Jaký je váš pracovní stůl? (Fotogalerie)

Boo

Re:Jaký je váš pracovní stůl? (Fotogalerie)
« Odpověď #45 kdy: 10. 09. 2018, 12:02:07 »
Takova klasicka korporatni sestava. MacbookPro2016 + 2x FullHD. Apple klavka a vertikalni mys. Sluchatka s telefonnim kabelem moc doporucuji. Foceni mobilem v protisvetle moc slavne nedopadlo ale neco videt je.

cvok

Re:Jaký je váš "Desktop setup"? (Fotogalerie)
« Odpověď #46 kdy: 10. 09. 2018, 12:03:02 »
Já přemýšlím o pořízení ultrawide monitoru. Něco jako na obrázku. Používá to někdo z vás na práci ?

Mam konkretne presne tenhle (  Dell U3415W ), spokojenost, staci mi jeden monitor na praci - daji se realne dat 3 plnohodnotne okna vedle sebe, ale teda stejne pouzivam jen dve.

Zrzka

« Odpověď #47 kdy: 10. 09. 2018, 13:37:11 »
Klasika, nic extra :)

computeman

« Odpověď #48 kdy: 10. 09. 2018, 16:38:34 »
Klasicka pohoda.

« Odpověď #49 kdy: 10. 09. 2018, 19:05:47 »
...
... ja koupil Motospeed K83 (v postate ta sama, ale USB+BT a barevne(nastavne po radkach) ...
a jak to s nou dopadlo? pouzivas ju, alebo si kupil novu? ked tak posli link na presny model, a mozno by som ju kupil, postovne zaplatim... (pokial sa ti teda chce posielat na vychod slovenska :D)

...
neboli te z toho oci? to je skoro jako v pekle ...
To bby mělo být právě na oči příjemné, ne? Modrou barvu bych viděl jako problém, ale právě podle mě to je vymazlenost do těch teplých barev. Líp se potom spí..

jj, taka oranzova je na oci ok... modra je imo uplne nepuzitelna, max. tak za bieleho dna sa da zniest, ale normalne to imho nikto nepouziva... ono kazda zo zakladnych troch farieb (cervena, zelena modra) je hodne zatazujuca na oci... dolezite je si farbu "namiesat" a zkorigovat jas podla monitorov (trebars na obrazkoch vidiet, ze stredny monitor mam trochu prestreleny)... okrem ten oranzovej este pouzivam farbu takej vyblednutej zelenej travy :D, bielu (trochu do zlta), a zriedkavo tmavo tyrkysovu...

...
Krome toho odkladiste pod stolem jsou pred stolem jeste dva sloupecky IKEA Samla a ruzne vynalezy v ruznem stadiu rozpracovanosti vsude mozne kolem po vsem nabytku, to radsi fotit nebudu ;)

ja som mal tiez nejak tak roztahane nedokoncene veci porozkladane kade-tade... :D ale potom sa nieco vo mne preplo, kupil som regal a tam to pekne ulozil do krabic a plastovych nadob, a cele to zakryl za japonsky paravan, aby to nebolo na ociach... akoze v celku dobre, problem je akurat, ze odvtedy som na to uz nesiahol...  ::)
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

JardaH

« Odpověď #50 kdy: 10. 09. 2018, 19:41:35 »
Tady je moje pracoviště, odtud řídím Internet:

Xxxxxx

« Odpověď #51 kdy: 10. 09. 2018, 20:31:00 »
Nejlepsi je ten chcaci pytlik

Xxxxxx

« Odpověď #52 kdy: 10. 09. 2018, 20:36:53 »
Na koukani do kodu, je ten displaj na vysku smysluplny? Co myslite vy okolo?

Rado2

« Odpověď #53 kdy: 10. 09. 2018, 20:47:26 »

Niektorí tvrdia, že funkcia má byť len tak veľká, aby sa zmestila na obrazovku, takže ak potrebuješ pridať pár riadkov, otočenie monitora je dobrý trik.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #54 kdy: 10. 09. 2018, 21:06:34 »

Záleží na tvém stylu. Já mám pravidlo, že metoda by měla mít jen tolik řádků, aby se vešla na jednu obrazovku. Monitor na výšku by to trochu naboural :-D

Spíš mi dává smysl široký monitor, kde si můžu dát dvě věci vedle sebe.

Martin

« Odpověď #55 kdy: 10. 09. 2018, 22:00:46 »

Ja kodim na vysku uz asi 10 rokov a je to super. Naraz vidis ovela viac kodu a netreba tolko strankovat. Ruler mam na 120 znakov (aj linty).

xdub

« Odpověď #56 kdy: 10. 09. 2018, 22:22:24 »
Tak normál, že...  ;D

anonym

« Odpověď #57 kdy: 10. 09. 2018, 22:52:05 »
Já přemýšlím o pořízení ultrawide monitoru. Něco jako na obrázku. Používá to někdo z vás na práci ?

Mam konkretne presne tenhle (  Dell U3415W ), spokojenost, staci mi jeden monitor na praci - daji se realne dat 3 plnohodnotne okna vedle sebe, ale teda stejne pouzivam jen dve.

Nevim jestli je tenhle monitor uplne idealni pro MacOS, prijde mi, ze ta filozofie window manageru je trochu rozdilna:

1. Ma to slabe DPI 110, kdyz budes prechazet do mission control tak to bude rozpite
2. Default window manager neumi ani davat vedle sebe 2 okna, mimo fullscreen rezim, a to neni uplne pro tenhle usecase delane, zkrypli ti to moznost dynamicky menit pulku monotoru za jinou
3. Neumozni ti to si proste prohodit okno na prave pulce monitoru naraz za neco jine, treba z IDEcka na Webovy prohlizec a pak treba Email clienta - budes si ty okna muset zbytecne znovu rucne preusporadavat, klikani navic.

Podle me, ikdyz to vypada hezky, tak to nebude tak prakticke jako 2 monitory, kde jeden mas jako primarni a druhy jako sekundarni - presne takhle je to v MacOS zamyslene.

cvok

« Odpověď #58 kdy: 11. 09. 2018, 09:37:05 »
1. Mission control pouzivam akorat kdyz ztratim nejake okno ( odhadem jednou tydne), jinak se moc neda ovladat klavesnici, na mys se snazim sahat co nejmin. Ale jinak valid point v mission control jde text cist jen obtizne.

2 - 3. Pouzivam https://www.spectacleapp.com, jedno okno prilepene vlevo, druhe v pravo - alt-tab + dve plochy, nevidim v tom zadny problem. Bez spectacle je MacOS nepouzitelny na monitorech 24+" (pripadne jine snap utility s klavesovyma zkratkama)

- jako sekundarni mam porad monitor notebooku.

m

« Odpověď #59 kdy: 11. 09. 2018, 11:43:37 »

Nevim jestli je tenhle monitor uplne idealni pro MacOS, prijde mi, ze ta filozofie window manageru je trochu rozdilna:

1. Ma to slabe DPI 110, kdyz budes prechazet do mission control tak to bude rozpite
2. Default window manager neumi ani davat vedle sebe 2 okna, mimo fullscreen rezim, a to neni uplne pro tenhle usecase delane, zkrypli ti to moznost dynamicky menit pulku monotoru za jinou
3. Neumozni ti to si proste prohodit okno na prave pulce monitoru naraz za neco jine, treba z IDEcka na Webovy prohlizec a pak treba Email clienta - budes si ty okna muset zbytecne znovu rucne preusporadavat, klikani navic.

Podle me, ikdyz to vypada hezky, tak to nebude tak prakticke jako 2 monitory, kde jeden mas jako primarni a druhy jako sekundarni - presne takhle je to v MacOS zamyslene.

krome bodu 1 jsou vsechny namitky blbost .. to ze tvuj default windowm manager to nemumi je jen tvuj problem. U meho ani jeden z techto bodu neplati..