Apropo, kde uzivatel "Lael.Ophir" trolluje v jeho prispevkoch nad vami? Vas posledny komentar je skor o trollingu
Srovnavat balickovaci system Linuxu s "balickovacim systemem" Widli a prezentovat je jako ze jsou na stejne urovni mi prijde jako trolovani.
Muj stav:
Kubuntu - skoro vsechen soft je z repa (ofic nebo neofic, a ano, i tu Oracli Javu mam z repa), pouze asi 3 veci jsou baliky
Widle - zadny soft neni z repa, vse se musi updatovat rucne, nebo si to se sebou pritahne aktualizator, ktery zatezuje neustale system a nahodne se aktualizuje nebo spamuje upozornenimi.
K tem registrum a rychlosti - ano, zpomaluje to start a vypinani OS i beh programu, protoze pod Widlema se bezne registry pouzivaji snad kazdym programem. Na Win XP to byla katastrofa (zrhuba jednou tak zpomaleni startu co rok -> nutne reinstally), pod 7 to uz nebylo tak dramaticke (ale je mozne, ze jsem jen tu pomalost Widli prebil silnejsim HW, pod Tuxem by pravdepodobne nebyl problem ani na mnohem slabsim zeleze).
PS: Zrovna vcera me Widle zase vytocily. Po nekolikate jsem zakazoval Defender a zase byl spusteny, vytezoval narazove procesor na max. Ty Widle ani to pousteni her moc nezvladaji (na nic jineho je uz nemam). Doufam, ze s tim novym Wínem se brzy dockame DX 11 a/nebo se zacnou veci ve velkem psat pro Vulcan, pak nebude treba rozbitych oken uz vubec.