Linux a Ferrari? Tak to je dost naivna predstava . Apropo, kde uzivatel "Lael.Ophir" trolluje v jeho prispevkoch nad vami? Vas posledny komentar je skor o trollingu
Citace z Wikipedie:
Troll je v internetovém slangu obvykle anonymní účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi.[3] Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.
Téma diskuze je "Má Linux nějakou vychytávku, která není ve Windows?", jeho příspěvky jsou jasný off-topic, také jsou provokativní, protože nejsou pravdivé, či to jsou polopravdy nebo úmyslné dezinformace a překrucování faktů. Z této diskuze namátkou:
Mohl bych se zeptat jak konkrétně "nabobtnání registry" zpomalí počítač? Zpomaluje vám snad Linux "nabobtnání /etc" nebo "nabobtnání home adresáře"?
Dělá ze sebe úmyslně "hlupáka", aby provokoval tím, že jakože nabobtnání registrů nezpomaluje počítač... Jasně, I/O operace nad registry, které jsou 10x větší jsou "jistě stejně rychlé". A počítač, ve kterém se OS snaží takhle velké registry držet v RAM je jistě stejně rychlý, jako ten s menšími.
Další úmyslná provokace je ta zmínka o /etc nebo /home v Linuxu. Předpokládám, že víte, čím tato zmínka v daném kontextu provokuje a zda-li jsou jeho srovnání tímto směrem relevantní a pravdivé či nikoliv.
Nevím jak u vás, ale u mě při točení kolečka myši scrolluje to okno (a jeho část), nad kterou je kurzor myši. Mám za to že ve WinXP to takhle fungovalo po instalaci dodatečného SW k myši, od Visty dál se mi tak myš chovala pokud si pamatuji vždycky.
Opět off-topic, Lehce si může každý vyzkoušet, že to to neplatí vždy - úmyslná polopravda, která logicky znalé lidi provokuje, což je jeho účelem.
Ano, je fajn že jedním příkazem aktualizujete všechny balíčky. Bohužel pokud jste něco nainstaloval mimo balíčkovací systém (řekněme Oracle, Lotus Domino, nebo účetnictví - pokud jste nějaké našel), tak jste na tom úplně stejně jako ve Windows. Ve Windows si u klasických aplikací aktualizace zařizují autoři, u aplikací z Windows Store (včetně Win32 apps zabalených pro Store) šíří aktualizace MS.
Jasně... V Debianu mám momentálě na svém desktopu dostupných 71635 balíčků, díky nakonfigurovaným zdrojům. A kolik mám nainstalovaných programů, které nejsou v těchto repozitářích? 0 slovy NULA! To samé na serverech a hromadě dalších strojů pod mou správou. A dělám na tom vše co potřebuji, nejen Internet a kancelář jako většina uživatelů, ale také grafiku, vývoj software, forenzní analýzy, zpracování dat a další a další věci. Příspěvek trolla Laela je provokující, protože záměrně uvádí pár kusů software, který je nutno instalovat jinak, pravda je ale taková, že to drtivá většina uživatelů nedělá, protože takový software nepoužívá nebo je to tvrzení zároveň lživé (např. účetnictví, jsou i takové, které mají repo). Dále to tvrdí, že to je stejné jako u Windows - záměrná lež a nepravda. I u takového software, které repo nemají je to výrazně jednodušší - typicky Java, na to mám v systému nainstalovanou utilitu, která balíček vyrobí, když tak velká firma jako je Oracle není schopna udělat repo sama. A btw. Javu mám stejně všude dávám v případě potřeby už jen OpenJDK, tu od Oracle nepotřebuju. Takže jen samé trollí provokace, polopravdy, lži...
Je otázka jestli výběr z deseti prostředí není spíš výběr nejmenšího zla. Navíc i prostředí na Linuxu se dost dramaticky mění s novými verzemi, a nové verze bývají silně nedovařené. Koukněte se na KDE nebo Unity, to byla opravdu katastrofa.
https://www.root.cz/zpravicky/unity-proslo-testy-pouzitelnosti/
To je jen jasná provokace, nic jiného...
HW vykazuje chyby velmi vzácně. Checksumy má ReFS. Na USB klíčence bych Btrfs ani ZFS nepoužíval.
Jasně, HW je bezchybný, zrušme servisy :-D... LEŽ!
Jasně ReFS má checksumy, ale už záměrně neuvádí, že si na tenhle FS Windowsy ani nenainstalujete = jako by nebyl... Záměrná dezinformace, polopravda, provokace znalých v diskuzi, off-topic.
Ve Windows stačí klíčenku před použitím zformátovat, u toho by se měl problém projevit. Upozorňuji že problém je v HW, a řešením je nekupovat si v Hong Kongu na ulici mezi krámky s nudlemi a čajem levný fake HW
Jasně stačí zformátovat. A proto vznikají extra utility na to nebo se jim radí, aby takové flashky zkoušeli v Linuxu či live distrech a zkušenosti uživatelů jsou opačné - viz Google. Zbytek příspěvku je už jen arogantní provokace.
...
Pokračuje citace z Wikipedie:
Činnost trollů neunikla ani sociálním inženýrům. Tak se stává, že je troll placeným, nebo i dobrovolným (z přesvědčení) spolupracovníkem nějaké agentury a jejich činnost bývá za účelem dosažení nějakého cíle koordinována. Cíle mohou být rozličné, od propagace nějakého výrobku přes dezinformační činnost nějaké agentury až třeba k propagaci nějakého náboženství.
Myslím, že si snadno dohledáte třeba jen tady na Rootu, že přesně do tohohle Lael zapadá jako tatínek do maminky. A teď mi řekněte, opravdu vám to nedocházelo, proč označení troll na Laela sedí nebo jen provokujete a tím pádem trollujete taktéž?