Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

hrmag

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #165 kdy: 08. 06. 2014, 01:04:00 »
Přesně tak. Pokud by byl opravdu chytrý, tak neřeší podobné nesmysly a ví, že peníze mu k ničemu teď nejsou. Firma by zase měla tušit,

Mat v 18ich "balik penazi" je nieco co vacsina mladeze by ocenit vedela :).
Takze, naopak, ak ma rozum, tak sa zamysli, ci sa mu neplati si teraz par rokov uzit.

že v 18 jim nemá co přinést, protože musí ještě tak 10 let studovat, aby byl k něčemu.

Mozno by ste toto vlakno mali zobrat ako prilezitost zistit nieco o platoch v IT.

To je právě ono. Většina mládeže je hloupá. To není nic zvláštního. Takže pokud k ní nepatří, tak si určitě nebude teď "užívat", když je potřeba teď dělat pořádné věci a rozhodně ne chodit do práce.

Co? Mně nejde o IT, ale o přínos člověka firmě. V 18 je minimální, protože je to ještě dítě a schopnosti bude mít až za pár let. Kdyby se bral jako investice, tak mu firma zaplatí pořádnou školu a určitě ho nebude držet v práci.

JS

« Odpověď #166 kdy: 08. 06. 2014, 09:08:39 »
Co? Mně nejde o IT, ale o přínos člověka firmě. V 18 je minimální, protože je to ještě dítě a schopnosti bude mít až za pár let. Kdyby se bral jako investice, tak mu firma zaplatí pořádnou školu a určitě ho nebude držet v práci.

Je skoda, ze jste se ve svem zivote pohyboval jen mezi prumernymi lidmi. Ale nekteri moji spoluzaci v 16 programovali do Linuxoveho jadra. A nebyli zazracne chytri.

« Odpověď #167 kdy: 08. 06. 2014, 10:20:43 »
Je skoda, ze jste se ve svem zivote pohyboval jen mezi prumernymi lidmi. Ale nekteri moji spoluzaci v 16 programovali do Linuxoveho jadra. A nebyli zazracne chytri.
Jakože jim byl přijat kód do jádra? Víc lidem? Můžeš říct jména? Docela bych se na ty patche podíval.

ASDASD

« Odpověď #168 kdy: 08. 06. 2014, 11:08:16 »

Protoze k programovani postacuje praxe, nikoliv prevelka inteligence. Zvlada to kazdy druhy Ind.

hrmag

« Odpověď #169 kdy: 08. 06. 2014, 11:10:30 »

Tak to je snad normální, ne? A dostávali za to 75k při plném úvazku? A ještě nakonec napíšeš, že nebyli moc chytří. O tom přece mluvím. Firma by dala podobným lidem 20k na částečný úvazek a všichni budou spokojeni.

JS

« Odpověď #170 kdy: 08. 06. 2014, 14:01:34 »
Jakože jim byl přijat kód do jádra? Víc lidem? Můžeš říct jména? Docela bych se na ty patche podíval.

Tak mozna jim nebylo uz 16, ale byli to gymnazisti.. Je to ale drahne let, musel bys nekam k jadrum 2.0 nebo driv. :) Treba Martin Mares nebo Vojta Pavlik, a dalsi, na jejichz jmena uz si nevzpominam. Byl to v podstate okruh lidi, z ktereho pozdeji vzesla ceska pobocka SuSE.

Tak to je snad normální, ne? A dostávali za to 75k při plném úvazku? A ještě nakonec napíšeš, že nebyli moc chytří. O tom přece mluvím. Firma by dala podobným lidem 20k na částečný úvazek a všichni budou spokojeni.

:) Ty jsi legracni clovek, musis mit vzdycky pravdu, bez ohledu na realitu. Napsal jsem, ze nebyli _zazracne_ chytri (jako treba, co ja vim, Terry Tao); jinak byli chytri dost. Nekteri meli i nejake zakazky, ale za kolik, po tom jsem se tehdy nepidil. A myslel jsem, ze ta firma dava penize podle prinosu, ne podle veku..

Proste - vyrovnej se s tim. Existuji sikovni programatori i v 16, a existuji i velice dobre nabidky pro takove (a jine chytre) lidi.

hrmag

« Odpověď #171 kdy: 08. 06. 2014, 14:21:56 »

:) Ty jsi legracni clovek, musis mit vzdycky pravdu, bez ohledu na realitu. Napsal jsem, ze nebyli _zazracne_ chytri (jako treba, co ja vim, Terry Tao); jinak byli chytri dost. Nekteri meli i nejake zakazky, ale za kolik, po tom jsem se tehdy nepidil. A myslel jsem, ze ta firma dava penize podle prinosu, ne podle veku..

Proste - vyrovnej se s tim. Existuji sikovni programatori i v 16, a existuji i velice dobre nabidky pro takove (a jine chytre) lidi.

Mně právě fascinuje, že jsi studoval údajně kvalitní školu, ale přitom jsi evidentně hloupý. Pořád vymýšlíš příběhy, které nedávají smysl a celkově nejsou žádným přínosem. Pak co si má člověk myslet o dnešním školství, když z něj lezou lidi jako třeba ty a Jakub. Zároveň jsem ale rád, že mi dáte možnost do toho vašeho světa nahlédnout.

Jakub Galgonek

« Odpověď #172 kdy: 08. 06. 2014, 14:36:19 »
Pro hlupáka každý hloupy ;)

ASDASD

« Odpověď #173 kdy: 08. 06. 2014, 14:50:50 »
Pro namyslene nuly s egem jako Saturn jakbysmet.

Jakub Galgonek

« Odpověď #174 kdy: 08. 06. 2014, 14:54:53 »

Máš pravdu, to na hrmaga asi sedí lépe.

JS

« Odpověď #175 kdy: 08. 06. 2014, 15:25:15 »
Mně právě fascinuje, že jsi studoval údajně kvalitní školu, ale přitom jsi evidentně hloupý.

Evidentne ano - ja takovou nabidku nemam. :) Ale rekl bych, ze je to spis tim, ze jsem proste lenoch.

Citace
Pořád vymýšlíš příběhy, které nedávají smysl a celkově nejsou žádným přínosem.

Nic si nevymyslim. Mne to smysl dava. Nekolik lidi ti to tu nezavisle potvrdilo, tak co jeste vic cekas od internetoveho fora?

Citace
Pak co si má člověk myslet o dnešním školství, když z něj lezou lidi jako třeba ty a Jakub. Zároveň jsem ale rád, že mi dáte možnost do toho vašeho světa nahlédnout.

Spis je otazka, co si ma clovek myslet o dnesnim kapitalismu, kdyz analytikum v bance davame (v extremnich pripadech) 400 a ucitelum na VS 25. Jinak ja jsem sotva produktem dnesniho skolstvi, ale diky za kompliment. :)

« Odpověď #176 kdy: 08. 06. 2014, 15:30:04 »
Tak mozna jim nebylo uz 16, ale byli to gymnazisti.. Je to ale drahne let, musel bys nekam k jadrum 2.0 nebo driv. :) Treba Martin Mares nebo Vojta Pavlik, a dalsi, na jejichz jmena uz si nevzpominam. Byl to v podstate okruh lidi, z ktereho pozdeji vzesla ceska pobocka SuSE.
Pokud jsem správně počítal, Vojta Pavlík je ročník 77, takže vycházel z gymplu někdy v roce 95. Jestli někdy předtím psali do jádra, tak to je teda dost hustý :)

hrmag

« Odpověď #177 kdy: 08. 06. 2014, 15:37:55 »

Aha a jak to souvisí s debatou?

Máš pravdu, to na hrmaga asi sedí lépe.

Co sedí lépe?

Mně právě fascinuje, že jsi studoval údajně kvalitní školu, ale přitom jsi evidentně hloupý.

Evidentne ano - ja takovou nabidku nemam. :) Ale rekl bych, ze je to spis tim, ze jsem proste lenoch.

Citace
Pořád vymýšlíš příběhy, které nedávají smysl a celkově nejsou žádným přínosem.

Nic si nevymyslim. Mne to smysl dava. Nekolik lidi ti to tu nezavisle potvrdilo, tak co jeste vic cekas od internetoveho fora?

Citace
Pak co si má člověk myslet o dnešním školství, když z něj lezou lidi jako třeba ty a Jakub. Zároveň jsem ale rád, že mi dáte možnost do toho vašeho světa nahlédnout.

Spis je otazka, co si ma clovek myslet o dnesnim kapitalismu, kdyz analytikum v bance davame (v extremnich pripadech) 400 a ucitelum na VS 25. Jinak ja jsem sotva produktem dnesniho skolstvi, ale diky za kompliment. :)

Chytrý lenoch je oxymoron, takže to zase takový problém asi nebude.

Mně to smysl nedává. Ale jak píšeš, na fóru je to OK.

Já nic nikomu v bance nedávám. To je banky věc. Spíše mi vadí, že se dávám peníze na zbytečné školství plné neschopných učitelů a studentů. Pokud jsi nestudoval nic, tak je to OK. Ale školou bys prošel jak dnes, tak v minulosti.

JS

« Odpověď #178 kdy: 08. 06. 2014, 16:08:04 »
Pokud jsem správně počítal, Vojta Pavlík je ročník 77, takže vycházel z gymplu někdy v roce 95. Jestli někdy předtím psali do jádra, tak to je teda dost hustý :)

Myslim, ze jsi to skutecne trefil spravne, mohlo to byt nekdy kolem roku 1994. Ale ja se toho tehdy neucastnil, takze podrobnosti nevim.

« Odpověď #179 kdy: 08. 06. 2014, 16:12:02 »
Myslim, ze jsi to skutecne trefil spravne, mohlo to byt nekdy kolem roku 1994. Ale ja se toho tehdy neucastnil, takze podrobnosti nevim.
Hmmm. Je dobře vědět, že i takoví jsou mezi námi! Já jsem v těch letech jenom smutně zjistil, že OS2 Warp by mi na mým komplu s 1MB RAM nejel. Pamatuju si to jak dneska, jak jsem toužil mít něco jinýho než Windows :)