Nicmene pan Krcmar by se mel vice snazit.
Pan Krčmář se snaží hodně. Včera jsem tři hodiny vysvětloval lidem kolem sebe svůj postoj a váš postoj. Dost věcí se podařilo dohodnout jinak, přesto ne úplně všechno. Na druhou stranu hodně věcí zůstává otevřených, bude se testovat, měřit a ještě se toho dá hodně radikálně upravit.
A k mému osobnímu postoji: Nemůžu říct, že mě to neskutečně sere, to není pravda. Pravda je, že kdybych to dělal sám a mohl se ohlížet jen na vás a na sebe, tak bych to udělal jinak. I v tomhle současném designu jsem chtěl některé věci udělat jinak, ale prostě sám v tom nejsem a vyřádit se můžu na svých webech. Tady je spousta zájmů, které přímo s Rootem souvisí, ale čtenáře nezajímají – reklama, odkazování jinam, snaha popostrčit určitý typ obsahu, snaha připravit ten design univerzálně i pro další servery IInfa a podobně. Tohle všechno ovlivňuje výsledek.
Na druhou stranu si myslím, že to není taková krize a nemá smysl předstírat šílenou paniku. Já si na ten web taky zvykám, taky mám na starém Rootovi tmavé pozadí a taky to na začátku pro mě byla nepříjemná změna. Taky jsem čtenářem Roota, jsem na tom webu častěji než většina ostatních čtenářů. Prostě je to nové a na nové se vždycky musí zvyknout. Pamatuju se velmi dobře diskuse před deseti lety, kdy se navrhoval současný design (taky se pak ještě hodně v průběhu let upravoval!) a „panika“ byla úplně stejná.
Dejte tomu čas, přese všechno je to hodně zaměřeno na čtenáře, aby byl obsah nahoře, aby zmizela miliarda různých boxíků a přílepků a aby to mělo jasnou logiku: vlevo zprávičky, vpravo články a fórum. Tomuhle se ještě budou teď věci přizpůsobovat, stejně jako se bude upravovat mobilní verze, zatahují se do toho lidi na UX z Dobrého webu, ozvali se někteří velmi šikovní čtenáři, kteří se očividně web designem živí a poslali velmi detailní rozbory celé situace (za to jsem moc rád).