Ctirade, opět ne zcela pravda. - Pokud pošlu peníze a nakoupím za ně bitcoiny, ta firma nemusí sídlit v ČR, EU, USA. Teoreticky nemusí mít sídlo nikde. Je poměrně dost lidí co jim nějaký živnostenský zákon a účetnictví neříká zhola nic.
Podle mne je v tuto chvíli bitcoin minimálně zboží, něco jako program nebo řekněme datová služba. Ovšem je to dost na hraně. Stálo by za to se zeptat provozovatelů, podle kterého zákona přesně a kterého paragrafu a odstavce tedy podnikají. Podle mne to není úplně jasné.
- Cituji ze SimpleCoin.cz !
Kde mám jistotu, že mi za mé peníze skutečně pošlete Bitcoiny?
Jsme česká firma a řídíme se Českým právním řádem. Naší strategií je nehromadit finanční prostředky ani Bitcoiny. Za peníze, které nám pošlete dostáváte Bitcoiny, které okamžitě posíláme do vaší peněženky.
Ještě k těm finančním úřadům. Ony budou daleko hůře chytat někoho jehož obchodem je notebook nebo server, připojení na net a kódy. To už se jim lépe nahání i stánkař s karavanem nebo někdo s kamennou prodejnou. - Navíc jak mi FÚ dokáže, že jsem měl nějaký zisk. Panu Martinu Romanovi také nikdo nedokázal kdy přesně byl spolumajitelem společnosti v Novém Mexiku a jaký tam měl zisk. ........... Na kódu na serveru kdesi cizině nejsou ani otisky prstů ani DNA. FÚ v ČR podle mne není schopen, je otázkou zda a kde vlastně smí, ani registrovat majetek některých podnikatelů v cizině.