Hmm... no tak geologové to mají nějak datované, můžete kopat do země, existují různé naplaveniny, zkameněliny, vrstvený led apod. - takže ve výsledku existuje docela podložená představa, jak to tehdy asi vypadalo. Takže to, že je to nepodložené je Vaše totální neznalost. Chodil jste vůbec do školy?
Tak já jsem do školy chodil. A vzpomínám si jak nám učitelka zcela vážně ukazovala obrázek nějakého zubu, a že na základě tohodle jednoho zubu zrekonstruovali celou podobu opice. Toliko jen k těm představám. To se pak těm evolucionistům blbě věří.
Na základě toho, co paní učitelka povídala ve škole, se evolucionistům blbě věří... já se nestačím divit kreacionistické logice. Já měl pro změnu podobný zážitek v matematice, takže matematika je prostě pseudověda..navíc nověřená žádnými experimenty...
Taky mi to tehdy nebylo úplně jasné, jenomže ono to většinou není na základě jednoho zubu, ono to bývá na základě zubu a pár kostí a pokud máte k dispozici kostry zvířat od předtím a potom, tak můžete udělat docela dobrý odhad i na základě toho mála, jak to zvíře asi vypadalo. Jen je potřeba si uvědomit, že výsledná podoba je
odhad. Což samozřejmě kracionisté ignorují a myslí si, že ti vědci tomu věří....
Ehm... no tak nepletu-li se, tak spousta věcí v bibli (a dalších náboženstvích) byla pokládána za "fakt", a dneska jsou to všechno "alegorie"....
Jako třeba, když Bible psala o jakémsi Uru, zničení Babylonu Kírem veliký, o zaplacení výkupného Senacheribovi, a jeho nedobytí Jeruzaléma, o Pontském Pilátovi...? O tom, že je země kulatá, že pluje vesmírem. Všechno to podle tehdejších vědců byla jen báchorka, a ona je to překvapivě skutečnost.
Hele tohle mi přijde strašně srandovní - pojďte vzít nějaký starý text, pokud možno hodně dlouhý a který umožňuje spoustu interpretací a pojďte v něm najít věci, které vědci objevili v posledních 200 letech! Schválně, kdo toho kolik najde! Super hra! Určitě bychom třeba v shakespearovi našli nějaké alegorie, které ukazují, že určitě věděl věci, které prostě v té době nikdo nevěděl!
Když to věděli, tak proč rovnou v té bibli není napsané, že země je koule a obíhá kolem slunce? Fakt se za takovouhle argumentaci nestydíte? Vždyť je to směšné...
Vždyť tohle všechno tady bylo s medicínou, fyzikou, biologií, chemií... Jako těm doktorům a fyzikům nevěřte ani nos mezi očima, kolik takových zemětřesení přestáli nevědí už ani oni sami, jen si peipíšou knížku a jdou dál jakoby nic...
To bych sem netahal. Medicína, fyzika, biologie, chemie - to je tvrdá věda. Tam se používají experimenty.
Argument byl, že evoluce je nesmysl, protože přijde nový důkaz a lidi změní názor a teorie. Odpověď je, že tohle úplně stejně funguje v těch tvrdích vědách, jako je medicína, fyzika, biologie a chemie. Takže by je autor toho tvrzení měl taky považovat za nesmysl.
A vaše odpověď evidentně je, že argument, který se mi nelíbí, je potřeba ignorovat.
Mimochodem, evoluce je docela tvrdá věda. Experimenty se provádí z hlediska změn DNA, matematické modelování propagace genů, historicky hledání různých fosilií, korelace s různými událostmi typu změna podnebí atd. Osobně teda nevidím rozdíl mezi podložením tvrzení, že gravitace bude fungovat i v roce 2020 a tvrzením, že jsme výsledkem evoluce. Obojí je postaveno na základě nějaké "indukce" a nese si s sebou všechna omezení, které induktivní uvažování má.