Predovsetkym je mat dobru logiku a pamat. Ked ma niekto logicke myslenie a je dobry v strojarine, alebo stavebnictve, tak dokaze sa preorientovat rychlo aj na elektriku, alebo IT.
Ked ma niekto naprd pamat (ako napr. ja, nepamatam si co som mal vcera na obed) tak tu uz niekto spominal, ze si vytvori svoju vlastnu dokuwiki (ja to napr. pouzivam) a vsetko co by som v buducnosti mohol pouzit, tak si to zdokumentujem aby som nemusel znovu hladat to iste riesenie. Najprv som si robil popisky do textakoch, ale potom som sa rozhodol pre dokuwiki (je to fakt dobry projekt, bezi na php bez DB a ma mnostvo pluginov, ktore zprehladnuju a zrychluju tvorbu dokumentaciu).
Tiez som hladal pracu v IT, ale vsade ma odbijali, ze nemam skusenosti (bohuzial mi nepomohlo ani VS (elektrotechnika (nie IT))) a potom tam vzali geodeta, pedagoga a pod ... (myslim, ze to bolo len kvoli anglictine (ved oni ho klikat naucia)).
Co sa tyka vyberu ludi do firiem, tak osobne si myslim (nemusi to tak byt vsade), ze vyberaju ludi, ktory su velmi schopny, vedia 2 a viac jazykov a maju za sebou kvalitne referencie/prax. Ak takeho na pohovore nenajdu, tak niekto z hora im tvrdo nariadi, ze koho konkretne ma prijat. Dalsia varianta je, ze to spravia opacne. Ale nikdy nezoberu nejaky priemer, nanajvys mu odkazu, ze sa mu ozvu a tym to skoncilo.