2) IT je cim dal vic hloupy obor. zere sam sebe, tim jak se vyviji tak neustale snizuje naroky na intelekt. vystudovat it je trivialni,zivit se tim je take. jeste furt zijeme v zlate ere, kdy jsou it platy vysoce nadprumerne, ....
Takže když jsem investoval x let do studia a pochopení věcí, nad kterými ostaní kolem ani neuvažují, tak si zasloužím stejný plat jako průměrná prodavačka ? Vy tu v něčem jedete .
No, o kvalitě VŠ, je tu docela pěkné vlákno. Vystudováním VŠ nemáš nárok na vůbec na nic. Osobně si myslím, že už jen za ten způsob uvažování by sis zasloužil, ale tak rok na pracáku.
Pokud se IT srovná se zbytkem populace, tak je i nejmenší výplata v IT větší než výplata jinde. Každý kdo si tu stěžuje na 35-50 tis výplaty by si měl zkusit dělat rok, dva učitele za učitelské peníze.
IT je poměrně od světa odtržené a tady to vlákno to docela potvrzuje. Je nutné všechno vidět v souvislostech celé ekonomiky. Někdo totiž ty požadované mzdy musí platit. A někde se na ně musí tedy vzít.
Kolemjdoucí:
Mě zas nezajímají ti zedníci. Já nejsem zedník. Dělám vývoj softwaru ... vidíš ten rozdíl ? Zedník může být každý ... kvalitní programátor ne. Neni to zas až tak těžký ;-).
Ono zas borce co dělá koupelny jako živnostník nezajímá, že máš míň než on.
Ten vývoj bude takový, že věci co jdou přenést jednoduše do zahraničí, půjdou do zahraničí a vývoj softu takový je. Tady zůstanou jen věci, co nepůjdou jednoduše převádět, nebo převážet. Opakovat to o těch platech v Indii nemá smysl, je to tu ve vlákně, ale do pár let (10-20) to bude plat programátora v ČR. To se prostě musí srovnat. Nebo zde programátoři nebudou. Bohužel.