Dva monitory alebo jeden široký (zakrivený)

Re:Dva monitory alebo jeden široký (zakrivený)
« Odpověď #30 kdy: 01. 03. 2024, 07:22:37 »
prekonavaji nizsi rady EIZO moderni vyssi rady konkurence?

mam EIZO napravo, preveruji pracovat na levo LG prestoze jsem pravak.

Ako daleko mate od seba ten monitor? To je podla mna zarobene na ocny problem casom. Ja mam 27" eizo qhd, kvalita, som s nim spokojny. Planujem rozsirit o druhy, taky isty z ebay. Kto pracuje denne s pocitacom mal by investovat do kvalitneho monitora, nie nejake lg, samsung sh*ty. Za mna bud eizo alebo nec

« Odpověď #31 kdy: 01. 03. 2024, 07:34:36 »
Kto pracuje denne s pocitacom mal by investovat do kvalitneho monitora, nie nejake lg, samsung sh*ty. Za mna bud eizo alebo nec
Mám 27" QHD prohnutý flicker-free (ověřeno fotorezistorem připojeným místo mikrofonu) od Samsungu. Jas mu automaticky nastavuje počítač. Barevné podání neřeším. Který parametr z něj dělá sh*t?

JurajP

• 338
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 01. 03. 2024, 08:18:11 »
prekonavaji nizsi rady EIZO moderni vyssi rady konkurence?

mam EIZO napravo, preveruji pracovat na levo LG prestoze jsem pravak.

Ako daleko mate od seba ten monitor? To je podla mna zarobene na ocny problem casom. Ja mam 27" eizo qhd, kvalita, som s nim spokojny. Planujem rozsirit o druhy, taky isty z ebay. Kto pracuje denne s pocitacom mal by investovat do kvalitneho monitora, nie nejake lg, samsung sh*ty. Za mna bud eizo alebo nec
no dovolil by som si tvrdit ze minimalne vo vydrzi ano. Eizo uz samo o sebe je kvalitna znacka overena rokmi. Nevravim, ze si ma clovek kupit Eizo za 1500e, ale ked si zoberiem 650e eizo a 650e samsung, tak by som bral skor eizo

« Odpověď #33 kdy: 01. 03. 2024, 08:20:28 »
Životnost těžko říct, ale to asi není relevantní k očím…

Z hlediska ceny je to pak i otázka životnost děleno cenou.

« Odpověď #34 kdy: 01. 03. 2024, 13:42:25 »
Ako daleko mate od seba ten monitor? To je podla mna zarobene na ocny problem casom.

Ono to není tak žhavé. Důležité je na displeji nešetřit a dělat pauzy, nečučet do toho 8 hodin v kuse.

« Odpověď #35 kdy: 01. 03. 2024, 14:40:09 »
hovořím za menší firmu (20 lidí ) a někoho kdo to celé platí.

z celé firmy používají dva monitory jen 2 lidé co na tom trvají všichni nakonec kapitulovali  a jsou na 3840x2000.

důvody:

- obchod a administrativa dockina protože mobilita
- já 5+ kanceláří takže jednoznačně dokina páč nechci skončit v černovicích
- zvyk, sice je to méně než dva kvalitní 4k

všichni ostatní si svůj způsob našli část adminů má navíc ještě 21" lcd na výsku (pivot) jako sekundární monitor obojí dell takže to má uplně náhodou stejné dpi což je vedlejší výhoda.

pokud to máš na jedno místo jednoznačně křivák velkej, my máme delly ips ale určitě se teď najde něco lepšího.

« Odpověď #36 kdy: 02. 03. 2024, 11:59:15 »
no dovolil by som si tvrdit ze minimalne vo vydrzi ano. Eizo uz samo o sebe je kvalitna znacka overena rokmi. Nevravim, ze si ma clovek kupit Eizo za 1500e, ale ked si zoberiem 650e eizo a 650e samsung, tak by som bral skor eizo
Mám tu 10 let starý Benq, tehdy stál asi kolem 5-6 tisíc kč a až teď začal odcházet (problikávat půlka displeje). Možná to bylo štěstí na kus, nevím, ale kromě prvních cca dvou roků je v provozu (až na výjimky) denně 8-12 hodin.