Firma, ve které jsem dříve pracoval, se rozpadá. Její zákazníci budou potřebovat něco dodělat. Její zákazníci mě znají, pokud dám dohromady tým zaměstnanců v té končící firmě, tak těm zákazníkům dodám, co oni potřebují (a co by jinak museli poptávat jinde a stálo by je to mnohem více).
Problém je, že nyní jsem někde zaměstnaný. Ve firmě, co nedělá ve stejném oboru, ve firmě, která absolutně nebude mít zájem o ty zakázky, co se chystám udělat. Ale současně pracuji ve firmě, jejíž šéf mi nikdy nedovolí udělat to bokem, pokud bych se ho zeptal.
Takže otázka je, jak tuhle aktivitu před svým šéfem utajit.
Jde o to, že ty zakázky, o kterých jsem psal považuji za prakticky jisté. Ale nevím, co dál. Po skončení těch zakázek budou chtít ti zmínění zákazníci nějakou dobu jenom drobný vývoj a tím bych ten tým neuživil. Musel bych sehnat jiné zákazníky a jiné zakázky. Což se může povést, ale taky nemusí.
Takže nechci dávat výpověď v práci. Chci si nechat otevřená zadní vrátka. V současné firmě spokojen nejsem, ale je to nějaká dobře placená stabilita. Pokud bych sehnal další zákazníky a podnikání se chytlo, tak počítám s tím, že bych HPP ukončil a věnoval se nové firmě naplno a otevřeně.
Chápu, že ač mi poradíte cokoliv, vždy tam bude zbytkové riziko, že na to šéf přijde a já budu mít poškozenou reputaci při výběrku u dalšího zaměstnavatele. Nicméně zajímá mě, jaké jsou možnosti, abych si sám zvážil, jestli mi to za to stojí.
Šéf nemá důvod mi nevěřit a aktivně pátrat po mém angažmá jinde, ale může se stát, že si prostě jenom tak projede živnostenský rejstřík, nebo další veřejné registry.
Řešení by se nemělo týkat firem v zahraničí, pro některé zákazníky by to byl problém.
Zákazníci by věděli, že to dělám bokem při HPP. Ten nápad, že bych dal dohromady tým a dodat jim, co potřebují, se s nimi už neoficiálně předjednával. Variantu, že zákazníci uzavřou smlouvu s IČO s někým z mé rodiny, by někteří určitě zkousli, ale nevím, jestli všichni.
Jaké jsou možnosti? Díky.
Pro jednoduchost píši v první osobě, ale ptám se samozřejmě pro kamaráda.