Já to vidím podobně jako zakladatel. Dělají se u nás samé sračky, což se ovšem netýká Prahy a Brne, kde si člověk může něco najít. Na ostatní města zbyla odpadní práce snad z celé Evropy. Pro firmy ze západu, pro které děláme, je Čech programátor jen o něco lepší než Ind.
To je jakoby jsi byl šikovný truhlář a dělal bys v podniku lepení překližkového nábytku pro nějakou Ikeu nebo co, taky nevyužiješ své schopnosti a pokud pro tebe není ve městě lepší uplatnění, tak smůla. Lidi jsou prostě kokoti a kupujou si nejraději co nejlevnější šmejdy, které půjdou za pár let do popeláku. Navíc jsou tady mezinárodní korporáty, ty inkasují na hlavu u západních zákazníků neskutečné peníze a tobě z toho dají jen zlomek. Ikdyby chtěl zákazník kvalitní produkt a platil, tak takováto kunda korporát stejně shrábne všechno a zaměstnancům dá jen tak tak, aby to nějak fungovalo.
Já jsem už jen akorát na vážkách, na co se přeorientovat. Uvažuju, že budu sportovat, udělám si snad časem rodinu a do práce budu chodit jen oddělat si svoje a semtam vyměnit firmu, abych za to měl alespoň co nejvíc zaplaceno. Zakládat vlastní firmu nebudu, to mi za ty starosti nestojí. Bohužel přestávám doufat, že bych se u nás mohl profesionálně nějak slušně realizovat.