windows jedine na hry a aj to clovek musi ladit a spekulovat aby sa to dalo pouzivat
budte konkretnejsi. ja som problem nemal, jedine problemy s crackom, ked som si stiahol hru. po nainstalovani a dobrom cracknuti, som sa hral bez problemov
kludne, i ked to povazujem za nevhodne vzhladom na temu:
- mam windows 10
1. updaty: otravuju akurat vtedy ked sa hrajem... nemam cas riesit updaty a nemam na to ani net (dedina)... som rad, ze si najdem cas na hru... "ficura" na obmedzenie casu kedy sa maju updaty stahovat nefunguje...
2. dementne vyskakovacie informacie o novom update... otravuju akurat vtedy ak hram horrorove hry (amnesia), vie ma to riadne vystrasit...
Riesienie, ktore povazujem za spekulativne a nesystemove: zakazanie updatu v sluzbach, a raz za cas povolenie s tym nech sa updatuje na najnovsiu verziu a potom hned zakazat nech mam klud... vyskakovanie informacii som nenasiel ako zrusit - jedine poslusne vykonat co chcu (zvacsa ide o driver ku gk) a je chvilu klud...
3. problem s displayPort kablom - po update windows 10 prestal zobrazovat monitor pripojeny cez miniDP->displayPort... mam to kvoli hraniu na troch monitoroch... napisal som tu aj temu niekde na fore na to... na linuxe vsetko fungovalo, aj kabel na inych pc fungoval... len na updatovanom windows 10 nie... skodny update sa neda odinstalovat -> je to bezpecnostny update alebo tak nejak...
Riesienie, (strielanie naslepo): skusil som kupit redukciu miniDP->hdmi... nastastie funguje aj s eyefinity... predavac sa rehotal jak kon ked som mu to vysvetloval...
4. Final Fantasy XIII-2 nefunguje -> po kupe odohrata hodina s preskakovaim videii... vsetko ok - potom som to par mesiacov nezapol... vcera neslo dojst ani po prvy save... vyhodi ma z hry bez chybovej hlasky... okrem toho nefunguje ovladanie kamery... sice mozu za to tvorcovia hry - ide o dost zly port z konzol... ale predtym to slo a po updatoch systemu to nejde...
Riesenie: zatial neviem...
5. Starsie hry nefunguju bez crackovania alebo stahovania komunitnych patchov... jasne mozu za to tvorcovia hry ked to neopravia, ale pride mi zvlastne ked je to aj v novsich hrach... (hitman napr.)... mrzi ma to, kvoli tomu, ze mam vsetko originalky a nerad stahujem cracky, a na windows 10 sa blbo hlada, a patche urcene na Vistu ci windows 7 nie vzdy na windows 10 funguju...
Riesenie: cracky, patche od komunity...
6. drobne problemy s windowsom:
- nefungujuca zmena pozadia v 10 minutovych intervaloch...
- nefungujuca automaticka zmena farby okien a start ponuky podla pozadia...
- nefungujuca podpora pri problemoch (tlacitko hladat riesienie) - odkaze zvacsa na prazdnu stranku microsoftu
- nexistujuce nastavenie trackballu -> aplikacie od 3-tich stran nefunguju dostatocne spolahlivo a celoplosne... cize na windowse trackball nepouzivam...
- neda sa zmenit vzhlad os, vsetky programy na to su uz nekompatibilne, resp. sposobuju nestabilitu a pada to...
Riesenie: prestal som tieto veci nejak riesit, nema to zmysel...
PS: To je taky kratky vycuc problemov s windows 10.. dalsie veci som zamerne vynechal...