Anketa

Mám přerušit školu a jít do práce?

jdi pracovat, školu doděláš pak
156 (21%)
dodělej školu, pak jdi pracovat
587 (79%)

Celkem hlasů: 743

Střední školu nebo práci?

zmasterq

Re:Střední školu nebo práci?
« Odpověď #150 kdy: 06. 06. 2014, 02:19:17 »
z moji zkusenosti,sam sem nedokoncil prumku popravde me to nebavilo pak sem zacal makat za cca 20k mesicne a bylo to da se rici vpoho pak ale zacala změna zamestnani a uz to slo z kopce zadny dobry práce za super peníze,vsude rekli ze bez matury vic nez 20 je tezko dat a takovy keci, tak sem odjel do ciziny kde sem se naucil jazyk a udelal si skolu taky programátora ale je lip cenena nez tady v CR nebo na slovensku pak jsem se vratil a tedka delam v jedne zahranicni firme Programatora CNC za 120K mesicne + benefity stim ze musim jezdit do ciziny (australie,amerika a tak ) a muzu ric ze vrátit se do skoly po par letech se ti vůbec nebude chtit a ani to pak neleze moc do hlavy musel sem se hodnu nutit abych se vůbec něco nadrtil... takze rikam skolu je potřeba aspoň tu maturu práce prijde sama a jak rikša uz ted mas nabídek tak ony budou i za rok dva az budes mit skolu za sebou ..

TomasVoracek

« Odpověď #151 kdy: 06. 06. 2014, 09:15:30 »
CNC za 120k :o

Lopan

« Odpověď #152 kdy: 06. 06. 2014, 10:17:47 »
Tady se najednou vyskytla hromada skvele placenych expertu, letaji tu mzdy za 100k+, vsichni se maji slunickove a 75k jsou jen takove drobne pohozene na zemi, kvuli kterym se nema cenu ani ohnout.

Realita IT trhu v CR trochu jina. Je vysoka cenova! konkurence, programatora se dnes snazi delat kazdy, kdo ma do zadele diru. Bohuzel do software neni videt, zakaznik vetsinou nedokaze rozeznat sracku od kvalitniho kusu, to vetsinou vyplyne az po nejake dobe uzivani. Je tezke prodat kvalitu za adekvatni cenu, kdyz druha firma tvrdi to same, bez ohledu na to, jaka je realita.
Pak tu je cenova konkurence z Asie. I kdyz uz dnes je spouste firem jasne, ze se jim tam oplati mit maximalne nejakou telefonickou podporu, a ne vyvoj, tak spousta jinych to stale zkousi. I kdyz se spali, a pak prejdou na mistni, tak do te doby je mistni firma bez kseftu.
Od toho se pak odviji poptavka po programatorech. Pokud neni necim vyjimecny, tak 75k je mimo realitu. Opravdu by mne zajimalo, kolik ve skutecnosti tu ma vetsina mistnich mudrlantu.

Na druhou stranu, nasednout v 18-ti do zamestnani na plny uvazek je skoda. Neuzijes si jeste tech par bezstarostnych roku, tezko odcestujes na delsi cas nekam do tramtarie. Pokud o tebe stoji, jak tvrdis, dohodni se na castecny uvazek a pokracuj ve skole. Aspon uvidis pracovni realitu, kdyz to nebude podle tvych predstav, muzes se vratit do skoly. I na castecny uvazek vydelas dost, mozna si utridis priority a zjistis, ze zamestnani neni pro tebe. Muzes pak treba cestovat. Poznani okolniho sveta ti hodne rozsiri obzory a budes mit zazitky, ktere ti nikdo nevezme.

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #153 kdy: 06. 06. 2014, 11:12:02 »
Ke mne:
Od sesti let jsem programoval (ZX Spectrum, nic modernejsiho u nas doma nebylo, takze jsem nemel jinou moznost)
V roce 2002 jsi začal programovat na ZX Spectru, protože nic modernějšího jsi nesehnal, takže nebyla jiná možnostl?  ;D
Já si hned myslel, že to zas bude celé nějaká legrace. To už snad musí být nějaká psychiatrická diagnóza, zakládat takovéhle diskuse.

Ja se k nemu dostal nahodou - daroval mi ho strejda, ktery vyklizel sklep, vazne jsem v sesti letech aktivne neshanel pocitac.

Takže v roce 2002 ti bylo šest, a v roce 2014 ti bude 18? Chlape, ty si ty prachy zasloužíš  ;D

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #154 kdy: 06. 06. 2014, 11:14:04 »
Takže v roce 2002 ti bylo šest, a v roce 2014 ti bude 18? Chlape, ty si ty prachy zasloužíš  ;D

Asi mám blbej den, beru zpět ;D

lel

« Odpověď #155 kdy: 06. 06. 2014, 12:14:22 »
死神: 你至少知道一点的中国人,或者这些信件在您的用户名只是姿势?

... Cinstina je zajimavej jazyk, doporucuju se ucit. Je to zabava. :)

« Odpověď #156 kdy: 06. 06. 2014, 17:20:58 »
Krinda pána... Pochopim ještě, když někdo uvažuje o přerušení studia vejšky, ale nemít ani střední? To už je na mě moc... :o :-\

Problém však vidím ve způsobu výchovy a to ať rodičů, či školství, kde se schopnosti jedince utnou hned v počátku.

To je sice taky pravda, ale obávám se, že dnes už ani to utínání od učitelů není třeba. Mladí "studenti" se utínají sami. Když slyším, třeba od mých bývalých mistrů a kantorů, jaká pakáž dnes "studuje", tak nevim, jestli se smát nebo plakat. Maji to totálně na háku. Je přetlak škol, o studenty se přetahují a oni vědí, že se někam dostanou i když budou lemplové. Jediný co je zajímá, je čučet do mobilu, na hodinu si klidně donese pivo... Ale hlavně jsou velký frajeři a myslí si, že nad ně není i když umí velký prd.

Ale pro lidi jako já je to i dobře, protože aspoň nebude nouze o práci. Už dnes jsou fabriky, kde přesluhují důchodci, protože náhrada není. Mladým, krom toho, že nic neumí, se beztak dělat nechce. Takže alespoň nám starším neberou práci. Takže mi tento stav vlastně do jisté míry i vyhovuje. Akorát nevim, co bude jednou z naší republiky, když tu budou jen samí lemplové.

« Odpověď #157 kdy: 06. 06. 2014, 18:03:27 »
http://www.outsidermedia.cz/Zprava-nejen-o-jednom-seminari---1.aspx

Ještě před začátkem jsem se očumoval kolem Právnické fakulty, Filosovické fakulty a UMPRUM a koukal po holkách. Připadlo mi divné, že téměř všichni mladí lidé, holky zejména, hned jak vyšli z budovy, vytáhli mobil a soustředěně do něj civěli, div je nerozmázla tramway. Jako by byli nějak sjetí, nebo dálkově řízení.

A kluci? Vyzáblí obrýlení chcípáčci, nebo oplácaní neosvalení mamánci se mátoživě potáceli k metru. Tak si říkám, že mládež byla vždycky výkvětem národa, revolučním předvojem, zejména filozofové, ale tady jsem žádný výkvět, ani revoluční potenciál neviděl. Ti dnešní mládežníci nějak nemají náboj. Viděl jsem nemocné mladé starce.

:( :-\

ASDASD

« Odpověď #158 kdy: 06. 06. 2014, 21:45:14 »
A kluci? Vyzáblí obrýlení chcípáčci, nebo oplácaní neosvalení mamánci se mátoživě potáceli k metru.
 :( :-\

To mluvite o studentech informatickych oboru? Vite, studenti informatickych oboru jsou po svalove strance presne jak je popisujete + vypadaji jako cerstve vylihnuti xenomorphove.

TomasVoracek

« Odpověď #159 kdy: 06. 06. 2014, 22:13:01 »
Ne vsichni...ale generalizovat je prece tak snadne  :o

hrmag

« Odpověď #160 kdy: 07. 06. 2014, 13:31:25 »
Tak kde to vázne? Dozvěděli jsme se akorát, že je to celé fake nebo nedorozumění. A už není potřeba nic řešit?

ASDASD

« Odpověď #161 kdy: 07. 06. 2014, 16:31:35 »
Tak kde to vázne? Dozvěděli jsme se akorát, že je to celé fake nebo nedorozumění. A už není potřeba nic řešit?
+1

Take se mi to nezda, samotna bystrost a chytrost nestaci, bez znalosti to bude tezko spravne vyuzivat. V USA je takovych geniuu dost, perou se o ne prestizni univerzity a take nejdou delat nekam za pul mega mesicne.

ptc

« Odpověď #162 kdy: 07. 06. 2014, 19:41:53 »
Tenhle problem uz se resil mnohokrat.

V naproste vetsine firem nelze vysvetlit proc na odbornou pracovni pozici prijmout cloveka, ktery nesplnuje pozadavky na delnickou pozici (praci u vyrobni linky za 12.000 cisteho), kde je nutne ukoncene stredoskolske vzdelani.

hrmag

« Odpověď #163 kdy: 07. 06. 2014, 21:42:43 »
Take se mi to nezda, samotna bystrost a chytrost nestaci, bez znalosti to bude tezko spravne vyuzivat. V USA je takovych geniuu dost, perou se o ne prestizni univerzity a take nejdou delat nekam za pul mega mesicne.

Přesně tak. Pokud by byl opravdu chytrý, tak neřeší podobné nesmysly a ví, že peníze mu k ničemu teď nejsou. Firma by zase měla tušit, že v 18 jim nemá co přinést, protože musí ještě tak 10 let studovat, aby byl k něčemu. Tahat kabely a instalovat kompy může hned, ale za to se obvykle nedává 75k.

Pavel...

« Odpověď #164 kdy: 07. 06. 2014, 22:51:44 »
Přesně tak. Pokud by byl opravdu chytrý, tak neřeší podobné nesmysly a ví, že peníze mu k ničemu teď nejsou. Firma by zase měla tušit,

Mat v 18ich "balik penazi" je nieco co vacsina mladeze by ocenit vedela :).
Takze, naopak, ak ma rozum, tak sa zamysli, ci sa mu neplati si teraz par rokov uzit.

že v 18 jim nemá co přinést, protože musí ještě tak 10 let studovat, aby byl k něčemu.

Mozno by ste toto vlakno mali zobrat ako prilezitost zistit nieco o platoch v IT.