: 06. 11. 2014, 00:52:08 »
Zálohy nedělá Seznam kvůli zákazníkovi, ale kvůli sobě. Tedy alespoň se domnívám, že zálohy mají. Kdyby totiž docházelo k větším ztrátám dat, tak by si tím dost pokazili pověst a lidé by si volili raději jiného poskytovatele. Jistě by se o tom všude psalo. A tím by Seznam přicházel o zisky, protože největší zisky má Seznam z návštěvnosti (reklama) a nikoli z přímého prodeje koncovým uživatelům. A pokud by to byla opravdu masivní ztráta dat, možná by to Seznam neustál.

« Odpověď #53 kdy: 06. 11. 2014, 02:55:06 »
RE. h7:
Nedovedu si představit, že by neměli zálohy. Raid je jen první linie ochrany dat a pokud tam nemají souborový systém, který umí snapshoty, tak nejsou chráněni proti chybám, které spustí smazání dat regulérním způsobem.
Pro zálohování mailových účtů mi příjde nesnadnější zálohovat do komprimovaného souboru celý účet + metadata o složkách, filtrech atd. Neznám konkrétní čísla, ale odhadem, kdyby 3% byly přílohy, která jsou sdíleny více účty (přiložené obrázky, dokumenty, ...) pak by stálo za to je zálohovat zvlášť a do metadat účtu zálohovat jejich propojení.

Nepříjde mi to tak náročné, aby to nemohli udělat dobře.

j

Re:SEZNAM.CZ jak přijít o data
« Odpověď #54 kdy: 06. 11. 2014, 09:29:29 »
Coz je (  kdyby to nebylo nikde jinde napsano, jako ze bylo) verejny prislib, vymahatelny i soudne.
Ježkovanoho, to si vážně myslíš, že Seznam nemá právní oddělení? Tyhlencty broukpytlíkovský "cha! to jsem na vás vyzrál!" fakt miluju...

Stačí jediná dobře formulovaná větička v podmínkách a můžeš si jít soudně vymáhat tak suchý z nosu...

Ze ses blbej ty neznamena ze vsichni, vime? Ty si vazne mysis ze pred 20ti lety mel sezna 150 pravniku? lol v dobe kdy fungoval na 1x p133? lol lol lol. Zjevne o tom vis lautr velky howno.

Jo a zivot prokazujete tim, ze se prihlasujete. Neprihlasujete se po urcenou dobu? No, tak to jste z hlediska systemu mrtvy. Tak nejak to ma kazdy freemail.

Mozna tak kdyz se neprihlasim 50let. Kazdopadne zadnou takovou podmiku jsem nikdy neodsouhlasil.

OMG

« Odpověď #55 kdy: 06. 11. 2014, 09:48:02 »
RE. h7:
Nedovedu si představit, že by neměli zálohy. Raid je jen první linie ochrany dat a pokud tam nemají souborový systém, který umí snapshoty, tak nejsou chráněni proti chybám, které spustí smazání dat regulérním způsobem.
Pro zálohování mailových účtů mi příjde nesnadnější zálohovat do komprimovaného souboru celý účet + metadata o složkách, filtrech atd. Neznám konkrétní čísla, ale odhadem, kdyby 3% byly přílohy, která jsou sdíleny více účty (přiložené obrázky, dokumenty, ...) pak by stálo za to je zálohovat zvlášť a do metadat účtu zálohovat jejich propojení.

Nepříjde mi to tak náročné, aby to nemohli udělat dobře.
Takze myslis, ze maji nekolik milionu komprimovanych souboru se zalohami, ktere treba jednou za den doplni o nova data?  ::)
Clovece, ted naprosto chapu, proc ocekavas od free sluzby ze ti budou lovit nekde z archivu tve e-maily.
Efektivni zalohovaci strategie je mimo tuhle diskusi. Ty ocekavas, ze i kdyz platis 0KC, tak nekdo bude travit cas lovenim zalohy jenom pro tvou blbost. Ne nebude. Ze si nechas maily preposilat nekam jinam je z pohledu seznamu tvuj problem a u free sluzby proste nic neni 100%, takze ano, muzes nadavat, muzes zakladat diskuse o tom jak ti seznam ublizil nebo kolik te to penez stalo, muzes se klidne s nima soudit, ale podstata problemu je proste nekde jinde a ja bych ji u seznamu nehledal.  :-X

lobo

« Odpověď #56 kdy: 06. 11. 2014, 10:20:01 »
ma tato debata zmysel?
- Mintaka nepresvedcite ze vlastnou blbostou prisiel o ucet a ze na jeho 'ja, ja, ja jenom ja' pristup sa mozu vsetci akurat tak vykaslat
- Mintak - mozes prejavit svoju nasranost tym ze si domenu seznam.cz zablokujes na routeri a uz nikdy sa tam nepozries... to je asi tak vsetko co s tym mozes robit

« Odpověď #57 kdy: 06. 11. 2014, 10:28:04 »
Re. OMG, lobo:

Pánové, vaše rakce na mě působí, že jste nepochopili podstatu této diskuze.
Nápovědu můžete hledat v příspěvku z 05. 11. 2014, 21:31:24

(Samozřejmě, v rámci pravidel zdejšího fóra, můžete reagovat, jak je vám libo.)

Lol Phirae

« Odpověď #58 kdy: 06. 11. 2014, 10:34:04 »
...
Mluvilo se tady někde o českých pivech?
...

Nejlepší mýdlo je Hellada.

Máš-li bol, zkus Harmol!

McFly

• 633
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 06. 11. 2014, 10:51:20 »
U Seznamu je asi snadné o data přijít. :)

http://napoveda.seznam.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=22634