Kdybych si měl znovu vybírat, jestli si dát na stůl 2x 27“, nebo 2x 32“, znovu bych si vybral 40“ zakřivený panel. Subjektivně mi po několika dnech používání zakřivené 40“ přišlo mnohem komfortnější a ergonomicky vhodnější řešení, než 2x 32“ co jsem měl doteď. Narovinu, HP Z40C G3 mám teprve od úterý (společně s pracovní stanicí) a zvykl jsem si na to okamžitě, stejně tak mi odpadl problém s dokováním (přepínáním panelů mezi notebookem a pracovní stanicí), které stále není na takové úrovni, aby to fungovalo hladce (problém je ve zvětšení a nastavení otevřených oken).
Nějaké velké úpravy v nastavování a rozložení rozhraní (UI) v Solidworks dělat nemohu, možností je opravdu pár a musím brát i ohledy na OpenGL, přes které Solidworks vykresluje. Tedy počiny grafiků Microsoft zpravidla končí tím, že Nvidia musí lepit ovladače, aby se to neroztrhalo vykreslení sestavy (horší než v dobách Aero - šlo vypnout). Což mě přivádí k předchozímu odstavci, protože není tak často potřeba zavírat a znovu otevírat spuštěné programy, pokud přepínám mezi panely NTB a stolní 40“, což dělám hodně často, pokud pracovní stanice přepočítává, analyzuje, … zkrátka je uživatelsky nepoužitelná. U dvou panelů je problémů mnohem, ale mnohem více (ani Outlook nezvládá úplně hladce přechod mezi panely a poměry stran/zvětšení). Windows, Mac, nebo Linux … problémy s tím jsou všude, u dvou panelů je toho dvojnásobek.
S obřím širokoúhlým panelem místo dvou se připravíš o možnost rotovat s panelem, nicméně PIVOT už v podstatě vymizel.
Z vlastní zkušenosti raději jeden obří, než dva menší, ale třeba za půl roku změním názor, přece jen Z40C mám necelý týden.
// pardon, překlep samozřejmě 40 a nikoliv 42"